Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακογιάννη: Έτοιμη για αμοιβαία λύση με τα Σκόπια

Εννοεί την παράδοση του ονόματος

της Μακεδονίας στα "μακεδονοειδή"


Το 2009 είναι πράγματι μια κρίσιμη χρονιά για όλα τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
Στην αναφορά της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως η γειτονική χώρα αποτελεί μοναδική παραφωνία στη θετική κατεύθυνση των χωρών της Βαλκανικής προς την Ευρώπη.
«Είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Μια λύση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων...», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι στην άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι -μοναδικός κυρίαρχος στην εσωτερική πολιτική σκηνή- κρατάει στα χέρια του την τύχη της χώρας του και την ευρωατλαντική της πορεία.
«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό», υπογράμμισε, «είναι ότι συζητάμε για μια λύση που θα εφαρμοσθεί πραγματικά. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εφαρμοσθεί έναντι όλων. Μιλάμε για λύση κοινά αποδεκτή, για λύση που τα δύο μέρη θα συμφωνήσουν μόνα τους, χωρίς επιβολή του ενός στον άλλο, χωρίς νικητές και ηττημένους».
Με αφορμή εξάλλου τις προτάσεις που κόμισε ο Μάθιου Νίμιτς, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα ενημερώσει αναλυτικά τον διαμεσολαβητή για τις απόψεις της επί των τελευταίων αλλαγών και εξέφρασε την ελπίδα να πράξει ανάλογα και η άλλη πλευρά.
Η κυρία Μπακογιάννη, είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που είναι ευχαριστημένοι και χαμογελαστοί με την "διευθέτηση" του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση πως το όλο θέμα ξεκίνησε με την αδιαλλαξία των "μακεδονοειδών" που απαιτούσαν να ονομάσουν το κρατίδιό τους "Μακεδονία", σε πλήρη αντιδιαστολή με την στάση των "υπευθύνων" της Ελλάδας, που μέσα από συνεχείς και ακατανόητες παραχωρήσεις έφτασαν να συνδιαλέγονται το όνομα της Μακεδονίας, με μία σειρά πολιτικών που ονειρεύονται-ορέγονται την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας...
Για να μην ξεχνάμε, λοιπόν, η κυρία Μπακογιάννη μας δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμη να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας σε ένα κρατίδιο που μόνο αλυτρωτικούς σκοπούς έχει απέναντι στην Ελλάδα... Σήμερα, λοιπόν, η κυρία Μπακογιάννη μας δηλώνει πως είναι έτοιμη να προχωρήσει και να συνεχίσει το έργο του... πατέρα της...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Απο τη στιγμη που διαπραγματευομαστε με κλεφτες και παραχαρακτες της Ιστοριας οπως οι Σκοπιανοι, και οι διαμεσολαβητες(Αμερικανοι) υποστηριζουν τους κλεφτες,πως ειναι δυνατον να υπαρξει δικαιη και βιωσιμη λυση?
    Δυστυχως, και το ΠΑΣΟΚ να κυβερνουσε, στην συνθετη ονομασια θα καταληγαμε και παλι.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...χωρίς νικητές και ηττημένους...", τονίζει η κα. Μπακογιάννη.

    Προσέξτε με πόσο ''κομψό'' τρόπο και με πόση αγωνία προσπαθεί να ''δικαιολογήσει''τις πράξεις της ώστε αυτές να μην έχουν αντίκτυπο στις επερχόμενες εκλογές. Κατανοεί ότι με τους χειρισμούς της στην ουσία ''ξεπουλά'' το όνομα και προφανώς θα ξεσηκώσει την μήνιν της κοινής γνώμης.

    Ας ελπίσουμε ότι δε θα αποδειχθούμε αφελείς και θα δεχτούμε τις απόψεις αυτές και κυρίως ότι δε θα ξεχάσουμε τόσο σύντομα και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]