Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να δοθεί οριστικό τέρμα στις Τουρκικές προκλήσεις

Επιβάλλεται η αποδοτικότερη αποτροπή
Παντελής Οικονόμου
Από τον Παντελή Οικονόμου, εκπρόσωπο των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ (αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ) έγινε η ακόλουθη δήλωση για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο:
Το πρώτο θέμα το οποίο προκύπτει - μετά και την πρόσφατη έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας - είναι η ανάγκη επαναξιολόγησης της δικής μας αντίδρασης απέναντί της. Επειδή ακριβώς, όπως εκδηλώνεται, μέχρι σήμερα, έχει αποδειχθεί ανεπαρκής.

Πράγματι, η αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας στρατηγικής «ευέλικτης ανταπόδοσης» απέναντι στις προκλήσεις αυτές, ικανής να παράγει «ισοδύναμα τετελεσμένα» είναι επιτακτική. Τα στρατιωτικά και διπλωματικά μέσα της χώρας μας υπάρχουν. Απομένει να υπάρξει η πολιτική βούληση για διαφορετική αξιοποίησή τους. Βούληση για απαγκίστρωση μας από κατεστημένες προσεγγίσεις οι οποίες έχουν (αν μη τι άλλο) κλείσει τον κύκλο τους και αδυνατούν να αποτρέψουν τις απειλές εις βάρος μας.
Πριν απ' όλα όμως, η αποδοτικότερη αποτροπή είναι επιβεβλημένη, ώστε, μέσω αυτής, να προλάβουμε την εξώθηση των πραγμάτων στο μη παρέκει. Με άλλα λόγια, να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο μιας θερμής εμπλοκής μας. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας επικαιροποίησης του αμυντικού μας δόγματος, θα μπορέσουν να εκλογικευθούν οι αμυντικές μας δαπάνες. Να προσαρμοστεί η δομή των ενόπλων δυνάμεών μας στις πραγματικές ανάγκες ασφάλειας της χώρας μας. Όπως επίσης, θα μπορέσουν να διερευνηθούν οι δυνατότητές μας για νέες αμυντικές συνεργασίες, σταθεροποιητικές της κατάστασης στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Για την προσπάθεια αυτή είναι, ασφαλώς, αναγκαία η διακομματική συναίνεση. Συναίνεση για την απόρριψη της σημερινής έωλης τακτικής και τον προσδιορισμό νέων δράσεων, ώστε να προασπιστεί η εθνική κυριαρχία μέχρις ότου ασκηθούν πλήρως τα, εξ αυτής, νόμιμα δικαιώματά μας.
Παντελής Οικονόμου
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]