Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενοκτονία βλέπει ο Ερντογάν στα γεγονότα στη Σινγιάνγκ

Μιλάει άραγε ως ειδικός o Ταγίπ;

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα (Παρασκευή) «είδος γενοκτονίας» τα όσα συμβαίνουν στην κινεζική επαρχία Σιντγιάνγκ, με πληθυσμό Ουϊγούρων, τουρκόφωνων και μουσουλμάνων.
«Τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κίνα αποτελούν είδος γενοκτονίας», τόνισε στις σημερινές του δηλώσεις αναφορικά με τα εν λόγω γεγονότα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
«Διαπράττονται ωμότητες, σκοτώνονται εκατοντάδες άνθρωποι, υπάρχουν περισσότεροι από χίλιοι τραυματίες», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Πώς μπορεί η ηγεσία της Κίνας να παραμένει θεατής;» διερωτήθηκε. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας εξέφρασε λύπη, που έκλεισαν μέχρι νεοτέρας πολλά τεμένη στην επαρχία.
Η Άγκυρα διατηρεί πολιτιστικούς δεσμούς με τους Ουϊγούρους.
Πολλές χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα σε διάφορες τουρκικές πόλεις κατά των κατασταλτικών μέτρων των κινεζικών αρχών στις ταραχές στην επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου διαβιούν Ουιγούροι.
Στην Κωνσταντινούπολη περίπου 5.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του τεμένους Φατίχ μετά την προσευχή της Παρασκευής μετέδωσε το δίκτυο NTV.
Στην Άγκυρα διαδήλωσαν περί τα 700 άτομα στο προαύλιο του τεμένους Κοτσατέπε, ενώ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε επτά άλλες πόλεις.
Μία οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων καταναλωτών έκανε έκκληση μπροστά από το κινεζικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για μποϊκοτάζ των κινεζικών προϊόντων.
Ένας Τούρκος υπουργός έκανε χθες έκκληση για μποϊκοτάζ των κινεζικών προϊόντων αλλά γρήγορα διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη και ότι δεν εκφράζει την επίσημη θέση της κυβέρνησης.
Φυσιολογικά όμως αντιδρούν οι Τούρκοι (αν και η Κινεζική κυβέρνηση έχει αποδείξεις, όπως ισχυρίζεται, για εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων στην "εξέγερση" των Ουιγούρων. Οι ρίζες των Τούρκων βρίσκονται στα βάθη της Ασίας και οι συγγενείς τους αυτή τη στιγμή δίνουν έναν σημαντικό αγώνα, που προφανώς έχει σχεδιαστεί και υποβοηθείται από την τουρκική ΜΙΤ. Κι επειδή βρίσκονται πολύ μακριά από τα πατρογονικά τους εδάφη, μήπως ήρθε η στιγμή να επιστρέψουν εκεί οι Τούρκοι, στα πάτρια εδάφη τους και να αφήσουν ήσυχη την Ευρώπη αλλά και τους σημερινούς γείτονές τους;
Γιατί άραγε δεν ενδιαφέρεται και δεν αποδέχεται ο κύριος Ερντογάν τις σφαγές και τις ωμότητες που έχουν κάνει οι Τούρκοι στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, στους Πόντιους, στους Αρμένιους, στους Κύπριους, στους Κούρδους και σε πολλούς άλλους; Και μάλιστα, ποτέ δεν τιμωρήθηκε η τουρκική θηριωδία από την διεθνή κοινότητα!!! Τώρα τον έπιασαν οι συναισθηματισμοί τον κύριο Ερντογάν;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]