Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ήθελα να σκοτώσω έναν χριστιανό...!

«Εκείνη τη μέρα ήθελα να σκοτώσω
έναν χριστιανό. Γύριζα στις εκκλησίες.
Είδα πρώτα αυτόν και τον σκότωσα»


Αυτό φέρεται να έχει πει κατά την ανάκρισή του ο Τούρκος Ιμπραχίμ Ακγιόλ (26), που την περασμένη Δευτέρα σκότωσε με μαχαίρι στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης τον Γερμανό Γκρέγκαρ Κέρκελινκ (45). Μετά τις ανακρίσεις, ο Ακγιόλ συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε στις φυλακές. Εχει ομολογήσει τη δολοφονία.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία, πριν από δύο χρόνια είχε τραυματίσει κάποιον με ψαλίδι, ενώ πέρσι είχε κάνει θεραπεία απεξάρτησης από ναρκωτικά σε ψυχιατρική κλινική της Πόλης.
Από τα όσα έχουν διαρρεύσει, στην πρώτη κατάθεσή του ο Ακγιόλ είχε πει πως ζήτησε χρήματα από τον Γερμανό και όταν δεν του τα έδωσε τον μαχαίρωσε. Τα περί κατάθεσης για επιθυμία του να σκοτώσει «έναν χριστιανό» μετέδωσε χτες το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA.
Το επεισόδιο συνέβη στις ένδεκα το πρωί της Δευτέρας στην πολυσύχναστη οδό του Πέρα. Ο βαριά τραυματισμένος Γερμανός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου και ξεψύχησε. Τα τουρκικά ΜΜΕ πάντως, εδώ και δύο μέρες μεταδίδουν την πληροφορία ότι ο Γερμανός είχε αποδράσει από γερμανικές φυλακές και ότι καταζητείται. Φυσικά, η αντίδραση αυτή των ΜΜΕ, τα οποία προσπάθησαν εντέχνως να μεταφέρουν την εικόνα ενός επικίνδυνου δραπέτη που κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Κωνσταντινούπολη και τελικά σκοτώθηκε από έναν Τούρκο πολίτη, μόνο καλή εικόνα δεν δείχνουν για την ποιότητα των ειδήσεων αλλά και την οπτική προσέγγιση της τουρκικής κοινωνίας απέναντι σε ένα έγκλημα που έγινε με θύμα έναν "εγκληματία χριστιανό"!
Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ΜΜΕ στην Τουρκία (να μην ξεχνάμε πως όλοι σχεδόν οι μεγάλοι και επιτυχημένοι Τούρκοι δημοσιογράφοι έχουν θητεύσει σε σχολές μαθητείας προπαγάνδας της ΜΙΤ) και η συγκεκριμένη αναίτια δολοφονία στέκεται ως μία καλή αφορμή για να κατανοήσει και η Ευρώπη τι περίπου σημαίνει "δημοκρατία" και "δημοκρατική ενημέρωση" μέσα στην Τουρκία.
Το ότι ο στόχος ενός "τρελού" (όπως έτρεξαν όλα τα τουρκικά ΜΜΕ να μεταδώσουν) καθίσταται όμως ένας χριστιανός, δίνει μία τελείως διαφορετική και πρωτόγνωρη εικόνα για το πως τελικά βλέπουν οι τούρκοι πολίτες τους χριστιανούς. Ποιός μπορεί να επικαλεστεί πως η Τουρκία ανήκει στη δύση; Κανείς! Ποιός όμως είναι αυτός που μπορεί να ισχυρισθεί πως η Τουρκία δεν είναι ισλαμικό κράτος; Και πάλι κανείς! Μία δολοφονία που γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί (αλλά και να "αθωωθεί" ο στυγνός δολοφόνος) με το αιτιολογικό πως "ήταν χριστιανός", καταδεικνύει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά που έχει αναπτυχθεί (με κύρια υπαιτιότητα του τουρκικού κράτους) και καλλιεργηθεί με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να συσπειρώσει κατά του "χριστιανού εχθρού" τις φανατισμένες μάζες των ισλαμιστών που αυξάνονται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς στο εσωτερικό της Τουρκίας. Όπως και να έχει, ο σεβασμός προς το νεκρό που όφειλαν τα τουρκικά ΜΜΕ να επιδείξουν, δεν υπήρξε, ενώ αντίθετα υπήρξε σαφής προσανατολισμός στην περιύβριση του νεκρού (επειδή ήταν χριστιανός) και στην ελάφρυνση του στυγνού δολοφόνου (ως χρήστη ναρκωτικών...)!
Ίσως τελικά να είναι το πιό σύντομο ανέκδοτο που αυτή τη στιγμή μπορεί να λεχθεί: "Η Τουρκία στην Ευρώπη"!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Που πας και τα βίσκεις ρε φίλε, λες να σας σκοτώσουν όλους αυτοί ; να κελιδώνετε τα βράδια :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]