Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μέθοδος για την επίτευξη του στόχου μας

Διάγγελμα του Ερντογάν στον τουρκικό λαό

"Οι Ευρωπαίοι μας τραυμάτισαν..."


Τα παράπονά του προς την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους αρχηγούς και πολίτες έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους κατηγόρησε ότι δεν διευκολύνουν την Τουρκία να βρει τον δρόμο της προς την ανάπτυξη.
«Ο δρόμος, που ακολουθεί η Τουρκία, είναι γνωστός σε όλους. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απλώς η μέθοδος για την επίτευξη του στόχου μας, να φτάσει η Τουρκία στο επίπεδο των αναπτυγμένων κρατών. Η στάση που κράτησαν μερικοί Ευρωπαίοι ηγέτες και πολιτικοί απέναντι στην Τουρκία τραυμάτισε σοβαρά τον τουρκικό λαό και μας αποθάρρυνε», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική του ομιλία του προς τον τουρκικό λαό.
Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε πως το θέμα των διαπραγματεύσεων της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. δεν λείπει ποτέ από την ατζέντα της κυβέρνησης, αλλά «δυστυχώς, οι Ευρωπαίοι δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία», υποστηρίζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι μερικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., για θέματα εσωτερικής τους πολιτικής, αυτό μας στενοχωρεί και βλάπτει σοβαρά τις σχέσεις, που υπάρχουν μεταξύ των κρατών.
Καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν είναι καθόλου σωστό να γίνεται θέμα συζήτησης η θέση της Τουρκίας και να ζητείται η αλλαγή του καταστατικού της ενταξιακής πορείας της».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]