Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με… συνοδεία τουρκικών μαχητικών έφτασε στην Ελλάδα ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΣ

Με παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο συνδύασε την άφιξή του στην Ελλάδα ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων της Τουρκίας

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον στρατηγό Ισίκ Κοσάνερ προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις έντεκα παρά είκοσι το πρωί της Τετάρτης. Λίγα λεπτά αργότερα, περίπου στις 11 το πρωί συνολικά οκτώ τουρκικά μαχητικά εισέβαλαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου και κινήθηκαν μέχρι την περιοχή της Ρόδου. Έπειτα από 23 λεπτά πτήσης στο Αιγαίο, τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα όρια του FIR Αθηνών για να επιστρέψουν στις βάσεις τους.
Ο διοικητής των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων ξεκινά χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η επίσκεψη πραγματοποιείται «στο πλαίσιο των ισχυόντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)». Η επίσκεψη του αρχηγού του τουρκικού στρατού θεωρείται ανταποδοτική αντίστοιχης επίσκεψης που είχε κάνει το καλοκαίρι του 2008 ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ, προσκεκλημένος του τότε διοικητή των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων (και νυν αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων) στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης και ο στρατηγός Κοσάνερ, «θα ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Στρατών». Κατά πληροφορίες, προγραμματίζεται μάλιστα και επίσημη ενημέρωση του Τούρκου στρατηγού για τις δραστηριότητες και την αποστολή του ελληνικού στρατού!
Την Τετάρτη, ο αντιστράτηγος Βούλγαρης ξενάγησε τον στρατηγό Κοσάνερ στην Ακρόπολη και το νέο μουσείο. Την Πέμπτη, ο αρχηγός των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων θα επισκεφθεί επισήμως το Πεντάγωνο και μετά τις διμερείς εφ’ όλης της ύλης στρατιωτικές συνομιλίες, ο στρατηγός Κοσάνερ αναμένεται να γίνει δεκτός από τον υφυπουργό Άμυνας κ. Κώστα Τασούλα.
Πριν την άφιξη του αρχηγού των χερσαίων δυνάμεων τους στην Ελλάδα, οι Τούρκοι στρατηγοί συνέχισαν τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Την Τρίτη, συνολικά 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προέβησαν σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ενώ καταγράφηκε και μία εικονική αερομαχία. Προφανώς και το υποτιθέμενο θερινό μορατόριουμ, με ευθύνη της Τουρκίας έχει γελοιοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον μοιάζει με κακόγουστο αστείο.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]