Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κόλαση στη Γάζα - Επιθέσεις από έδαφος, θάλασσα και αέρα δέχονται οι Παλαιστίνιοι

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑΖΙ ΧΤΥΠΑ

Σε εξέλιξη η β' φάση της επιχείρησης

«ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΜΟΛΥΒΙ»

Μάχες ανάμεσα σε άνδρες του ισραηλινού στρατού και μαχητές της Χαμάς διεξάγονται αυτή την ώρα στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έχουν διεισδύσει στη Λωρίδα της Γάζας και από το βράδυ έχουν αναπτυχθεί έξω από την πόλη της Γάζας, όπου ζουν 500.000 Παλαιστίνιοι.
Στην περιοχή Νετζαρίμ, συγκεκριμένα, έχουν αναπτυχθεί άρματα μάχης και μονάδες του ισραηλινού πυροβολικού, που συνάντησαν την αντίσταση των ανδρών της Χαμάς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραμπίγια, τις οποίες επικαλείται και το Αλ Τζαζίρα, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από μαχητές της Χαμάς στη διάρκεια των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται προς το παρόν η πηγή της πληροφορίας.

Άμαχοι τα θύματα

Το πρωί επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν αγορά της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν άλλοι σαράντα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Νωρίτερα εξάλλου, από νοσοκομειακές πηγές είχε αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας από τα πυρά των αρμάτων μάχης και τα πλήγματα των αεροσκαφών εχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, από τους οποίους οι 18 στα μέτωπα στον βόρειο τομέα της Γάζας. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς, ιδιαιτέρως στην περιοχή Μπεϊτ Λαγίχια, είναι άμαχοι.

Το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε δεξαμενή καυσίμων στην Μπέιρ Λαχίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά, ανακοίνωσαν κάτοικοι της περιοχής. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωνε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση θα διαρκέσει πολλές ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρονται στην αποκαθήλωση των τηλεπικοινωνιών από την ισραηλινή πλευρά.

«Δεν πρόκειται για σχολική βόλτα. Μιλάμε για πολλές ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος Αβι Μπεναγιάχου, μιλώντας στο ισραηλινό Κανάλι Δύο. Τα ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πρόσθεσαν πως οι Παλαιστίνιοι απάντησαν με όλμους.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν πως άκουσαν εκρήξεις βόρεια του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, εκεί όπου οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις εισέβαλαν πολλά μέτρα στο παλαιστινιακό έδαφος.Σύμφωνα με τους μάρτυρες, τα ισραηλινά άρματα μάχης υποστηρίζονται από ελικόπτερα Απάτσι.

Χαμάς: To Ισραήλ θα πληρώσει

Το Ισραήλ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» ως αντίποινα για την χερσαία επίθεσή του στην Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε με ανακοίνωσή του το ένοπλο σκέλος της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ. «Ο εχθρός θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την επιχείρησή του στη Γάζα», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, το Αλ Ακσα TV.

Η Χαμάς υποσχέθηκε πως θα μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας σε ένα «νεκροταφείο» για τον ισραηλινό στρατό.

«Η εισβολή σας στη Γάζα δεν θα είναι ένας υγιεινός περίπατος και η Γάζα, με τη βοήθεια του Θεού, θα γίνει το νεκροταφείο σας», δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους της Χαμάς, ο Ισμάήλ Ραντουάν. «Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να σταματήσετε, άνευ όρων, τις επιθέσεις και να άρετε τον αποκλεισμό», επισήμανε ο ίδιος.

«Εσείς οι Ισραηλινοί δεν θα χαρείτε την ασφάλεια για πολύ, όπως δεν την έχει χαρεί και ο λαός μας», κατέληξε.

Ισραηλινές απώλειες

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ότι 30 άνδρες του τραυματίσθηκαν στη χερσαία επιχείρηση που οι δυνάμεις του διεξάγουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην πρώτη του αναφορά σχετικά με τις απώλειές του από τη στιγμή που ίλες αρμάτων μάχης και άνδρες του πεζικού και των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν μαζικά στην περιοχή, που ελέγχεται από τη Χαμάς, χθες Σάββατο, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι δύο από τους 30 τραυματίες βρίσκονται σε «σοβαρή» κατάσταση.

Νωρίτερα Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές είχαν κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς μέχρι στιγμής, πέντε μαχητές και τρεις αμάχους.

Παράλληλα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν μέχρι στιγμής στην διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ισλαμιστικό κίνημα ανέφερε συγκεκριμένα σε ανακοινωθέν του -το οποίο δημοσιοποίησε νωρίς την Κυριακή κι υπογράφεται από την στρατιωτική του πτέρυγα, τις Ταξιαρχίες Εζ ελ Ντίν αλ Κάσαμ- ότι επιβεβαίωσε τέσσερις απώλειες και πληροφορήθηκε τις πέντε άλλες παρακολουθώντας τις επικοινωνίες των Ισραηλινών μέσω ασυρμάτου.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας αξιωματικός, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]