Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα θα κάνει η Μόσχα!

Παράλληλα με την ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Γεωργία

Η Μόσχα προχωράει σε μεγάλα ναυτικά γυμνάσια κατά τη διάρκεια που οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις θα βρίσκονται στην Γεωργία! Υπενθυμίζεται πως το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε, παρά την μεγάλη αντίδραση της Μόσχας, την διεξαγωγή ασκήσεων στην Γεωργία από τις 6 Μαϊου μέχρι τις 1 Ιουνίου.
Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για την διεξαγωγή δύο ασκήσεων, της «Cooperative Longbow 09» και της «Cooperative Lancer 09», και όχι μίας.
Η «Cooperative Longbow 09» είναι μία άσκηση η οποία πρόκειται να επικεντρωθεί στην αύξηση της «διαλειτουργικότητας» (interoperability) μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των συμμαχικών χωρών, σε πολυεθνικές αποστολές αντιομετώπισης κρίσεων σε επίπεδο ταξιαρχίας. Συνολικά 650 άτομα πρόκειται να λάβουν μέρος στην άσκηση.

Η «Cooperative Lancer 09» είναι μία άσκηση πεδίου η οποία σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τις συμμετέχουσες δυνάμεις σε επιχειρήσεις υποστήριξης ειρηνευτικών αποστολών επιπέδου τάγματος. Συνολικά 450 άτομα πρόκειται να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα. Για την ώρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 20 κράτη πρόκειται να συμμετάσχουν, συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας.
Η Μόσχα, εκτός από την προοπτική ακύρωσης των δραστηριοτήτων της με το ΝΑΤΟ φαίνεται να περνάει και σε πιο «απτές» κινήσεις ως μέτρο αντίδρασης στην δυτική πρωτοβουλία. Πιο συγκεκριμένα, το Ναυτικό της χώρας αναμένεται να ξεκινήσει ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιόντας 22 σκάφη(!). Η Μόσχα, κατά την διάρκεια της άσκησης, αναμένεται να χρησιμοποιήσει ακόμα και σκάφη αποβάσεων (LST).
Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο έδαφος της Γεωργίας και τις ρωσικές ενώ θα ασκούνται στον... ναυτικό αποκλεισμό, των ΝΑΤOικών στον Καύκασο!
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]