Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκληρά χτυπήματα ετοιμάζουν οι κουκουλοφόροι στην Ξάνθη

Υπόσχονται μεγάλο πανελλαδικό χτύπημα

Το μπαράζ εμπρησμών τις ημέρες του Πάσχα στην Ξάνθη, όπου έγιναν στόχοι τα αυτοκίνητα του μητροπολίτη αλλά και του εισαγγελέα, προβληματίζει έντονα τις αστυνομικές αρχές, που βλέπουν ομοιότητες με χτυπήματα που έγιναν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Οι εμπρησμοί στην Ξάνθη ξεκίνησαν τη Μ. Πέμπτη, όταν εξερράγησαν εμπρηστικοί μηχανισμοί με γκαζάκια στην είσοδο οικοδομής και σε ένα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της πόλης.
Τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του μητροπολίτη και έριξαν μέσα καπνογόνο, με συνέπεια να πάρει φωτιά και να καταστραφεί. Το ίδιο συνέβη και με το αυτοκίνητο του εισαγγελέα Ξάνθης Γ. Καντζίδη, στον οποίο οι εμπρηστές τοποθέτησαν μηχανισμό που πυροδοτήθηκε με ρολόι, για να εκραγούν στη συνέχεια τα γκαζάκια και το μπιτόνι με βενζίνη που ήταν δεμένα μεταξύ τους.

“ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ”
Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβαν με κείμενό τους, που αναρτήθηκε στην αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα indymedia, τα μέλη της ομάδας “Εξεγερτικός Αγώνας”. Στο κείμενο επιτίθενται στον εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι στην Ξάνθη ενοχοποιήθηκε αναρχικός και ότι εκεί δικάστηκαν ακόμη τρεις αναρχικοί επειδή έσβηναν συνθήματα χρυσαυγιτών.
Ο τελευταίος εμπρηστικός μηχανισμός με το ρολόι, που εξερράγη κάτω από το αυτοκίνητο του εισαγγελέα, είναι αυτός που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές, καθώς είναι παρόμοιος με τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν στις εκκλησίες Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Την ευθύνη την περίοδο εκείνη είχαν αναλάβει τα μέλη της οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς”. “Είναι γνωστό πως στην Ξάνθη υπάρχει πυρήνας τέτοιων ομάδων”, επιβεβαίωνε στέλεχος της Ασφάλειας, ο οποίος εκτιμούσε πως πίσω από τα χτυπήματα στην πόλη της Θράκης βρίσκονται παρακλάδια των “Πυρήνων της Φωτιάς”, ανεξάρτητα αν στο κείμενο της ανάληψης χρησιμοποίησαν άλλη ονομασία. Δεν απέκλειε μάλιστα το ενδεχόμενο παρόμοιες επιθέσεις να εκδηλωθούν και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου δραστηριοποιούνται έντονα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Τα ευρήματα των επιθέσεων έχουν μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και εξετάζονται για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων, παρότι από την πρώτη έρευνα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο.
Το κείμενο της προκήρυξης
"Στην αναρχομάνα Ξάνθη πρωτοεμφανιζόμαστε αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το 3ημερο εκρηκτικών επιθέσεων στη μεγάλη βδομάδα της ΦΩΤΙΑΣ. Μεγάλη Πέμπτη στις 02:20 στην οδό Βλαχοπούλου 33 στο σπίτι ενός ρουφιάνου εργάτη. Μεγάλη Πέμπτη στις 02:30 στα ΑΤΜ της κεντρικής εθνικής τράπεζας της πόλης. Μεγάλη Παρασκευήστις 04:45 στο αμάξι του μητροπολίτη Ξάνθης στο σπίτι του. Μεγάλο Σάββατο στις 09:00 στο αμάξι του εισαγγελέα Ξάνθης στο σπίτι του.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ
"Γιατί έγινα αναρχικός; Γιατί μισούσα την εργασία. Και γιατί να σκοτώνω εργάτες; Γιατί είναι αχρείοι σκλάβοι και χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε η μπουρζουαζία και τα αφεντικά."
Οκτάβ Γκαρνιέ, μέλος συμμορίας Μπονό.
Την Πέμπτη 16/4 στην οδό βλαχοπούλου 33 επιτεθήκαμε τοποθετώντας μόνο 2 γκαζάκια και μπιτόνι με βενζίνη στη πυλωτή της πολυκατοικίας του ρουφιάνου εργάτη. Ο συγκεκριμένος άθλιος τύπος που μένει σ’ αυτή τη πολυκατοικία (όροφο δε ξέρουμε ακόμα) τοποθετούσε κάμερα ελέγχου σε γνωστό δρόμο της πόλης και έπειτα από παρακολούθηση κομμάντο του ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ βρήκαμε που μένει. Την επόμενη που θα θεαθεί ο κύριος αυτός να ξαναβάζει κάμερες θα του κάψουμε το διαμέρισμα.
ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
"Δηλαδή ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε τα αυτονόητα; Το αν η τράπεζα είναι φίλα προσκείμενη προς την κοινωνία ή όχι;"
Απόσπασμα από την απολογία του Γ. Δημητράκη στο δικαστήριο κατηγορούμενος για την απαλλοτρίωση της εθνικής τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Ετσι είναι, εμείς τι να πούμε για την τράπεζα και το ρόλο της. Να γκρινιάξουμε για το πόσο κακή είναι ή για τα επιτόκια καταθέσεων που πέφτουν;
Εμείς κάνουμε επίθεση χωρίς διάλογο. Ετσι την Πεμπτη 16/4 τοποθετήσαμε στο ΑΤΜ της κενρικής εθνικής εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο με 200 γρ. μπαρούτι και γκαζάκια με στόχο να το ανατινάξουμε γεμίζοντας χαρτονομήσματα τον πεζόδρομο και τις τσέπες μας. Λεφτά δε πήραμε όμως το αχρηστέψαμε εντελώς.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ
Από αφίσα αναρχικών. Μεγάλη Παρασκευή, τι ιερόσυλοι, ημέρα που το παπαδαριό και οι πιστοί κουβαλάνε μια καρέκλα στους αποστειρωμένους δρόμους και πενθούνε προσκυνώντας την, είπαμε να τους στεναχωρήσουμε λιγο ακόμα. Στις 5 παρά τέταρτο στη πλατεία μητρόπολης μπροστά στο σπίτι του μητροπολίτη ξάνθης αφού πρώτα σπάσαμε το πλαινό τζάμι ρίξαμε ένα καπνογόνο και μάλλον κάψαμε το citroen xsara που ανήκει σ’ αυτόν και την κουστωδία του. Τονίζουμε το μάλλον, καθώς για λόγους ασφαλούς διαφυγής δε κάτσαμε να δούμε αν οντως το citroen έγινε πασχαλιάτικη λαμπάδα και επίσης οι αρχές αποκρύψανε το γεγονός.
Το τσιρακι του Εφραίμ έχει αποκρύψει και αυτός το αμάξι, οπότε μάλλον άρπαξε για τα καλά. Ας στείλει το λογαριασμό στο βατοπέδι…
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Βεβαίως κύριε εισαγγελέα και σας καθησυχάζει η ανέμελη βόλτα σας ανάμεσα στην ανωνυμία του πλήθους, η ασφαλής σας κατοικία σε μια "ήσυχη" περιοχή, το θωρακισμένο σας γραφείο.
Στα 13 χρόνια στο μπουντρούμι μου ξεριζώσατε τα πιο απλά πράγματα.Όμως σας διαβεβαιώ ότι ακόμα και με δεμένα τα μάτια θα μπορούσα ακόμα να λύσω και να ξαναδέσω ένα COLT O,45 με την ίδια ευκολία που σας χρειάζεται για να διεκπεραιώσετε μια δικογραφία ενός φτωχοδιαβόλου. Με την ιδια αυθάδεια που εχετε όταν γυρνάτε τις σελίδες θα μπορούσα να γλιστρύσω μέσα τις σφαίρες…
Μια σελίδα, μια σφαίρα, μια σελίδα, μια σφαίρα…
Jan Mark Rouijan , μέλος της Αction Directe.
Στις 09:00 πρωί της κυριακής στο παλιό γήπεδο της Ξάνθης δίπλα απ’ τη θυρα 4 επιτεθήκαμε έξω απ’το σπίτι του εισαγγελέα Ξάνθης. Τοποθετήσαμε ωρολογιακό μηχανισμό αποτελούμενο από βενζίνη γκαζάκια και μπαρούτι 80 γρ κάτω απ΄το αμάξι του και μισή ώρα μετά ακολούθησε έκρηξη. Δεν προειδοποιήσαμε δεν κάναμε κανένα τηλεφώνημα. Περαστικοί δεν υπάρχουν εκεί ούτως ή άλλως. Απλά υπάρχει το παλάτι του "κυρίου" εισαγγελέα. Επίσης μέχρι σήμερα Δευτέρα πρωί που συντάσσουμε την προκήρυξη το αμάξι του βρίσκεται εκεί για όποιον θέλει να το διασταυρώσει. Το ανακοινώνουμε αυτό γιατί διακρίνουμε μια ακινησία από τα ΜΜΕ έως προσπάθεια αποσιώπησης των ενεργειών μας. Βέβαια μ’ αυτά που θα ακολουθήσουν απ’τη πλευρά μας όχι μόνο η Ξάνθη θα ταρακουνηθεί αλλά ολόκληρος ο ελλαδικός τουλάχιστον χώρος.
Η ενέργεια μας αυτή αφιερώνεται σε τοπικό επίπεδο στους 3 συντρόφους που καταδικάστηκαν και απ’τον συγκεκριμένο εισαγγελέα γιατί σβήσανε συνθήματα της φασιστικής οργάνωσης χρυσής αυγής. Επίσης ο ίδιος εισαγγελέας ήταν που επέβαλε πρόστιμο χρηματικής εγγύησης 5,000€ στο σύντροφο Ν. Κουνταρδά για μια γνωστή (χωρίς στοιχεία) υπόθεση πριν ενάμιση χρόνο απόπειρα εμπρησμού της εθνικής τράπεζας στην πόλη μας. Ακόμα ας θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο εισαγγελέας είναι αυτός που 2 χρόνια νωρίτερα εστειλε στη φυλακή για πλημμελήματα 6 οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Επίσης για να θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι και να παραδειγματίζονται οι υπόλοιποι ας τιμήσουμε με αυτή την ενέργεια τον Α. Μπίντο που 20 χρόνια νωρίτερα στα Γιάννενα μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου εξαγριωμένος από αυτή τη σάπια δικαιοσύνη και εκτέλεσε 2 τέτοιου είδους δικαστικά καθάρματα.
Χρόνια τώρα αυτοί οι λακέδες του κράτους δικάζουν και καταδικάζουν ανθρώπους κρίνουν και αποφασίζουν και διατάσουν.
Αλλά για σταθείτε ένα λεπτό και αναρωτηθείτε ποιοι τελοσπάντων είναι αυτοί που μας δικάζουν; Είναι αόρατοι; Τελειώνει η δίκη και πατάνε ένα κουμπάκι και διακτινίζονται στα σπίτια φρούρια τους;
ΟΧΙ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.
Μην αναλωνόμαστε σε ανούσια ζητήματα και συμβολικά χτυπήματα. Ας ξεσκεπάσουμε αυτά τα ελεεινά υποκείμενα και ας βρούμε επιτέλους τα σπίτια τους και να τους δώσουμε ένα γερό μαθημα…
Κλείνοντας στέλνουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όσους μόνο κρατούμενους αγωνίζονται ενάντια στην αδικία και κρατούν αξιοπρεπή στάση στις φυλακές και ειδικότερα στον αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη που έκανε την τιμή να χαιρετίσει την εκδήλωση που είχαν πραγματοποιήσει άτομα του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου στη πόλη μας.
Τέλος αφιερώνουμε τις εκρηκτικές ενέργειες που πραγματοποιήσαμε στους διωκόμενους της Εξέγερσης του Δεκέμβρη.
Ζήτω το πανταχού επαναστατικό αντάρτικο.
Επίθεση χωρίς διάλογο.

ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΝΑΡΧΟΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους ευχομαι ο,τι χειροτερο.
    Χαιρομαι παντως που παραδεχονται τη σχεση τους με τον συριζαιο στρατουλη!Κρατηστε το αυτο,θα φανει χρησιμο στο μελλον οταν οι μεν και οι δε θα αρνουνται την οποιαδηποτε σχεση μεταξυ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. BRAVO S EFXARISTO POU ALAKSES KAI EKANES LEFKO TO FONTO.AN KANIS KAI TA GRAMMATA 12ARIA THA EINAI TELIO TO BLOG SOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καιρός να αρχισουμε να καιμε τα σπίτια αυτών των φασιστόμουτρων πριν κάψουν τα δικά μας. Οποιος έχει αντίθετη αποψη από την δική τους βλέπουμε τι του κάνουν.
    Εχει πληρώσει με πολύ αίμα αυτή η χώρα την κοινωνική ηρεμία της μεταπολίτευσης και ειναι υποχρέωση μας να την διατηρήσουμε απομονώνοντας τα φασιστοειδή της νέας χριστιανοακροαριστεράς που δεν μιλούν ποτέ για δημιουργία αλλά μόνο για φωτιά και αίμα. Το πρόβλημα στην ελλάδα ειναι η αριστερή κοινωνία και οχι οι δεξιές πολιτικές. Ιδεολογίες και πολιτικές που θεωρούν πως το αίμα του διαμαντή είναι μικρότερης αξίας από του αλέξη ξέρουμε που οδηγούν. Άλλωστε ο δολοφόνος του αλέξη ειναι γνωστός και τον ξέρουν και θα καταδικαστεί από το σύστημα ενω οι δολοφόνοι του διαμαντή είναι άγνωστοι και θρασύδειλοι και μάλλον μέχρι να τους πιάσουν και αυτούς οι αγγλοι, όπως τους χασάπηδες -παπαδοπαίδια της 17ν, θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και άγνωστοι αναμεσά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ; Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]