Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ναι, «enough is enough»!

Το τραβάει το σχοινί ο Νταβούτογλου

Η ΤΟΥΡΚΙΑ είναι κράτος-πειρατής. Είναι κράτος-γενοκτόνος και σφαγέας λαών. Κανόνας της πολιτικής της είναι η βάναυση καταπάτηση και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Με νέο-Οθωμανική αλαζονεία και θρασύτητα θεωρεί ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι κανόνες πολιτικής και διπλωματικής συμπεριφοράς, που ορίζουν τις σχέσεις πολιτισμένων κρατών και κυβερνήσεων, πρέπει να υπόκεινται στα κέφια, στα τερτίπια και στα παζαρέματα της Τουρκίας.
Η χώρα αυτή έχει αποθρασυνθεί. Πρώτον, επειδή πιστεύει ότι είναι μεγάλη δύναμη. Δεύτερον, επειδή μαεστρικά εκμεταλλεύεται τη γεωπολιτική και στρατηγική της θέση για να απομυζά και να εκβιάζει συμμάχους, φίλους και εταίρους μας. Τρίτον, επειδή απέναντί της δεν υπάρχει ισχυρό και αξιόπιστο ελληνικό αντίπαλο δέος.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι καθημερινές σχεδόν απειλές, εκβιασμοί και πολιτικές αλητείες της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκβιάζει λύση στα τουρκικά πλαίσια μέχρι το Δεκέμβρη. Εκβιάζει με έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου. Εκβιάζει με, δήθεν, τελευταία ευκαιρία. Εκβιάζει με εναλλακτικές, τάχα, λύσεις. Δημιουργεί ξανά κλίμα έντασης, που συνδαυλίζεται από τη συμπεριφορά της προεδρεύουσας Σουηδίας (παραδοσιακής φίλης της Τουρκίας), από δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της ΕΕ και του ΟΗΕ. Όλοι, αίφνης, βιάζονται. Όχι διότι… καίγονται για λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, αλλ’ επειδή το Δεκέμβριο η κατοχική της Κύπρου, Τουρκία, θα κριθεί και θα αξιολογηθεί. Και θα αξιολογηθεί και από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Και ενώ η θρασύτατη Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, από την άλλη έχει την αναιδέστατη απαίτηση να την αξιολογήσει θετικά για να μπορέσει να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία. Ο νέος Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Νταβούτογλου, σε αλαζονικές και αφόρητα προκλητικές δηλώσεις του αναφέρθηκε στη λεγόμενη απομόνωση των καημένων των Τ/κ, και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν πλέον να ζήσουν υπό καθεστώς οικονομικών απομονώσεων. «Enough is enough» είπε στα αγγλικά, προφανώς για να καταδείξει την… οργή της κατοχικής Τουρκίας, επειδή η ελληνική πλευρά δεν υποκύπτει στις απαιτήσεις και στις αξιώσεις της. Έχει δίκαιο ο πολύς Νταβούτογλου. Η ελληνική πλευρά αρκετά ανέχθηκε την τουρκική αλαζονεία, προκλητικότητα και θρασύτητα.
Επειδή την Παρασκευή θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο, γι’ αυτό καλούνται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, αφού μελετήσουν και σταθμίσουν όλους τους παράγοντες και τα δεδομένα, να στείλουν -και να το εννοούν- ένα ηχηρό μήνυμα στην αλαζονική Τουρκία. «Enough is enough» για τη συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας. «Enough is enough» για την τουρκική αδιστακτότητα. «Enough is enough» για τους τουρκικούς εκβιασμούς, τις απειλές και τους λεονταρισμούς. Ούτε η κατοχική Τουρκία ούτε κανείς άλλος θα εκβιάσει λύση ή θα επιβάλει χρονοδιαγράμματα. Η Τουρκία θα κριθεί το Δεκέμβρη. Η Κυπριακή Δημοκρατία καλείται να αξιοποιήσει φιλίες, συμμαχίες, δυνατότητες και την Ελλάδα και από κοινού να προειδοποιήσουν, επιτέλους, την Τουρκία. Ναι, για τους Έλληνες «enough is enough» με τον βάρβαρο Αττίλα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. «enough is enough» και με τους πολιτικαντηδες που νοιαζονται μονο για την εξουσια και το χρημα, αδυνατωντας να προσφερουν λυσεις.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]