Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ταλάτ δεν αποδέχεται τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων!

Δεν αναγνωρίζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο!

Επίθεση κατά του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) εξαπέλυσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου στην υπόθεση του Ελληνοκύπριου πρόσφυγα Μελέτη Αποστολίδη και του ζεύγους Όραμς από τη Βρετανία, το οποίο σφετερίστηκε ακίνητη περιουσία του πρώτου στην κατεχόμενη Λάπηθο της Κερύνειας και επί της οποίας ανήγειρε έπαυλη.
Σε μακροσκελή γραπτή δήλωσή του ο κ. Ταλάτ υποστηρίζει ότι «είναι απαράδεκτο ότι το ΔΕΚ αγνόησε το γεγονός ότι την υπόθεση ανάμεσα στο ζεύγος Αποστολίδη και το ζεύγος Όραμς την προκάλεσε το περιουσιακό ζήτημα της Κύπρου και ότι στις δυο πλευρές του νησιού ισχύουν δύο διαφορετικά δίκαια».

Ο Ταλάτ αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπόθεση δεν τελειώνει με την απόφαση του ΔΕΚ. «Η υπόθεση θα έρθει και πάλι ενώπιον του Βρετανικού Δικαστηρίου Έφεσης και το Δικαστήριο, έχοντας υπόψη και τις απαντήσεις του ΔΕΚ, θα αποφασίσει, αν οι αποφάσεις των ελληνοκυπριακών δικαστηρίων μπορούν να εφαρμοστούν και στη Βρετανία ή όχι», αναφέρει.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σημειώνει ότι συνεχίζεται η αγωγή που καταχώρησε το ζεύγος Όραμς στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με το αιτιολογικό ότι «παραβιάστηκε το δικαίωμα δίκαιης εκδίκασής του. Σε περίπτωση που το ζεύγος Όραμς κερδίσει την υπόθεση αυτή, θα τεκμηριωθεί ότι η διαδικασία εκδίκασης στο ελληνοκυπριακό δικαστήριο ήταν παράνομη».
Στη γραπτή δήλωση του ο Ταλάτ συνοψίζει τις θέσεις του για το περιουσιακό, το οποίο αποτελεί ένα από τα κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις του με τον πρόεδρο Χριστόφια. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει:
- Εμείς θεωρούμε το περιουσιακό ζήτημα της Κύπρου, όχι ως διαφωνίες ανάμεσα στα άτομα, αλλά ως αντανάκλαση του κυπριακού προβλήματος.
- Δεν μπορεί να λυθεί το περιουσιακό ζήτημα, προτού λυθεί το κυπριακό.
- Το περιουσιακό θα λυθεί λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη πριν το 1974, αλλά και του νυν ιδιοκτήτη, όχι μόνο με επιστροφή, αλλά με μια μέθοδο, όπου θα περιλαμβάνονται και η αποζημίωση, η ανταλλαγή και η επιστροφή της περιουσίας.
- Όποια και αν είναι η τελική απόφαση του Βρετανικού Δικαστηρίου Έφεσης, ο «τουρκοκυπριακός λαός» πρέπει να ξέρει ότι, ώσπου να λυθεί το κυπριακό το προεδρικό της «ΤΔΒΚ» και όλα τα όργανα του κράτους θα υιοθετήσουν το δίκαιο, που βρίσκεται σε ισχύ στην «ΤΔΒΚ» και ότι θα ανταποκριθεί σε ελληνοκυπριακές επιθέσεις στο τραπέζι των συνομιλιών με νομικές λύσεις που θα δημιουργήσει.
- Οι εξελίξεις μέσα στη διαδικασία αυτή έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι η άδικη ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιείται εναντίων του «τουρκοκυπριακού λαού».
Αυτές οι εξελίξεις, επίσης, απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι «η ΕΕ δεν παίζει θετικό ρόλο στη λύση του κυπριακού», υποστηρίζει ο κ. Ταλάτ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ...με αυτους θα βρουμε λυση..κυπριακη....???
    ευελικτε χριστιοφια...ξυπνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]