Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο αξιωματούχους του ΝΑΤΟ απευλαύνει η Ρωσία

Αντίποινα που οξύνουν τα πνεύματα...

Η Ρωσία πρόκειται να απελάσει δύο Καναδούς διπλωμάτες, αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στην απόφαση της Συμμαχίας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα σε σκάνδαλο κατασκοπείας.
Σύμφωνα με το Interfax που επικαλείται πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ιζαμπέλ Φρανσουάζ, η διευθύντρια του Γραφείου Πληροφοριών του ΝΑΤΟ στη Μόσχα, καθώς και ένας ακόμα διπλωμάτης από το συγκεκριμένο γραφείο θα στερηθούν άμεσα των διπλωματικών τους διαπιστεύσεων.
Επιπλέον, ο Καναδός πρεσβευτής στη Μόσχα θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών στις 6 Μαΐου.
Παράλληλα, στον «αέρα» και το προκαθορισμένο για τα μέσα Μαΐου Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας μετά την ανακοίνωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απέλαση των δύο διπλωματών.
«Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτή τη συμπεριφορά. Μας ανάγκασαν να συμπεριφερθούμε έτσι» ανέφερε η πηγή στο Interfax.
Την περασμένη εβδομάδα, το ΝΑΤΟ απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα σε σκάνδαλο κατασκοπείας, το οποίο αφορά στην περίπτωση ενός υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Αμυνας της Εσθονίας που κρίθηκε ένοχος προδοσίας, επειδή παρέδιδε στη Μόσχα μυστικά της Συμμαχίας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]