Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είπαν τόσα ψέμματα, ας πούμε και μια αλήθεια

Ο κίνδυνος των "ενσωματωμένων"

Εντυπωσιακή η τοποθέτηση του στρατηγού Καρατουλιώτη, μάθημα για πολλούς που παριστάνουν τους δημοσιογράφους ..ακκιζόμενοι στα κανάλια. Με ήθος και ψυχραιμία, αξίζει να τη διαβάσουν οι "μαϊντανοί" των τηλεσυζητήσεων.
Όμως, τι να καταλάβουν οι καψεροί; Από τον Καψή μέχρι τον Οικονομέα και από τον Τράγκα μέχρι τον Τσίμα, και στο ενδιάμεσο Κουναλάκης, Πρετεντέρης και Σωμερίτης, πιάσε το αυγό και κούρευτο.
Και το άρθρο του Θύμιου εξαιρετικό για το τι τρέχει εδώ και χρόνια, χαστούκι για όσους παριστάνουν τους πολιτικούς ενώ απλώς παπαγαλίζουν όσα τους υπαγορεύουν οι γνωστοί άγνωστοι τσουτσεκάδες της παραπληροφόρησης.

Πολιτικοί να σου πετύχουν! Ο Αλέκος και ο Πάκης, ο Γιωργάκης και η Αννα, ο Μίμης και ο Αλέκος ο Β΄ ο μικρός. Και η Ντόρα, ο Χρυσοχοϊδης, ο Βενιζέλος και ο Αβραμόπουλος. Κι άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός, όλοι τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι. Βαφτίζουν πολιτική τις υπεραντλαντικές "αλήθειες" και τις καταπίνουν αμάσητες.
Το προβοκατόρικο σχέδιο απέτυχε. Το ανέκοψαν -αποκαλύπτοντάς το- οι αντιδράσεις αριστερών, άλλων σκεπτόμενων πολιτών και του ΚΚΕ, που δεν συνωστίζονται στην προκυμαία της... πρεσβείας. Έτσι δεν ακούσαμε, στη διαπασών, τους "ήχους των ασθενοφόρων" όπως σχεδίαζαν οι δικτυωμένοι στο καθ' ημάς Stay Behind.
Δεν άλλαξαν ρότα όμως. Θα επιμείνουν. Αύριο μεθαύριο κάποιος... ΙΟΣ θα βρεθεί να επιτεθεί στους "συνωμοσιολόγους" ώστε να σταματήσουν οι αποκαλύψεις και μετά όλα τα καλόπαιδα από τον Καμπύλη μέχρι την Τέτα Παπαδοπούλου και από τον Κανέλλη μέχρι τον Μανδραβέλη θα μπουν πάλι στο χορό ζητώντας την κεφαλή όσων αντιστέκονται επί πίνακι. Για να προωθήσουν την άλλη σελίδα του... Εγχειριδίου της CIA.
Θα είμαστε εδώ όμως και θα τους περιμένουμε.
Δεν πάει πολύς καιρός που ήμασταν λίγοι. "Μεταξύ" μας μιλούσαμε. Και το ΚΚΕ σιωπούσε, έστω κι αν "έβλεπε". Ακόμη κι εμείς, τότε, το σκεφτόμασταν δύο φορές πριν πούμε μια κουβέντα. Μη μας πιάσουν στο στόμα τους οι... "ενσωματωμένοι".
Αλλάζουν οι καιροί, είτε το θέλουν στο Μέτωπο Λογικής είτε όχι. Είτε σιωπά το Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού είτε όχι. Αλήθεια κ. Λαφαζάνη πού "ξεχάσατε" αυτά που σε κάθε ευκαιρία λέγατε παλιότερα;
Κάθε μέρα μιλούν και περισσότεροι. Σε bloggs, εφημερίδες αλλά, το κυριότερο, στην καθημερινότητα. Αυτό δείχνει πόσο βοηθούν προσπάθειες σαν του ΡΕΣΑΛΤΟ. Κι αυτό περιορίζει τη νεοταξίτικη "κοινωνία των πολιτών" στα όρια που της πρέπει.
Δαχτυλοδεικτούμενοι! Σαν τους κουκουλοφόρους στο μπλόκο της Κοκκινιάς. Σαν τους κουκουλοφλόρους στο πλιάτσικο της Ομόνοιας.
Να το πούμε κι αυτό. Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει όταν η αριστερά αναλαμβάνει τον εθνικό της ρόλο. Τότε αλλάζει καταστάσεις. Τότε γίνεται επικίνδυνη για το σύστημα.
Στην Αντίσταση. Στις κινητοποιήσεις για το Κυπριακό τη δεκαετία του '50. Στους δρόμους για το 1-1-4. Στην αντιδικτατορική αντίσταση. Στις κινητοποιήσεις της μεταπολίτευσης έξω από κάθε συμφωνία.
Να πούμε και το άλλο. Άλλων συμφωνία είναι το τέλος της μεταπολίτευσης που επιχειρούν οι "ενσωματωμένοι". Δεν μας αφορά.
Οι λύσεις περνούν ΠΑΝΩ από τους αμερικανοτσολιάδες.
Κόκκινο Φεγγάρι
Από το Ρεσάλτο
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]