Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η διεθνής κρίση έφερε την αισιοδοξία...

Οι Έλληνες τώρα πια γνωρίζουν...

Η παγκοσμιοποίηση και ο πολυπολιστισμός έφτασε στο απώγειό του μετα την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, όπου αντί για ευκαιρίες είδαμε μόνον κίνδυνο έως καταστροφή. Η εναπομείνασα "υπερδύναμη" έπεσε στην ίδια παγίδα όλων των μέχρι τότε "υπερδυνάμεων".
Με την εισβολή στο Ιράκ το 2003 είχε επισημανθεί ότι "Ο Ιρακινός Λαός θα είναι ο τελευταίος μάρτυρας ενός πολιτισμού που εξαφανίζεται και ο πρώτος μάρτυρας ενός πολιτισμού που έρχεται". Εκεί ακριβώς άρχισε η νέα αντίστροφη μέτρηση για την μόνη "υπερδύναμη". Τα αποτελέσματα ειναι πιό ορατά από ποτέ.
Οι επισημάνσεις στο κείμενο το αποδεικνύουν...

Για την Πατρίδα μας (και εδώ χωρίς συναισθηματικές συμπάθειες, χαίρω για την αναφορά στον Γιώργο Καραμπελιά περί "ανολοκλήρωτου" και νεοοθωμανισμού). Όμως αυτό το "νεοοθωμανικο" είναι ακριβώς αυτό που θα καταστρέψει την ίδια την Τουρκία. Η Ελλάδα, μη ολοκληρωμένη και μετά την Επανασταση του 1821 και μετ΄σ τους Βαλκανικούς, εισέπραξε τις επιπτώσεις του τότε παγκόσμιου συστήματος με την ξενοδουλία των περισσοτέρων "ηγεσιών" της (είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο Χόρτον).
Το θαύμα της αντίστασης του 40-44 έπρεπε να ανακοπεί γι αυτό και ο καταστρεπτικός εμφύλιος (με εκατέρωθεν τεράστιες ευθύνες). ΝΑΤΟ 1952, Κωνσταντινούπολη, Σεπτεμβριανά 1955. Σμύρνη 1955, Ζυρίχη-Λονδίνο 1959-60, Αποστασία 1965, χούντα 1967-74 (έγινε για να καταστραφεί η Κύπρος), Κύπρος 1974, το αποτέλεσμα...
Μεταδικτατορική "δημοκρατία". Μέσα στην παραζάλη της πτώσης της χούντας πολλοί δεν κατάλαβαν ότι η νεόκοπη δημοκρατία ήταν πάλι δεμένη χειροπόδαρα. Διεκδικήσεις και έρευνες στο Αιγαίο, ανακήρυξη ψευδοκράτους, εισδοχή στην ΕΟΚ (σημερα Ε.Ε) χωρίς να μας προσφέρει καμμία ασφάλεια, αλλά μόνον για να μας κάνει ακόμη πιο υποτελείς (τώρα να βλέπουμε τους ηγέτες μας να πρωτοστατούν για την ένταξη της Τουρκίας, η οποία και μόνον με τους νόμιμους πλέον μετανάστες της θα κατακλύσει την πατρίδα μας, είναι τραγικό...), Ίμια, Οτσαλάν, σχέδιο Ανάν...
Όμως έγιναν πολλά και μαζεμένα. Κι εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμική βλακεία στην πατρίδα μας.
Ήταν τόσο το θράσος της παγκοσμιοποίησης ώστε είχαμε δύο απίστευτες -με τα σημερινά δεδομένα- νίκες. Απόρριψη του σχεδίου Ανάν και απόρριψη του κουρελουργήματος του βιβλίου της ΣΤ Δημοτικου...
Τώρα που η παγκοσμιοποίηση σφαδάζει είναι μεν επικίνδυνη αλλά ο σκληρός πατριωτικός πυρήνας υπάρχει και είναι και εμφανής, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που μερικοί έσπευσαν να τον καπηλευθούν πολιτικά και να γίνουν πατριδοκάπηλοι... Δεν πειράζει... Πάντα έτσι γινόταν. Ακόμη και τον μεγάλο Έλληνα Ίωνα Δραγούμη έσπευσαν πολλοί πατριδοκάπηλοι να τον υιοθετήσουν ξεχνώντας ότι ήταν ένας ακραίφνης σοσιαλιστής της εποχής του...
Και -αναγκαστικά θα πάω στα κομματικα (μόνον για παράδειγμα)- Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υιοθετήσει τον Δεκέμβρη και τον ονόμασε "Εξέγερση" ενώ στην ουσία (τουλάχιστον η ηγεσία του, γιατί υπάρχουν και πολλοί αξιόλογοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, με την απορία μου βέβαια γιατί δεν διορθώνουν τα πράγματα) γνώριζε ότι καπηλεύτηκε τον νεανικό ενθουσιασμό και την προσβολή που ένιωσε η νεολαία από την δολοφονία του άτυχου μαθητή.
Και η νεολαία αλλά και ο κόσμος τους γύρισε την πλάτη (το 17% των δημοσκοπήσεων έπεσε στο 6% και που είσαι ακόμη...)
Δεν πήρε είδηση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο ξενοδοχείο Μ. Βρεττανία (όνομα και τούτο...!) είχαν εγκατασταθεί προ της "εξέγερσης" το BBC και το CNN και κάθε μέρα απορούσαν πως δεν έπεσε η Κυβέρνηση (όχι βέβαια άμοιρη ευθυνών γι αυτό το κατάντημα...)
Είμαι αισιόδοξος. Όχι με την αισιοδοξία του τρελλού. Υπάρχουν τα σημάδια για όποιον τα βλέπει...
Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη και θα γίνει σκληρή... Αλλά ο Λαός έχει ήδη ξυπνήσει... Και στις δημοσκοπήσεις -αν θέλετε που δεν είναι και αξιόπιστες- καταγράφεται αυτή η τάση.
Θα είναι δύσκολα, αλλά η Ελλάδα δεν θα χαθεί γιατί ο Έλληνας πρώτα από όλα είναι πατριώτης και σύντομα θα αποβάλει τα ό,ποια ξενόφερτα "golden boys" όλων των τομέων.
Λυπάμαι όσους δεν το έχουν πάρει είδηση και σαν άλλοτε κι ενω ο Ρόμμελ έπεφτε αυτοί σήμερα -ως νεομαυραγορίτες- κραυγάζουν πάλι "βάστα Ρόμμελ"...
Ευχαριστώ για την ανοχή σας,
Δημήτρης Αλευρομάγειρος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]