Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο κόκκινο η ένταση πριν τις Κυριακάτικες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τουρκία

Ο Ερντογάν απειλεί τους αντιπάλους

για το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας


Η Τουρκία πάει στις κάλπες την Κυριακή για να επιλέξει δημάρχους, νομάρχες, τοπικούς συμβούλους, αλλά στην ουσία αυτή η αναμέτρηση θεωρείται δημοψήφισμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση, που τις τελευταίες ημέρες έχουν ανεβάσει αισθητά τους τόνους.
Το πάθος, οι ομιλίες, οι σχεδόν καθημερινές συγκεντρώσεις, οι περιοδείες των ίδιων των πολιτικών αρχηγών, όλα θυμίζουν εθνικές κι όχι τοπικές εκλογές.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ψηφοθηρία και για παροχολογία, κι ο Ερντογάν προσπαθεί να συνδέσει τους Κεμαλιστές του Ντενίζ Μπαϊκάλ, με το παρακράτος.

Ο πρωθυπουργός "απειλεί" ότι, "εσείς που προτιμήσατε το ρόλο του συνηγόρου για τις παρακρατικές οργανώσεις κι όχι για το λαό θα δείτε τι θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές. Μετά τις εκλογές αυτοί που απειλούν το λαό μέσω του βαθέος κράτους θα καταποντιστούν".
Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, την έκπληξη σε αυτή την αναμέτρηση ίσως κάνει το Εθνικιστικό Κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που φαίνεται να διεκδικεί με αξιώσεις περιφέρειες κλειδιά ακόμα και στην Άγκυρα.
Στην επαρχιακή πόλη Κασταμονή της ανατολικής Τουρκίας οι πολιτικές διαφορές οδήγησαν δύο ψηφοφόρους λίγο πριν από την κάλπη σε έντονη λογομαχία με αποτέλεσμα 1 νεκρός και ένας τραυματίας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]