Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολλά καταδιωκτικά του λιμενικού εκτός λειτουργίας;

Για τεχνικό θέμα κόστους 150€

Ζώντας η Ελλάδα έντονα μέσα στο πρόβλημα που λέγεται λαθρομετανάστευση κι ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών, συνεπικουρούμενοι από τον πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι καταβάλλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει το αίσχος το οποίο υπάρχει στη χώρα, με εκατομμύρια λαθρομετανάστες να περιφέρονται στη χώρα και να εγκληματούν προκειμένου να ζήσουν ή να βρούνε τα απαραίτητα χρήματα για να φύγουν από την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες περιμένουν τη σειρά τους, στην Τουρκία, για να έρθουν στην Ελλάδα και οι διωκτικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε πλήρη ένταση για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους, που έχει να κάνει με την σύλληψη ή την απαγόρευση εισόδου στη χώρα αυτών των λαθρομεταναστών.
Η Ελληνική κυβέρνηση, όμως λειτουργώντας με πλήρη αδιαφορία, αφήνει διωκτικά σκάφη του λιμενικού να βρίσκονται εκτός λειτουργίας, μη μπορώντας να συνεισφέρουν στην φύλαξη των Ελληνικών θαλασσίων συνόρων. Ο λόγος που τα σκάφη του λιμενικού βρίσκονται εκτός λειτουργίας, είναι καθαρά τεχνικό ζήτημα, το οποίο όμως επιλύεται με 150€, όσο κάνει και το φίλτρο που χρειάζονται να αλλάξουν για να μπορέσουν να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα. Πέντε από αυτά «κάθονται» στη Σάμο, ενώ περιπολεί μόνο ένα Ελληνικό και ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX!!! Και αυτό, για μερικούς, λέγεται φύλαξη συνόρων!
Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση Καραμανλή, κλείνει σιωπηλά το μάτι, προς τους διακινητές των λαθρομεταναστών, αλλά και σε όλα εκείνα τα κυκλώματα εκμετάλλευσης εργατών, που επιθυμούν την αύξηση του αριθμού, αλλά και της ταχύτητας της λαθρομετανάστευσης στη χώρα. Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια λαθρομετανάστες (ανεπίσημες μετρήσεις) κυκλοφορούν στη χώρα, δίχως να έχουν περάσει υγειονομικούς ελέγχους και φυσικά χωρίς να έχουν επίσημα χαρτιά που να προδίδουν τόσο την καταγωγή τους όσο και άλλα προσωπικά στοιχεία, με αποτέλεσμα οι δρόμοι (κυρίως της Αθήνας) να έχουν γεμίσει στην κυριολεξία με ανθρώπους «φαντάσματα» που μέσα από την πλήρη ανωνυμία είναι δυνατόν να οδηγηθούν στα άκρα εάν η «οικονομική κρίση» τους αγγίξει και τους στερήσει το δικαίωμα στην εργασία (έστω και παράνομη).
Η Ελλάδα είναι ίσως το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος που μέχρι πρόσφατα δεν αναγνώριζε την ύπαρξη του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, με αποτέλεσμα να μην προχωρά σε μέτρα αντιμετώπισής της. Πρόσφατα μόνο, και μετά τις Ευρωεκλογές, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή συνειδητοποίησε ότι «κάθεται» πάνω σε μία οπλισμένη βόμβα. Αλλά μόνο μετά τις εκλογές κατάλαβε πως οι πολίτες της Ελλάδας δεν ανέχονται την πολιτική της αδράνειας και της μη αντιμετώπισης του συγκεκριμένου (αλλά και άλλων) προβλημάτων. Έτσι, με πολλά λόγια και με λίγα ημίμετρα, το υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να μας πείσει πως ενδιαφέρεται για το καλό των Ελλήνων πολιτών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοινώνει ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών… ταξιδεύει σε πελάγη ευτυχίας, πιστεύοντας πως θα μπορέσει να πιέσει την Τουρκία ν δεχθεί πίσω έναν αριθμό λαθρομεταναστών που εισήλθαν στη Ελλάδα μέσω Τουρκίας (ενώ την ίδια στιγμή, το Πακιστάν, μέσω της εδώ πρεσβείας του, δεν δέχεται να πάρει πίσω έναν αριθμό Πακιστανών λαθρομεταναστών).
Και μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση κάνει οικονομία (χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την παγκόσμια οικονομική κρίση) και δεν δίνει χρήματα προκειμένου καταδιωκτικά σκάφη του λιμενικού σώματος να μπορούν να λειτουργήσουν και να εκτελέσουν το έργο για τα οποία έχουν αγορασθεί, δηλαδή την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Αν αυτή η πληροφορία αληθεύει, τότε κάποιοι από την σημερινή κυβέρνηση είναι για εκτέλεση δια λιθοβολισμού…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]