Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγκόσμια πολιτική κρίση – Οι πολίτες «φτύνουν» τους πολιτικούς

Το κράτος-δολοφόνος

συνεχίζει να προκαλεί


Σε ολόκληρο τον πλανήτη οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και απαιτούν τον ΑΜΕΣΟ τερματισμό της εγκληματικής στρατιωτικής δραστηριότητας του Ισραήλ. Οι πολιτικοί και οι ηγέτες κρατών από ολόκληρο τον πλανήτη έχουν βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση και αρχίζουν να αλλάζουν τις αρχικές τους μη-δηλώσεις και ψελλίζουν πλέον κατά του Μπους και των Ισραηλινών.
Συγνώμη ζητάει η Τσεχία για τις χθεσινές δηλώσεις
Ο τσέχος υπουργός Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτζεμπεργκ, παραδέχτηκε σήμερα απο την Πράγα το σοβαρό λάθος ενός εκπροσώπου της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ που είχε χαρακτηρίσει χθές Σάββατο "αμυντική" την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα. "Ηταν προσωπικό του λάθος. Δυστυχώς ήταν ένα σοβαρό λάθος", δήλωσε ο Σβάρτζεμπεργκ σε συζήτηση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση CT1.

Ο Γίρι Φράντισεκ Πότουζνικ, εκπρόσωπος του τσέχου πρωθυπουργού Μίρεκ Τοπολανεκ για την προεδρία της ΕΕ , είχε σε μια πρώτη του δήλωση χαρακτηρίσει την επιχείρηση του Ισραήλ "περισσότερο αμυντική παρά επιθετική".
Έκκληση Σολάνα στο Ισραήλ
Έκκληση προς τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να κάνουν εκεχειρία στην Γάζα απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε μια αποστολή διεθνών παρατηρητών για τη διατήρηση της ειρήνης.
Ο Γκόρντον Μπράουν ζητάει άμεση εκεχειρία
Ως «μια πολύ επικίνδυνη στιγμή» στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, σε συνέντευξή του στο BBC.
«Είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή. Πιστεύω ότι ο κόσμος εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία», υπογράμμισε ο Γκόρντον Μπράουν, απευθύνοντας νέα έκκληση για εκεχειρία.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε σχεδόν αμέσως είναι να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για μια άμεση εκεχειρία», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ σε ολόκληρη την Ευρώπη
Τη στιγμή που ο Ισραηλινός στρατός ξεκινούσε χθες τη δεύτερη φάση της επίθεσής του στη Λωρίδα της Γάζας, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών. Διαδηλώσεις έγιναν στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Τουρκία.
Στο Παρίσι, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας «Ισραήλ-δολοφόνε». Πολλοί φορούσαν τα παραδοσιακά παλαιστινιακά μαντήλια και κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες. Ομάδες διαδηλωτών συγκρούσθηκαν με την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών πυρπολήθηκαν τρία αυτοκίνητα, ενώ άλλα 20 υπέστησαν ζημιές.
Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση. Ανάλογες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις έγιναν σε άλλες 30 βρετανικές πόλεις. Οι Βρετανοί διαδηλωτές πέταξαν δεκάδες παπούτσια καθώς περνούσαν μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Περίπου 3.500 Γερμανοί πήραν μέρος σε αντιπολεμική διαδήλωση στο Βερολίνο, ενώ άλλοι 4.000 συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Ντίσελντορφ.
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και στο Δουβλίνο, ενώ ογκώδεις ήταν οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν κούκλες βαμμένες κόκκινες.
Το Ιράν απειλεί
Η Γάζα θα γίνει τάφος του Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η χερσαία επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
«Οι σιωνιστές αντιμετωπίζουν την πανίσχυση αντίσταση των Παλαιστινίων... οι σιωνιστές θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Γάζα θα γίνει ο τάφος τους», δήλωσε ο Λαριτζανί, σύμφωνα με τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι δηλώσεις αυτές είναι οι πρώτες που γίνονται από υψηλόβαθμο Ιρανό αξιωματούχο, μετά την εκδήλωση της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα.
«Ενθαρρυμένος» από τις συνομιλίες με τον Μπους ο Εχουντ Ολμερτ
Ενθαρρυμένος στην πολιτική του στη Λωρίδα της Γάζας από τις συνομιλίες που είχε με τον απερχόμενο αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχουντ Ολμερτ.
«Ενθαρρύνθηκα από τη θέση του αμερικανού προέδρου που μου είπε ότι όχι μόνο θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς θα σταματήσει τις εκτοξεύσεις των πυραύλων της αλλά επίσης ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να ξαναρχίσει στο μέλλον», δήλωσε ο Ολμερτ κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.
Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζα, αναφερόμενος στην κατάσταση στην περιοχή, ο Λευκός Οίκος είχε υπογραμμίσει ότι αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται «σε τακτική επαφή με τους Ισραηλινούς καθώς και με αξιωματούχους στην περιοχή και στην Ευρώπη».
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]