Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαζικές συλλήψεις ισλαμιστών στην Τουρκία

Τους συνδέουν με δίκτυο της Αλ Κάιντα

Σχεδόν 200 άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε ισλαμιστική οργάνωση συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία κατά τις επιχειρήσεις που εξαπέλυσε νωρίς σήμερα σε όλη τη χώρα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η αστυνομία εξαπέλυσε τις εφόδους της σχεδόν ταυτόχρονα σε 23 πόλεις υπό το συντονισμό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Άγκυρας.
Συνελήφθησαν 200 άτομα φερόμενα ως μέλη της ριζοσπαστικής οργάνωσης Χιζμπ-ουτ-Ταχρίρ, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα της οργάνωσης, η οποία υποστηρίζει την ίδρυση ενός παγκόσμιου ισλαμικού κράτους και της καθιέρωσης του ισλαμικού νόμου (σαρία).
Η τουρκική αστυνομία διεξάγει έρευνες και προχωρεί τακτικά σε συλλήψεις σε χώρους όπου κινούνται ισλαμιστές, κυρίως προσκείμενοι στο δίκτυο Αλ Κάιντα.
H τουρκική δικαιοσύνη απέδωσε σε τουρκικό πυρήνα της Αλ Κάιντα την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο του 2003 εναντίον δύο συναγωγών, του βρετανικού προξενείου και της βρετανικής τράπεζας HSBC, με 63 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Το 2007, επτά φερόμενα ως μέλη της Αλ Κάιντα, εκ των οποίων ένας Σύρος που θεωρείται ο εγκέφαλος και χρηματοδότης των επιθέσεων αυτών, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]