Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διοργανώνεται Επιχειρηματικό Φόρουμ Σκοπίων-Τουρκίας

Τα Σκόπια καλούν Τούρκους επιχειρηματίες

Το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση Γκρούεφσκι προσπαθεί εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και χωρίς να περιστείλει τις κρατικές δαπάνες, να το ξεπεράσει με την έκκληση που απηύθυνε προς Τούρκους επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στο κρατίδιο της ΠΓΔΜ.
Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για την ήδη υπάρχουσα συμπεριφορά σε Έλληνες επιχειρηματίες, που με ποικίλους τρόπους προσπαθεί να διώξει (αφού πρώτα τους υφαρπάξει το σύνολο των επενδύσεών τους) ο κύριος Γκρούεφσκι από τα Σκόπια. Η αύξηση της φορολογίας, η αλλαγή του νομικού καθεστώτος, οι συνεχείς έλεγχοι μετά των απαραίτητων προστίμων (βάσει της νέας νομοθεσίας), έχουν σκοπό να "γονατίσουν" οικονομικά τους μέχρι πριν λίγο καιρό Έλληνες επιχειρηματίες, που αποτελούσαν το ουσιαστικό στήριγμα της (ανύπαρκτης) οικονομίας των Σκοπίων.

Στις 25 με 27 Μαΐου θα διοργανωθεί στην πόλη Οχρίδα Επιχειρηματικό Φόρουμ ΠΓΔΜ-Τουρκίας. Ο στόχος του φόρουμ που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της κυβέρνησης, είναι να προσελκύσει Τούρκους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον Σκοπιανό υπουργό επικρατείας Χαντί Νεζίρ (Hadi Nezir), η συμμετοχή της Τουρκίας αναμένεται σε επίπεδο υπουργού, στο φόρουμ που υποστηρίζει και η Ένωση Επιμελητηρίων και χρηματιστηρίων Τουρκίας. Στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που θα λάβουν οι τομείς που δίνουν προτεραιότητα τα Σκόπια, θα συμμετάσχουν περίπου 200 Σκοπιανοί επιχειρηματίες.
Φυσικά, η έκκληση προς τους Τούρκους επιχειρηματίες - επενδυτές δεν αποσκοπεί στην ανάπτυξη της οικονομίας τόσο, όσο στην ανάπτυξη καλύτερων διμερών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των Σκοπίων και ταυτόχρονα να προκαλέσει (για μία ακόμη φορά) την Ελληνική πλευρά στην οποία επιθυμεί να της θυμίσει ότι έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει και ως ενοχλητικό "αγκάθι" και να διαταράξει τις στρατιωτικές ισορροπίες ή τους αμυντικούς προσανατολισμούς.
Ο κοντόμυαλός, στην προκειμένη περίπτωση, Γκρούεφσκι επιθυμεί διακαώς να "εκδικηθεί" επειδή ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει Έλληνας και ευελπιστεί πως οι σκέψεις του αυτές είναι δυνατόν να λειτουργήσουν απέναντι στην Ελλάδα και να τον προάγουν στην εκτίμηση (ως πολιτικού) των Ελλήνων πολιτικών και διπλωματών.
Για μία ακόμη φορά ενεργεί με μόνο σκοπό το προσωπικό του όφελος, παραγκωνίζοντας το όφελος του κρατιδίου των Σκοπίων... και για μία ακόμη φορά κάνει ένα βήμα προς την προσωπική του καταστροφή, αλλά δυστυχώς και προς την εξολόθρευση της ΠΓΔΜ, χωρίς να ενδιαφέρεται για το κοινό καλό των πολιτών...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλά να πάθουν οι Ελληνές επιχειρηματίες στα σκόπια, γιατί έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και "έτρεξαν" να "βοηθήσουν' τα σκόπια με μονοδικό όφελος το προσωπικό τους κέρδος. καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]