Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστηρό μήνυμα της Ουάσινγκτον προς τα Σκόπια

"Συμβιβαστείτε να τελειώνουμε..."

Η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και ΠΓΔΜ, η ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ και το ζήτημα της ονομασίας εξετάσθηκαν στη συνάντηση του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης με θέμα «Ευρωπαϊκή Στρατηγική Αναγκαιότητα - Ενέργεια, Επενδύσεις, Ανάπτυξη» που πραγματοποιείται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Yπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στη συνάντηση σημειώθηκε για μια ακόμη φορά η πρόοδος της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην ΠΓΔΜ, καθώς και η συμβολή της χώρας στις ειρηνευτικές αποστολές, κυρίως στο Αφγανιστάν, και εκφράστηκε η αμοιβαία ικανοποίηση για την εξέλιξη της στρατηγικής συνεργασίας ΠΓΔΜ - ΗΠΑ.
Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Στάινμπεργκ σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα δίνει μεγάλη σημασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και κυρίως στην ευρωατλαντική προοπτική της περιοχής και πρόσθεσε ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να εμποδίζουν τον δρόμο αυτής της διαδικασίας.
Ο κ. Στάινμπεργκ επαναβεβαίωσε τη θέση των ΗΠΑ ότι κάθε μια χώρα της περιοχής πρέπει να αξιολογείται σύμφωνα με τις ατομικές της επιδόσεις. Στη συνάντηση επίσης έγινε λόγος και για τις νεότερες εξελίξεις της διαδικασίας επίλυσης των διαφορών σχετικά με το όνομα.
Ο κ. Στάινμπεργκ εξέφρασε την επιθυμία «το ζήτημα αυτό να κλείσει με συμβιβαστικό τρόπο, με σκοπό η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όπως και αξίζει» καταλήγει η ανακοίνωση του Yπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "ΓΚΡΙΖΟ" ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΝΙΜΙΤΣ (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΕΛ 1)

    http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisios/displaydailypress.php?year=2009&month=7&day=11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι υποτελεις λυσεις δεν ειναι λυσεις, αλλα μελλοντικα προβληματα που θα προκυψουν στο μελλον χωρις πλεον την δυνατοτητα διπλωματικων ελιγμων.
    Η "συνθετη ονομασια" αποτελει την μεγαλυτερη ιστορικη απατη ολων των εποχων!!!!
    Δυστυχως οι πολιτικαντηδες μας το προσυπογραφουν!!!!
    Που ειναι αραγε τωρα οι "Νοτιομακεδονες" βουλευτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]