Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καραμανλής και Πούτιν συμφώνησαν σε επιτάχυνση της κατασκευής του South Stream

Ενδιαφέρον Πούτιν για την Ελλάδα

Οι κ.κ. Καραμανλής και Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν -όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές- ότι στη σημερινή συγκυρία είναι κρίσιμο να δοθεί ρυθμός επιτάχυνσης στον αγωγό South Stream που θα φέρει το φυσικό αέριο της Ρωσίας μέσω της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Μια ελληνορωσική πρωτοβουλία στον ενεργειακό τομέα που έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίθεση των Αμερικανών, που θεωρούν ότι ενισχύεται έτσι η εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.
Ο αγωγός αυτός, πάντως, επί του παρόντος βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής εξέθεσε στον Ρώσο συνομιλητή του τα στοιχεία της αυξημένης τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο- κάτι που άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς όπως έλεγαν διπλωματικές πηγές, η Μόσχα επιθυμεί να εκμεταλλευθεί την «αδιαφορία» των Αμερικανών (λόγω μεταβατικής περιόδου στον Λευκό Οίκο) για τα συμβαίνοντα στην περιοχή για να αυξήσει την επιρροή της.
Οι ίδιες διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι από τη συνομιλία των δύο πρωθυπουργών δεν έλειψε και το θέμα των εξοπλισμών, αφού η Ελλάδα είναι από τους «καλούς πελάτες» της Μόσχας.
Σημειώνεται ότι σε λίγες μέρες τη Μόσχα θα επισκεφθεί η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και κατά την επίσκεψή της αναμένεται όλη η «ατζέντα» να συζητηθεί σε βάθος, δεδομένου ότι υπάρχει σχετική προετοιμασία του ταξιδιού εδώ και ενάμιση μήνα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]