Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν μπορεί να κρύψει τον πραγματικό της εαυτό η Άγκυρα

Εριστικότατος για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας και διαπραγματευτής της Τουρκίας με την Ένωση, Εγκεμέν Μπαγκίς, μιλώντας σε ομάδα στελεχών των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.
Στη διάρκεια της συνομιλίας του, συνέδεσε ευθέως την όποια κίνηση κάνει η Άγκυρα για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης με κάποια κίνηση που οφείλει να κάνει η Αθήνα για τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης, ενώ εμφανίσθηκε και αλαζών όσον αφορά τους όρους που θέτει η Ένωση για να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Την ώρα που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η τουρκική κυβέρνηση έχει έτοιμο κάποιο σχέδιο επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, ο κ. Μπαγκίς επιβεβαίωσε τον ρόλο του «σκληρού» στην κυβέρνηση Ερντογάν, λέγοντας: «Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα πρέπει να εκλαμβάνεται σαν ένα εσωτερικό θέμα, στο οποίο γίνεται μια προσέγγιση για να αντιμετωπισθεί η ανάγκη των ίδιων των πολιτών μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε εδώ και αιώνες τα ίδια εδάφη. Αν θα υπάρξει κάποια αντιστοιχία σε αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να πραγματοποιήσει ταυτοχρόνως κάποιο βήμα για την επίλυση των προβλημάτων των Τούρκων, που είναι Έλληνες πολίτες και ζουν στη Δυτική Θράκη. Αυτό είναι ένα ταυτόχρονο βήμα καλής θέλησης ενός κράτους, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων των ίδιων των πολιτών του».
Υπερασπιζόμενος τις επιδόσεις της χώρας του όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της ενταξιακής πορείας, ο διαπραγματευτής της Άγκυρας είπε ωμά πως «ας αρχίσει το εμπόριο με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, να δούμε καλή πρόθεση, και τότε και μεις να ανοίξουμε τα λιμάνια». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να συμμορφωθεί με τις επιταγές των Βρυξελλών, που ορίζουν πως πρέπει να ολοκληρωθεί η τελωνειακή της ένωση και με την Κύπρο για να προχωρήσουν ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]