Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέμα Αγίου Ευστρατίου θέτουν οι Τούρκοι

Μας περιπαίζουν ανοιχτά

Πέρασε ένας μήνας και η Άγκυρα θυμήθηκε να επαναφέρει στο προσκήνιο και επίσημα μάλιστα, το ζήτημα του Αγίου Ευστρατίου!
Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ισχυρίζεται πως το νησί Άγιος Ευστράτιος είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Noble Archer, η οποία και ολοκληρώθηκε περί τα μέσα του Δεκεμβρίου 2008.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η ανακοίνωση αυτή επιδόθηκε από την Τουρκία στην Ελλάδα και στον εκπρόσωπο της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατά πάγια τακτική που ακολουθείται σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις.
Παρά την προκλητική στάση της Άγκυρας, το Ελληνικό ΥΠΕΞ εξακολουθεί να επιμένει πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε συγκρουσιακή τροχιά με την Τουρκία και επιμένει να διατηρεί χαμηλούς τόνους, όταν σε καθημερινή βάση πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας παραβιάζουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο και το FIR Αθηνών…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]