Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνειδητοποιεί τώρα σε ποια παγίδα έχει συρθεί;

Σε αδιέξοδο έχει μπει ο Χριστόφιας

Ένα-ένα τα στοιχεία πάνω στα οποία ο Δημήτρης Χριστόφιας βάσισε τις ελπίδες του για λύση καταρρέουν.
Μιλούσε για κοινή βάση και κοινή γλώσσα και τελικά με άλλη γλώσσα μιλά ο Ταλάτ και άλλη κοινή βάση εννοεί από εκείνη του Προέδρου.
Μιλούσε για συμφωνημένο πλαίσιο και τελικά ο Ταλάτ μιλά για συνομοσπονδία και εκείνος για ομοσπονδία.
Μιλούσε για αποδοχή της μιας κυριαρχίας και ο Ταλάτ εννοεί δύο.
Μιλούσε για λύση κυπριακή και ο Ταλάτ επιδιώκει λύση... αμερικάνικη.
Μιλούσε για συμφωνία χωρίς επιδιαιτησίες και ο Ταλάτ δηλώνει ότι θα θέσει θέμα επιδιαιτησίας, όταν έλθει η ώρα.
Ο κατοχικός ηγέτης διολισθαίνει συνεχώς προς συνεχείς παρασπονδίες.
Και ο Πρόεδρος, αντί να τον καταγγείλει, τον θωπεύει.
Ως πού θα πάει, τελικά, αυτή η βαλίτσα των άκαρπων συνομιλιών;
Και πού θα καταλήξει;

Και ποιος λέγει την αλήθεια και ποιος παραπλανεί το λαό; Ο κατοχικός ηγέτης, που αποκαλύπτει ότι υπάρχει συμφωνία στο 80% των θεμάτων που έχουν συζητηθεί μέχρι σήμερα; Ή ο Πρόεδρος Χριστόφιας που δηλώνει ότι δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα πρόοδος; Ή ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος τονίζει ότι οι συνομιλίες προχωρούν όπως τις οραματίστηκε;
Και τι θα γίνει όταν φθάσουμε στη φάση πάρε-δώσε; Ο Άντρος Κυπριανού δηλώνει ότι ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να «μπει στο στόμα του λύκου» και να δεχθεί να εισέλθει σε παζάρεμα, εάν το χάσμα των θέσεων είναι μεγάλο. Ο Ταλάτ, όμως, προαναγγέλλει ότι το πάρε-δώσε αρχίζει το Σεπτέμβριο. Και αν ο Πρόεδρος τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν εισέλθει σε διαδικασία πάρε-δώσε, πώς προχωρεί ο διάλογος; Μάλλον καταρρέει.
Τελικά, όσο προχωρεί ο χρόνος, αποδεικνύεται ότι ο Πρόεδρος Χριστόφια δεν εκτίμησε σωστά πού εισερχόταν όταν άρχιζε τις συνομιλίες. Δεν πρόβλεψε ορθά σε ποια παγίδα εσύρετο. Δεν άκουσε τις σοφές παροτρύνσεις όλων εκείνων, που τον συμβούλευαν ότι διάλογος χωρίς κοινή βάση και χωρίς εχέγγυα επιτυχίας θα οδηγούσε σε ναυάγιο. Δεν έλαβε υπόψη τις πιέσεις που θα δεχόταν από ξένα κέντρα αλλά κυρίως δεν στάθμισε σωστά τις καταστροφικές συνέπειες, που θα είχε ένα νέο αδιέξοδο στις συνομιλίες.
Τώρα ο Αλεξάντερ Ντάουνερ τον προειδοποιεί ότι, αν δεν λύσει το Κυπριακό, σκοτεινό θα είναι το μέλλον της Κύπρου.
Κατανοεί ότι, αν δεν λυθεί το Κυπριακό, οι ευθύνες θα φορτωθούν στον ίδιο και στην ελληνοκυπριακή πλευρά; Πιστεύει ότι θα τολμήσουν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι και οι Πόντιοι Πιλάτοι να ρίξουν το βάρος της ευθύνης στην αναβαθμισμένη Τουρκία;
Στην ελληνοκυπριακή πλευρά θα φορτώσουν τις ευθύνες.
Και εμάς θα έλθουν να εύρουν οι εφτά πληγές του Φαραώ...
Τώρα, ούτε χρόνο να απαγκιστρωθεί δεν έχει...
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]