Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα τσιράκια της Άγκυρας στη Θράκη πιάστηκαν και πάλι να ψεύδονται

Το "μνημείο" Μεχμέτ Χιλμί
το κατέστρεψαν μουσουλμάνοι Αλεβίτες...

και όχι χριστιανοί όπως άφησαν να εννοηθεί...

Στο συνηθισμένο μοτίβο του ανθελληνισμού και υπό το πάγιο καθεστώς της πλήρους ατιμωρησίας συνέχισαν να κινούνται τα «όργανα» του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, χωρίς να διστάσουν –για μία ακόμη φορά- να κατηγορήσουν γενικώς και αορίστως τους «φανατικούς εθνικιστές χριστιανούς» της Ελλάδας για την καταστροφή της παράνομης κατασκευής βρύσης-μνημείου που έχτισαν προς τιμή του Μεχμέτ Χιλμί (από τους πρώτους οργανωτές αλλά και εκτελεστές της Κεμαλικής προπαγάνδας στην περιοχή της Θράκης -μεταξύ 1ου και 2ου Παγκοσμίου Πολέμου-, ο οποίος υπήρξε και πρωταίτιος πολλών δεινών για τους Αλεβίτες –και όχι μόνο- κατοίκους της ορεινής Ροδόπης), γνωστού για την ανθελληνική του δράση στην περιοχή της Θράκης.
Επειδή όμως η αλήθεια είναι ένα γεγονός που δεν είναι δυνατόν να παραμείνει διαστρεβλωμένο και φυσικά δεν μπορεί κανείς να την αποκρύψει, έτσι σήμερα μαθαίνουμε πως στο κατεστραμμένο κτίσμα της βρύσης βρέθηκαν συνθήματα που έγραφαν “Aleviller”, προδίδοντας την ταυτότητα των δραστών (Αλεβίτες διαμένουν στα ορεινά των νομών Ροδόπης και Έβρου).
Στα πλαίσια της Κεμαλικής προπαγάνδας, που σε σταθερή βάση επιτίθεται κατά του Ελληνισμού, τα συνθήματα αυτά έμειναν κρυμμένα από τη δημοσιότητα, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι σχέσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής με τα ορεινά χωριά (κυρίως του νομού Ροδόπης), όπου και κατοικούν Αλεβίτες. Προς πληροφόρηση των αναγνωστών, το «μνημείο» στήθηκε χωρίς καμία άδεια ανέγερσης στον χώρο του πανηγυριού του Χίλια, από τον περίφημο Εκπολιτιστικό Σύλλογο του Χίλια, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εξαντλεί τον κύκλο των δραστηριοτήτων του σε ένα και μόνο γεγονός, του παραδοσιακού πανηγυριού των Αλεβιτών και της μετατροπής του σε μία κυριολεκτικά Κεμαλική φιέστα.
Κάνοντας τους «κινέζους» οι κονδυλοφόροι των τοπικών μουσουλμανικών εφημερίδων κατέγραψαν το γεγονός της καταστροφής του μνημείου, ξέχασαν όμως να αναφερθούν στα συνθήματα που βρέθηκαν, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος της άρνησης ύπαρξης των Αλεβιτών εκ μέρους της τουρκικής προπαγάνδας. Να σημειωθεί πως οι Αλεβίτες, μαζί με τους Πομάκους και τους Ρομά της Θράκης, είχαν δεχτεί ανηλεές κυνηγητό από ορδές τουρκικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προκειμένου να λυγίσουν και να αποδεχθούν την τουρκική ανωτερότητα… Έτσι, σήμερα, η τουρκική προπαγάνδα προτιμά να «ξεχνά» την ύπαρξή τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα –για μία ακόμη φορά- να εκπορθήσει την ταυτότητά τους και να τους «κολλήσει» την τουρκική ταυτότητα και εθνότητα!!!
Συγκεκριμένα, η μουσουλμανική εφημερίδα της Κομοτηνής «Μιλλιέτ» έγραφε πριν από λίγες ημέρες, σχετικά με καταγγελίες του ιστολογίου (μέσα από την εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης»): «Η ίδια εφημερίδα σε μια άλλη είδησή της στοχοποίησε την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί και έγινε αφορμή για τις ρατσιστικές επιθέσεις που ακολούθησαν. Οι ρατσιστές εχθροί των Τούρκων προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην κρήνη (ξεχνά ο συντάκτης πως η κρήνη χτίστηκε χωρίς άδεια της πολεοδομίας; μήπως ξεχνά πως θα έπρεπε να ακολουθούν τους νόμους του κράτους; Πολύ εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ποιοί κατέστρεψαν την κρήνη Μεχμέτ Χιλμί, αλλά ας μας πει ο συντάκτης του κειμένου αυτού, τι θα συνέβαινε στην Τουρκία αν γινόταν κάτι παρόμοιο, δηλαδή αν κάποιοι χριστιανοί προσπαθούσαν να χτίσουν χωρίς την άδεια των αρχών ένα μνημείο για έναν ήρωα της Ελληνικής επανάστασης ή για έναν αντιτουρκιστή Πατριάρχη;).»
Τίποτε όμως δεν θα είχε συμβεί, εάν η Ελληνική πολιτεία φρόντιζε για την επιβολή του νόμου και προχωρούσε στην άρνηση ανέγερσης του παράνομου κτίσματος εκ μέρους των ανθρώπων του κυρίου Σαρνίτς (Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής). Ποτέ δεν είναι αργά, βέβαια, για να επιβληθεί ο νόμος και να καταστραφεί τελείως ένα μνημείο που προσβάλει κυρίως τους Αλεβίτες κατοίκους της περιοχής, αλλά περιφρονεί και την Ελληνικότητα της περιοχής! Η επιβολή του νόμου είναι ιδιαιτέρως απλή και αρκεί η διαταγή του περιφερειάρχη ή του προϊσταμένου της Πολεοδομίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης από ό,τι απέμεινε από την περίφημη βρύση του Μεχμέτ Χιλμί. Θα δοθεί άραγε η διαταγή κατεδάφισης του παράνομου και προκλητικού κτίσματος - μνημείου ή θα επικρατήσει το θέλημα του Τούρκου προξένου Μουσταφά Σαρνίτς, ο οποίος αναδεικνύεται σε γενικό «κουμανταδόρο» της Θράκης;!!!
Όσο για τα τα γραφόμενα των τοπικών μουσουλμανικών εφημερίδων της Κομοτηνής, ευελπιστούμε πως αυτά εγράφησαν λόγω κεκτημένης ταχύτητας ή έστω λόγω νεοαποκτηθείσας βλακείας!!! Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως υπήρξαν σαφή ενεργούμενα κύκλων που επιθυμούν την σπορά μίσους μεταξύ των κατοίκων της Θράκης και ούτε φυσικά πως έγραψαν όσα έγραψαν καθοδηγούμενοι από εντολές τρίτων που κύριο σκοπό και στόχο έχουν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα της Ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή...
Εν αναμονή των ό,ποιων εξελίξεων λοιπόν…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν προκειται να δοθει καμια εντολη κατεδαφισης.
    Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
    Μπραβο στους Πομακους που εχουν το ηθος και την περηφανεια να αντιστεκονται στην αθλια τουρκικη προπαγανδα!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]