Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία "πήρε" το Καστελόριζο και δεν το ξέρουμε;

ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση προς την Μπακογιάννη

για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη με θέμα τις «Ελληνο – Αιγυπτιακές αλλά και Τουρκο - Αιγυπτιακές συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών», κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι στις «22 Ιουνίου πρόκειται να διεξαχθούν στο Κάιρο Ελληνο – Αιγυπτιακές συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (προφανώς της Υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) μεταξύ των δύο χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα».
«Πληροφορούμαι όμως από τουρκικές και αιγυπτιακές δημοσιογραφικές πηγές ότι δύο ημέρες αργότερα, στις 24 Ιουνίου, πρόκειται να διεξαχθούν στο Κάιρο και Τουρκο – Αιγυπτιακές συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Το παράδοξο είναι ότι μεταξύ της Αιγύπτου και Τουρκίας δεν προκύπτει ζήτημα οριοθέτησης παρά μόνον εάν παρακαμφθεί το Καστελόριζο», προσθέτει ο κ. Βενιζέλος.
Στη συνέχεια ερωτά την υπουργό Εξωτερικών:
1. Ποιο είναι το πλαίσιο των Ελληνο – Αιγυπτιακών συνομιλιών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών;
2. Τι ενέργειες έχουν γίνει ή θα γίνουν ενόψει των Τουρκο – Αιγυπτιακών συνομιλιών για το ίδιο θέμα;
Εμείς, από τη δική μας πλευρά, θα θέλαμε να υποβάλουμε μία μόνο ερώτηση προς το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα προς την κυρία υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη: Μήπως γνωρίζετε τη λέξη αναβολή; Ποτέ δεν είναι αργά για να αποφύγετε την παγίδα στην οποία πέσατε και μέσω της οποίας κινδυνεύετε να θέσετε σε μεγάλο κίνδυνο εθνικά θέματα εδαφικής και θαλάσσιας κυριαρχίας. Το ενδεχόμενο δε, που προβάλλει, με την ΑΟΖ της Τουρκίας, η οποία θέλει να παρακάμπτει το Καστελόριζο ή να το θεωρεί-χρησιμοποιεί ως Τουρκικό έδαφος, υποβιβάζει το ύφος των ό,ποιων συνομιλιών θα ξεκινήσετε με την Αίγυπτο, αλλά ταυτόχρονα υποβιβάζει και το κύρος της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής, η οποία δείχνει να είναι πλέον υποχείριο των διαβουλεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Ταυτόχρονα δε, αποτελεί μία χωρίς προηγούμενο επιθετική έμμεση προσπάθεια προσβολής κυριότητας Ελληνικής νήσου, μετά τις περιπτώσεις που προέκυψαν με το Αγαθονήσι...
Αναλογίζεστε πόση μεγάλη ζημιά μπορεί να προκαλέσετε στη χώρα; Ποτέ δεν είναι αργά για παραιτήσεις... βλέπετε στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται και ζήτημα μεταβίβασης ευθυνών... προς τα κάτω...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο πρέσβης των Η.Π.Α. στη χώρα μας είναι άεργος.
    Γρίφος...........
    Για να το βρήτε δέν πρέπει να ψάξετε πολλή !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]