Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπό «κηδεμονία» Έρογλου ο Ταλάτ στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Αλλάζει ο χάρτης των συνομιλιών;

Έρογλου ονομάζεται το άλλοθι της Τουρκίας για περισσότερες διεκδικήσεις και πιέσεις προς τον κύριο Χριστόφια. Είναι πλέον απολύτως βέβαιο πως η εμφάνιση του εθνικιστή πολιτικού και καθοδηγούμενου οργάνου της Τουρκίας, θα αποτελέσει καταλυτικό ρόλο στην συνέχιση των πιέσεων έτσι ώστε η αποκομιδή των κερδών της Τουρκίας να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο έχει υπολογιστεί μέχρι στιγμής από την πλευρά των Ελληνοκυπρίων.
Ο ρόλος του "επιστάτη" των συνομιλιών, που θα καθοδηγεί και θα επαναπροσδιορίζει τις συνομιλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει, έχει ανατεθεί στον πιστό υπηρέτη της Τουρκίας και αυριανό πρωθυπουργό του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου. Τα μέχρι στιγμής σχέδια των πολιτικών (και των δύο πλευρών) φαίνεται πως θα επαναξεταστούν και η επανεμφάνιση του Ταλάτ στις συνομιλίες αναμένεται να είναι πολύ περισσότερο διεκδικητική, με την αιτιολογία της πίεσης από την πλευρά Έρογλου.

Άγνωστες βέβαια θεωρούνται οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την πλευρά του προέδρου Χριστόφια, όπως άγνωστες είναι μέχρι στιγμής και οι ό,ποιες συμβουλές υπάρξουν από τους παρατηρητές του ΟΗΕ, μετά από την αλλαγή του πλάνου των συνομιλιών.
Ο Ταλάτ συνάντησε τον Έρογλου
Πρώτη συνάντηση με το νικητή των «εκλογών» στα κατεχόμενα Ντερβίς Έρογλου είχε την Πέμπτη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης», η οποία θα έχει εκπροσώπηση στις συνομιλίες για το Κυπριακό.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για σχηματισμό νέας «κυβέρνησης» των κατεχομένων που θα αναλάβει την 1η Μαΐου, αλλά σε αυτή συζητήθηκε και η αξίωση του Ντερβίς Έρογλου για εκπροσώπηση της «κυβέρνησης» στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.
Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Χασάν Ερτσακιτζά, δήλωσε ότι η εκπροσώπηση της «κυβέρνησης» στις συνομιλίες θα γίνει μετά το σχηματισμό της, στο πλαίσιο των σχέσεων της «προεδρίας» με το «υπουργείο Εξωτερικών». Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα έχει «στενές σχέσεις» με τη νέα «κυβέρνηση».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με τα τουρκοκυπριακά κόμματα την Παρασκευή και στη συνέχεια αναμένεται να αναθέσει στον Ντερβίς Έρογλου το σχηματισμό «κυβέρνησης».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]