Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρίσιμο ερώτημα: Ποιά η θέση του Γεωργίου Παπανδρέου για το σχέδιο Ανάν;

Ρωτάμε:
(Και απάντηση δεν περιμένουμε...)

Ο κ.Παπανδρέου,
ο κ.Χρυσοχοίδης
αλλά και ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ σε αυτές
τις θέσεις του 2004;

«Ναι» από τον Γ. Παπανδρέου
Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν

Την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Ανάν ανακοίνωσε τη Μ.Τετάρτη ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από μακρά σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του και στην οποία πήραν μέρος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οι πρώην επίτροποι στην ΕΕ και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.
«Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη συνεπής στις αρχές, τους αγώνες και τις παραδόσεις μας λέει το "ναι". Το "ναι" στο κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων, το "ναι" στην κοινή συμβίωση, το 'ναι' στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει "ναι" στη συνεργασία και "όχι" στο διχασμό, λέει "ναι" στην προοπτική και «όχι» στη στατικότητα» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου ανακοινώνοντας το «ναι» στο σχέδιο Ανάν δήλωσε ταυτόχρονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και θα σταθεί δίπλα για την αξιοποίηση όλων των θετικών στοιχείων, ή την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν. Παράλληλα τόνισε ότι το σχέδιο Ανάν δεν μπορεί να κριθεί απομονωμένο από το παρελθόν του αλλά πρέπει να κριθεί από το μέλλον του στην ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι στο σχέδιο περιλαμβάνονται δύσκολες ρυθμίσεις, ωστόσο επισήμανε ότι το «ναι» θα είναι μια γενναία ιστορική πατριωτική στάση υπέρβασης του παρελθόντος, αυτοπεποίθησης, προσήλωσης στις ευρωπαϊκές αρχές και το ευρωπαϊκό μέλλον.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είναι χρέος του κόμματος να ανακοινώσει τη θέση του, καθώς εξελίσσονται οι διεργασίες στην Κύπρο, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θέλει να υποδείξει λύση και κάλεσε όλους τους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας να αφήσουν τους Κυπρίους ελεύθερους να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Ανακοίνωσε επίσης τη συνέχιση των πρωτοβουλιών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συστήσει ειδική επιτροπή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα παρακολουθεί την εφαρμογή του σχεδίου, εφόσον επιλεγεί ως λύση του κυπριακού.
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για ηττοπάθεια και υπογράμμισε ότι καμία υπεύθυνη ηγεσία δεν δικαιούται να σιωπά.
«Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί το αίσθημα της εθνικής ηττοπάθειας και απραξίας. Όποιος ενδιαφέρεται και πονά το Κυπριακό πρόβλημα έχει χρέος να πάρει θέση. Καμία υπεύθυνη ηγεσία αυτή την ώρα δεν δικαιούται να αναμένει τη διευκόλυνση που μπορεί να παρέχει η απόφαση άλλων, δεν δικαιούται να σιωπά» είπε χαρακτηριστικά.
Υπερασπιζόμενος εξάλλου τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο Κυπριακό πρόβλημα τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε το ιστορικό προνόμιο να είναι η κυβέρνηση που συνέβαλε στη διεθνοποίηση του Κυπριακού προβλήματος και την ένταξη του Κυπριακού ελληνισμού στην ΕΕ. Σε ό,τι αφορά δε τη σημερινή του τοποθέτηση, τη χαρακτήρισε ειλικρινή και υπεύθυνη.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. " Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γηs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs, παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs."
    .......ορσε γαμπρε.....κουφετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MERIKA STREMATA GHS LIGOTERA ME EMANA H KAPOION AP'TP SOI MOU PRO8YPOURGO NA SAS TA TRWEI. OSO GIA TH GH SAS XESTHKA. OTAN OI PROGONOI SAS POLEMAGAN NA THN ELEF8ERWSOUN OI DIKOI MOU HTAN TOKOGLYFOI STHN POLWNIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]