Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο συμβούλιο υπουργών θα προσφύγει η Ελλάδα για τις τουρκικές παραβιάσεις

Ευτελισμός και ανικανότητα

Εστω με καθυστέρηση, η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει στους εταίρους στην Ε.Ε. το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.
Στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που συνέρχεται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να ενημερώσει στο γεύμα τους ομολόγους της για τον αυξημένο αριθμό υπερπτήσεων τον Ιούλιο πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Η υπουργός αναμένεται επίσης να καταγγείλει την Τουρκία για παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δίνοντας άδειες σε τουρκικές εταιρείες για να ερευνήσουν την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στον βυθό του Αιγαίου.
Στο πλευρό της Ν. Μπακογιάννη θα βρεθεί ο Κύπριος ΥΠΕΞ Μ. Κυπριανού, ο οποίος θα καταγγείλει την Αγκυρα για παροχή αδειών σε τουρκικές εταιρείες προκειμένου να διερευνήσουν για κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.
Στο μεταξύ, διπλωματική ένταση μεταξύ Βελγίου και Τουρκίας δημιούργησε μια δήλωση του Τούρκου πρέσβη Φουάτ Τανλάι, με αφορμή τη νέα αναβολή της δίκης της εξτρεμιστικής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C στις Βρυξέλλες.
Σε δηλώσεις του, ο Τούρκος πρέσβης είχε κατηγορήσει το Βέλγιο ότι προσπαθεί να βάλει στο αρχείο την υπόθεση, προσθέτοντας ότι «κάποια ημέρα η τρομοκρατία θα χτυπήσει και το Βέλγιο και τότε θα καταλάβουν τι εστί...».
Σύμφωνα με ανακοινωθέν του βελγικού ΥΠΕΞ, ο υπουργός Ιβ Λετέρμ έλαβε γνώση των δηλώσεων του Τούρκου πρέσβη και αποφάσισε να του ζητήσει να δώσει εξηγήσεις.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Καλλιο αργα παρα ποτε", αλλα η Μπακογιαννη δεν σωζεται με τιποτα.
    ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]