Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαγράφουν την λέξη Ελλάδα από την Μακεδονία οι Σκοπιανοί

Η φωτογραφία είναι από το εργαστήριο κατασκευής ιστορίας των Σκοπίων

Διαφωνούν στην ιστορία τους

αλλά συμφωνούν στην προκλητικότητα

Θολώνει κι άλλο την ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα η ΠΓΔΜ, με το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας της χώρας να υποστηρίζει τώρα ότι οι σημερινοί κάτοικοι της περιοχής είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.
Η αναθεωρημένη έκδοση της "Ιστορίας του μακεδονικού λαού", οποία χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση αναφέρει ότι οι σύγχρονοι πολίτες της ΠΓΔΜ προέρχονται από το ζευγάρωμα των αρχαίων, γηγενών, Μακεδόνων με τους Σλάβους που έφτασαν στην περιοχή το Μεσαίωνα. Υποστηρίζει μάλιστα, πως σε αυτή τη μείξη των φυλών, επικράτησε το αίμα των "αρχαίων".
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πρώτο θέμα της εφημερίδας Dnevnik, το κρατικό ινστιτούτο πηγαίνει ένα βήμα ακόμη παρακάτω, υποστηρίζοντας ότι η Ελληνιστική περίοδος θα έπρεπε να ονομάζεται «Αλεξανδρινή» ή «Μακεδονική».
Η πρώτη έκδοση της "Ιστορίας", που εκδόθηκε το 2000, υποστήριζε ότι οι Σλάβοι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή υπερίσχυσαν των αυτόχθονων Μακεδόνων.
Δυσκολεύονται, λοιπόν, οι Σκοπιανοί να αποφασίσουν για το ποιά ακριβώς είναι η καταγωγή τους, ενώ έχουν συγκλίνει οριστικά πως η Μακεδονία ποτέ δεν ήταν Ελληνική!!! Η κυρία Μπακογιάννη τι γνώμη έχει άραγε και τι σκοπεύει να κάνει προκειμένου να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός της Ελλάδας και του Ελληνισμού; Η απάντηση "δεν μπορούμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά ζητήματα ενός άλλου κράτους" δεν ευσταθεί, επειδή τα ζητήματα αυτά είναι που εμπλέκονται με τα δικά μας εσωτερικά. Και η εμπλοκή γίνεται συνειδητά και κατ' επανάληψη από τους εθνικιστικούς κύκλους των Σκοπίων σε μία προσπάθεια παραπλάνησης αλλά και αλλοίωσης της Ελληνικής ιστορίας η οποία ποτέ δεν αμφισβητήθηκε και από κανέναν. Η ανοχή όμως της οικογένειας Μητσοτάκη είναι πλέον του δέοντος και επιτρέπει να μας προσβάλλουν οι επιβουλείς της ιστορίας μας (και όχι μόνο)...
Αλλά, φταίμε κι εμείς, οι Έλληνες πολίτες, που δεν έχουμε ξεχάσει το όλο θέμα και ας έχουν περάσει και περισσότερα από δέκα χρόνια... Έτσι δεν είναι κυρία Μπακογιάννη;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Την δουλειά τους κάνουν. Η βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι μας έκαναν Ελληνες, ενώ δεν είμασταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφέρομαι στην Θάλεια Δραγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]