Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασκείται λογοκρισία στα ΜΜΕ των Σκοπίων - Διαμαρτύρονται οι δημοσιογράφοι

Το καθεστώς Γκρούεφσκι ξεσκεπάζεται

Το ότι εμείς λέγαμε εδώ και μήνες πως στο κρατίδιο των Σκοπίων επικρατεί ο φασισμός και στην ηγεσία της πολιτικής ζωής της ΠΓΔΜ βρίσκεται ένας μικρός δικτάτορας έρχεται να επαληθευθεί με τις εξελίξεις που φέρνει ο χρόνος.
"Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον" και ταυτόχρονα, καμία πρακτική δεν μπορεί να παραμείνει κρυφή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι λοιπόν, στα Σκόπια, τα πράγματα έχουν φθάσει στο απροχώρητο και η "βρωμιά" δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Οι μέχρι χθες "συνεργάτες" του νεαρού πρωθυπουργού, Γκρούεφσκι, βγήκαν και κατήγγειλαν τις πρακτικές του "μικρού Χίτλερ" και ξεγύμνωσαν στην παγκόσμια κοινή γνώμη την άποψη περί δημοκρατίας που έχει το κυβερνών κόμμα, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στα Σκόπια.

Με κεντρικό σύνθημα “Φτάνει πια” εκατοντάδες δημοσιογράφοι των Σκοπίων διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της γειτονικής χώρας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν την αντίθεσή τους στην ολοένα και... διευρυνόμενη κρατική παρεμβατικότητα. 160 αγωγές έχουν κατατεθεί τοτελευταίο διάστημα κατά δημοσιογράφων, οι οποίοι απειλούνται είτε με κατάσχεση της περιουσίας τους είτε με απώλεια της δουλειάς τους, αλλά πάνω από όλα απειλούνται για να μη φέρουν στο φως της δημοσιότητας θέματα ενοχλητικά για την πολιτική που ακολουθεί η Σκοπιανή Κυβέρνηση. Και όλα αυτά, γιατί τα άρθρα τους δεν “βολεύουν” το καθεστώς Γκρούεφσκι. Ένα καθεστώς που δεν αποδέχεται την “άλλη άποψη”.
Οι δημοσιογράφοι των Σκοπίων διαμαρτυρήθηκαν με πρωτοβουλία που πήρε η Ένωσή τους.
Άγνωστη παραμένει η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όπως άγνωστες παραμένουν οι τυχόν "συστάσεις" που αναμένεται να γίνουν προς την φασιστική κυβέρνηση του κυρίου Γκρούεφσκι. Οι μέθοδοι, αλλά κυρίως η αντίληψη, του νεαρού πρωθυπουργού πολύ δύσκολα θα βρουν συμπαραστάτες και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να μετεξελιχθεί σε "κόλαση" τόσο για τον ίδιο τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, όσο και για το κόμμα του οποίου ηγείται.
Το ευρωπαϊκό δικαστήριο, αλλά και αρμόδιοι Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και αρκετό καιρό είναι ενημερωμένοι για τις "μεθοδολογίες" που αναπτύσσονται στον τρόπο διακυβέρνησης του κρατιδίου. Θεωρείται δε, πως η επιμονή όσων έχουν καταγγείλει τα "ξεκαθαρίσματα" που έχει εφαρμόσει ως πρακτική ο κύριος Γκρούεφσκι, θα λειτουργήσουν ως ταφόπλακα για την δικτατορία που αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται στα Σκόπια και που με περίσσιο θράσος έχει απαιτηθεί η είσοδός της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επί ίσων όρων συμμετοχή της στα όργανά της!
Οι εξελίξεις μοιάζουν να αποκτούν ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς και λαμβάνοντας υπόψιν την αδημονία των Αλβανών των Σκοπίων, αλλά και την προειδοποίηση που απέστειλαν πριν μερικές ημέρες προς το κυβερνών κόμμα, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι (να τελειώνει σύντομα η υπόθεση με το όνομα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση), μάλλον "μαύρες ημέρες" προαναγγέλουν τόσο για τον ίδιο τον Γκρούεφσκι όσο και για το κρατίδιο και την σημερινή του υπόσταση και ύπαρξη.
Υ.Γ.: Εάν ο Νίκολα Γκρούεφσκι πίστεψε έστω και για μία στιγμή πως "ξεκαθάρισε" με τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι μετά την απομάκρυνσή του από την Προεδρία του κρατιδίου, τότε έκανε το μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής του καριέρας...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δεν θα ανεχτεί ποτέ να ‘χάσει’ από τον Νίκολα Γκρούεφσκι. Του έχει φυλαγμένα τόσα πολλά, που δεν θα ξέρει που να κρυφτεί. Το συνταγματικό δικαστήριο των Σκοπίων, συνεχώς κρίνει τους νόμους του Νίκολα Γκρούεφσκι , αντισυνταγματικούς. Ο γενίτσαρος Γκεμπελίσκος Νίκολα Γκρούεφσκι, έκανε το μεγαλύτερο λάθος με τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι. Όσο και αν στηρίζεται από τους γενίτσαρους, οι Σλοβένοι ‘ Μακεδόνες’ άρχισαν να τον καταλαβαίνουν και να παίρνουν ‘τα επάνω τους’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]