Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχείς παραβιάσεις των Κυπριακών χωρικών υδάτων από την Τουρκία

Τουρκικές προκλήσεις για τα πετρέλαια

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό και το κρίσιμο ραντεβού της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση τον ερχόμενο Δεκέμβρη.
Άρχισε στα κατεχόμενα η παράνομη άσκηση έρευνας και διάσωσης, η οποία είναι τριήμερη και σε αυτή μετέχουν στρατιωτικοί και λεγόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Η παράνομη άσκηση διεξάγεται στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, και συγκεκριμένα στην Καρπασία, εντός των λεγόμενων χωρικών υδάτων του ψευδοκράτους και στις περιοχές ευθύνης έρευνας-διάσωσης της Τουρκίας και φέρει την ονομασία ενός Τούρκου στρατιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε το 1974, κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Κύπρο.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, πάντως, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, έχει προβεί στα απαραίτητα διαβήματα τόσο προς τον ΟΗΕ όσο και προς την Ε.Ε., για να καταγγείλει τη διεξαγωγή τουρκικής άσκησης, η οποία παραβιάζει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μάλιστα, ο κ. Στεφάνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η άσκηση να σχετίζεται με τις έρευνες της Κύπρου για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, επισημαίνοντας ότι, εάν τελικά τελεσφορήσουν αυτές οι έρευνες και θα υπάρχει το όποιο όφελος, μέσα από τη λύση του Κυπριακού αυτό το όφελος θα πηγαίνει και στους Ε/κ και στους Τ/κ.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι «η ουσία είναι πως η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει και τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο και ασφαλώς την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, γι' αυτό κι εμείς κάνουμε τα διαβήματά μας, καταγγέλλοντας αυτό το γεγονός».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]