Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο φασίστας Γκρούεφσκι διαλύει κάθε έννοια δημοκρατίας

Τσουνάμι τραγικών πολιτικών εξελίξεων

Βιασμός της λογικής
η φυλάκιση του Βάσκο

Παραιτούνται συνεχώς υπουργοί!

Προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες των προσωπικών του πολιτικών επιλογών σε άλλους ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι και έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα κατασυκοφάντησης στελεχών της κυβέρνησής του, αλλά και σε απομακρύνσεις υπουργών του κόμματός του.
Τραγική φιγούρα, ανίκανος να παρακολουθήσει πλέον τις ραγδαίες εξελίξεις, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ίδια του τη χώρα, επιβάλει το νόμο της μαφίας, την ομερτά, ελπίζοντας πως θα κερδίσει ικανό χρονικό διάστημα ώστε να συμβεί κάτι –που ούτε ο ίδιος γνωρίζει- και που θα αλλάξει την ροή της αλλαγής που άρχισε το τελευταίο δίμηνο να πνέει στα Σκόπια.
Εφαρμόζοντας άκρως φασιστικές πρακτικές, ο όψιμος πολιτικός και πρωθυπουργός των Σκοπίων, Γκρούεφσκι, ελπίζει στη φίμωση εκείνων που οραματίζονται για τη χώρα τους, αλλά τα όνειρά τους εξαφανίζει ο φασιστάκος που ηγείται της πολιτικής ζωής του κρατιδίου των Σκοπίων. Χωρίς να διστάσει διόλου, ο αλαζόνας νεαρός πρωθυπουργός, από τις 4 Ιουλίου φυλάκισε και τον Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, με την κατηγορία του αντιμακεδονισμού, εφαρμόζοντας πλήρως τις αντιδημοκρατικές του λογικές και απόψεις, κατακερματίζοντας τα τελευταία ίχνη της δημοκρατίας και της ελευθερίας που ονειρεύονται οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ. Ο αλαζόνας (και κατά πολλούς παράφρονας) πρωθυπουργίσκος των Σκοπίων, στερεί την ελευθερία σε έναν πνευματικό άνθρωπο που ξεσκεπάζει επιχειρηματολογώντας αλλά και με τη γενικότερη δράση του τον μικρό δικτάτορα των Βαλκανίων. Κλείνοντας στο κελί της φυλακής έναν άνθρωπο, ο αστείος αυτός πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ελπίζει πως θα μπορέσει να φυλακίσει το πνεύμα της ελευθερίας, αλλά κυρίως, το πνεύμα της ιστορικής αλήθειας και το πνεύμα της δημοκρατίας.
Χρησιμοποιώντας τακτικές των ναζί, ευελπιστεί πως η φυλακή μπορεί να φοβίσει τόσο τον Βάσκο όσο και όλους τους άλλους Σκοπιανούς που παλεύουν σιωπηλά κάθε μέρα προκειμένου να απαλλαγούν από το «φάντασμα του Χίτλερ» που διαμένει στην πρωθυπουργική κατοικία των Σκοπίων. Οι απειλές για τη ζωή του Βάσκο ήταν γνωστές εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν αμέσως μετά την τελευταία του απελευθέρωση από το ψυχιατρείο όπου ο Γκρούεφσκι τον είχε κλείσει (με την αιτιολογία του ψυχασθενούς). Οι «φωνές» που ερχόντουσαν όλο αυτό το διάστημα από τα Σκόπια, μιλούσαν για μεγάλο κίνδυνο της ζωής του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, αλλά και για μεγάλο θυμό του Σκοπιανού πρωθυπουργού… με άγνωστα αποτελέσματα. Σήμερα, ο Βάσκο διανύει την πέμπτη ημέρα της παράλογης φυλάκισής του, μίας φυλάκισης που εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, ο γελοίος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, δείχνει να χάνει οριστικά «το τρένο» της Ευρώπης, αλλά και του ΝΑΤΟ, αν και ελπίζει σοβαρά στην υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας που προ ημερών εγκαινιάστηκε στα Σκόπια.
Ο «συνέταιρός» του και υπάλληλος των αμερικανικών συμφερόντων, εκτελεστής οδηγιών της CIA και κομιστής σχεδίων κατά της Ελλάδας, ο «διαπραγματευτής» του ΟΗΕ, Νίμιτς, αρνείται πεισματικά να μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα (όπως άλλωστε το οφείλει λόγω της θέσης του) το κλίμα αντιδημοκρατισμού που κυριαρχεί στα Σκόπια και συμβάλει έτσι στην παράταση της φασίζουσας πρωθυπουργίας του Γκρούεφσκι. Ο Νίμιτς, που συνελήφθη επ’ αυτοφόρω πριν από 9 περίπου μήνες, να μεταφέρει κρυφά στα Σκόπια σχεδιασμούς του Στέητ Ντιπάρτμεντ κατά της Ελλάδας και να ενημερώνει μονόπλευρά την Σκοπιανή πολιτική ηγεσία για τα σχέδια της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, μέχρι και σήμερα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ΟΗΕ, αφού η Ντόρα Μπακογιάννη δεν απαίτησε την απομάκρυνσή του από τη θέση του διαπραγματευτή. Ο κύριος Νίμιτς, υποστηρίζει με την σιωπή του την φυλάκιση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς και στηρίζει το φασιστικό καθεστώς των Σκοπίων και έναν αλαζόνα (και άκρως επικίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων) πρωθυπουργό. Η Ελληνική πλευρά, μέχρι και σήμερα επιμένει να μην ζητάει την απομάκρυνση του Νίμιτς, αλλά και δεν παρεμβαίνει ούτε με ένα ανθρωπιστικό διάβημα κατά της συνέχισης της φυλάκισης του ακτιβιστή Βάσκο Γκλιγορίεβιτς, συναινώντας σιωπηλά στην έκθεση μέγιστου κινδύνου της ζωής αυτού του φιλέλληνα, ο οποίος έχει δώσει μεγάλους και άνισους αγώνες με το καθεστώς των Σκοπίων. Ακατάβλητος ψυχικά και αλώβητος πνευματικά και ηθικά, καθημερινά ο Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, ξεγύμνωνε την αισχρή προπαγάνδα του ανθελληνισμού των Σκοπίων και κατέρριπτε μία προς μία όλες τις διαστρεβλώσεις που οργάνωναν οι «καθηγητές ιστορίας και οι αρχαιολόγοι» στα Σκόπια (φυσικά με ενισχύσεις από την Τουρκία αλλά και άλλα ανθελληνικά κέντρα που αποσκοπούν στην μείωση της γεωγραφικής κυριαρχίας της Ελλάδας.
Ανίκανο το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να παράξει ουσιαστική πολιτική, αλλά και ανέτοιμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, λόγω ελλιπούς ηγεσίας και μιας «συντονισμένης ακαταστασίας», αρκείται στο να παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, χωρίς καν διάθεση ουσιαστικού παρεμβατισμού, χωρίς σχεδιασμούς και εναλλακτικές στρατηγικές, που θα οδηγούσαν στην άμεση απελευθέρωση του Βάσκο, αλλά και που θα απαιτούσαν την άμεση αναγνώριση του Ελληνισμού της ΠΓΔΜ, των Ελληνικών εδαφών που παρανόμως κατέχουν σήμερα τα Σκόπια (λίμνες Δοϊράνη και Πρέσπα). Οι πιέσεις μέσω διεθνών κέντρων, που μπορεί άνετα να ασκήσει η κυρία Μπακογιάννη και ο Κώστας Καραμανλής, με αφορμή την (εξευτελιστική για την δημοκρατία) φυλάκιση του Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς, μπορούν να αποδείξουν τον εφαρμοσμένο φασισμό του Γκρούεφσκι και να μεταβάλλουν όλες τις ενέργειες, αποφάσεις και κινήσεις για την ονομασία των Σκοπίων. Κάτι τέτοιο, θα έφερνε τραγικές και αμεσότατες αλλαγές στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, ενώ αυτή τη στιγμή, οι αλλαγές καλπάζουν και πολύ σύντομα οι Αλβανοί των Σκοπίων θα επιβάλουν τις δικές τους θέσεις (ούτε τους ενδιαφέρει πως θα ονομάζεται το κρατίδιο) και μετά από τον απαραίτητο συμβιβασμό και συνεννόηση με την Ελλάδα, θα διεκδικήσουν την άμεση είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι αυτή τη στιγμή αποτελεί ουσιαστικά το βαρίδιο των εξελίξεων και το φρένο ενάντια στην πρόοδο των Σκοπίων. Λειτουργεί με γνώμονα τα προσωπικά του συμφέροντα και φιλοδοξίες ευελπιστώντας πως θα καταφέρει να συνεχίσει η σημερινή υπάρχουσα οικτρή κατάσταση (τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο της χώρας και των κατοίκων). Ο γελοίος αυτός πρωθυπουργός, που υποστηρίζεται από έναν αμφιλεγόμενο για την αντικειμενικότητά του διαπραγματευτή, αλλά και που «αβαντάρεται» από μία ανίκανη να αρθρώσει εθνικό πολιτικό λόγο εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, μετατρέπεται σε σύγχρονη ταφόπλακα μη διστάζοντας από καιροί εις καιρόν να θυμίζει πως «η μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων κινδυνεύει από τα Σκόπια, εάν δεν βρεθούν οι λύσεις που απαιτεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός»…
Παραιτούνται συνεχώς υπουργοί του Γκρούεφσκι
Την παραίτησή τους από τις υπουργικές καρέκλες τους υπέβαλαν χθες στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Nicola Gruevski, ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών, Πέρο Pero Stojanovski και ο υπουργός Γεωργίας, Atso Spasenoski, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Trayko Slavevski, καθαιρέθηκε από τον Gruevski.
Τα ΜΜΕ της χώρας μετέδωσαν ότι επίσης παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Stoyan Todorov και ο υφυπουργός Γεωργίας, Cristian Delev.
Οι εξελίξεις στην πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ είναι ραγδαίες, ενώ τις προηγούμενες ημέρες τα δημοσιεύματα του Τύπου εμφάνιζαν δυσαρεστημένο τον πρωθυπουργό, Nicola Gruevski, από το έργο ορισμένων υπουργών και ουσιαστικά προανήγγειλαν ανασχηματισμό.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), του Branko Cervenkovski, ανέφερε «ότι οι παραιτήσεις και καθαιρέσεις υπουργών σήμερα ομολογούν την αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Gruevski στο σύνολό της».
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]