Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πες μου ότι σε λένε Αλαβάνο, να σου πω ποιος είσαι!

Οι ταχυδακτυλουργίες του Αλαβάνου

Ο Αλαβάνος πιάνεται από τυπικές φράσεις για να κατασκευάσει τις εξισώσεις που τον βολεύουν. Προσπαθεί να ταυτίσει το ΚΚΕ με τη Ν.Δ. και τον ΛΑ.Ο.Σ, με το εξισωτικό τέχνασμα της φράσης: «Χαϊδεύει τα αυτιά» των κουκουλοφόρων που του προσάψανε.
Η φράση αυτή καταρχάς ειπώθηκε εντελώς διπλωματικά και δημαγωγικά από την κυβέρνηση και τον ΛΑ.Ο.Σ. Στην ουσία είναι η καθεστωτική πολιτική που γεννάει, κατασκευάζει και «χαϊδεύει» τους κουκουλοφόρους. Το ότι δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας είναι γεγονός που το επιβεβαιώνει.
Ο Αλαβάνος παρέχει ιδεολογική και πολιτική κάλυψη αυτής της πολιτικής. Αυτό χαρακτήρισε το ΚΚΕ, και γνωρίζει ολόκληρος ελληνικός λαός.
Η Μπακογιάννη και ο ΛΑ.Ο.Σ. απλώς, για να επικαλύψουν το ουσιώδες πρόβλημα, εντελώς για λόγους διπλωματικούς, αξιοποίησαν τη φράση του ΚΚΕ, επικαλύπτοντας έτσι και τις κυβερνητικές ευθύνες «χαϊδέματος» των κουκουλοφόρων.

Αλλά ο Αλαβάνος ξεχνάει ΟΧΙ μόνο τη βοή της κοινωνίας εναντίον των κουκουλοφόρων και τις δικές τους εμπρηστικές δηλώσεις όχι απλώς χαϊδέματος αυτιών, αλλά και εγκωμιάζοντάς τους (και όχι μόνο μια φορά και σήμερα, αλλά και στο παρελθόν), δεν ξεχνάει μόνο αυτά, αλλά και τις δηλώσεις του Κύρκου, του Λυκούδη και μιας τάσης του κόμματός του: Που χαρακτήριζαν τους κουκουλοφόρους ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ και ΑΛΗΤΕΙΑ!!!
Είναι και αυτοί στο μέτωπο με τη Ν.Δ . και τον ΛΑ.Ο.Σ;
Φαίνεται ότι για τον Αλαβάνο ΟΛΗ η ελληνική κοινωνία είναι με το ΜΕΤΩΠΟ. Μόνο αυτός και τα καθεστωτικά όργανα προπαγάνδας που προέτρεπαν και εγκωμίαζαν τις πράξεις της αλητείας, είναι το «λαϊκό κίνημα».
Φυσικά σήμερα που ο ελληνικός λαός αγανάκτησε με αυτή την κουκουλοφόρικη, κατευθυνόμενη αλητεία, τα μαζεύουν και ο Αλαβάνος εναγωνίως προσπαθεί να ανακαλύψει ΜΕΤΩΠΑ, και να διασκεδάσει το δικό του ΜΕΤΩΠΟ με τους προβοκατόρικους μηχανισμούς…
Οι στροφές της ιστορίας και οι «στροφές» του Αλαβάνου
Στα γνωστά προβοκατόρικα περί «συμπράξεως» του ΚΚΕ με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. κατέφυγε εκ νέου ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, μην έχοντας τίποτα άλλο να αντιτάξει σ' αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται και το ΚΚΕ απλά επισήμανε, ότι το κόμμα του «χαϊδεύει τα αυτιά» των κουκουλοφόρων.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» είπε ότι «το ΚΚΕ συντάσσεται με τη ΝΔ» και συμπλήρωσε: «Σας λέω ότι τις τελευταίες βδομάδες η Ελλάδα ζει κάτω από μια ιδιότυπη κυβέρνηση συνεργασίας. Μετέχουν η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΚΚΕ. Οποιος δεν το πιστεύει και το θεωρεί παράξενο, ας ανοίξει τα πρακτικά της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και θα δει. Η κ. Μπακογιάννη λέει ότι χαϊδεύουμε τα αυτιά των κουκουλοφόρων, όπως ακριβώς λέει και η κ. Παπαρήγα. Ακούσαμε την κ. Μπακογιάννη να λέει ότι είμαστε καιροσκόποι, όπως ακριβώς λέει και το ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας τη λενινιστική ορολογία ότι είμαστε οπορτουνιστές. Τον κ. Καρατζαφέρη να δίνει ανοιχτά και δημόσια συγχαρητήρια στο ΚΚΕ για τη στάση του. Υπάρχει λοιπόν μια ιδιότυπη κυβέρνηση συνεργασίας αυτή τη στιγμή». Αναρωτιόμαστε, γιατί ο Αλ. Αλαβάνος δε συμπεριέλαβε στην «κυβέρνηση συνεργασίας» το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, αν δεν κάνουμε λάθος, έφτασε να αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτική αλητεία».
Θα είχε πράγματι αξία να ανατρέξει κανείς στα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Όχι, βεβαίως, γιατί θα διαπιστώσει αυτά που ισχυρίζεται, έχοντας απολέσει την ψυχραιμία του, ο Αλ. Αλαβάνος, τα οποία άλλωστε κι εκεί τα είχε ισχυριστεί, αλλά για να διαπιστώσει αν και πού διαφοροποιείται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απ' τα υπόλοιπα κόμματα ως προς τα μείζονος σημασίας ζητήματα για το λαό. Να υπενθυμίσουμε ότι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο Αλ. Αλαβάνος αν και δεν τσιγκουνεύτηκε χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για «ένα «καινούργιο κίνημα» και «μεγάλη στροφή της Ιστορίας», στο... διά ταύτα αναμάσησε προτάσεις που έχουν γίνει ήδη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ πρότεινε έναρξη διαλόγου της κυβέρνησης με τους μαθητές και διάλογο για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «οι νέοι έχουν συναισθήματα, θέλουν δικαίωση, θέλουν αλλαγή στην αστυνομία»!
Το πολιτικό τζάκι της οικογένειας Αλαβάνου
"Κάθε φορά που ακούμε την έκφραση «πολιτικό τζάκι» το μυαλό μας πάει στους Καραμανλήδες, στους Μητσοτάκηδες και στους Παπανδρέου.
Η αριστερή προπαγάνδα δεν επιτρέπει να πάει το μυαλό μας σε ανθρώπους που μετά βδελυγμίας αποδοκιμάζουν τέτοιες καταστάσεις. Ανθρώπους που βιάστηκαν... για να μπούνε στην πολιτική...
Ποιον εννοώ; Ποιον εννοώ άραγε;
Μα τον Αλέκο φυσικά...
Σε κάποιες εφημερίδες (Ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/online/online_hprint ... d=90259760), σε άρθρα σχετικά με τα «πολιτικά τζάκια», γίνεται η εξής απλή αναφορά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συνασπισμού:
«Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος είναι γιος κεντρώου βουλευτή»
Σε κάποιες άλλες βέβαια, όπως το δημοκρατικό «Έθνος» http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... bid=135563 δεν γίνεται καθόλου αναφορά στον Γενικό Γαμ... και τα άρθρα αναλώνονται στο Κεφαλογιάννη, τον Αναγνωστόπουλο τον Τζιτζικώστα και στους «Τρεις Καραμανλήδες και δύο... Μητσοτάκηδες», κάνοντας γαργάρα την περίπτωση του Αλέκου...
Κι όμως ο Αλέκος προέρχεται από το παλαιότερο «πολιτικό τζάκι» που υπάρχει στην Ελλάδα (μαζί μ΄αυτό των Βαρβιτσιώτηδων ίσως).
Ο μπαμπάς του ήταν βουλευτής της Ένωσης Κέντρου πριν από τη χούντα...
Αλλά και ο παππούς Κωνσταντίνος Αλαβάνος ήταν επί 20 και πλέον έτη,
βουλευτής των Φιλελευθέρων προπολεμικά.
Ήταν βουλευτής Τήνου από το 1915 έως το 1936 που τον «κατήργησε» ο Μεταξάς...
Σ΄όλα αυτά τα χρόνια ο παππούς εκλεγόταν Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος της Βουλής ανάλογα με το αν κυβερνούσαν οι Φιλελεύθεροι ή όχι και το γεγονός αποκρύπτεται συστηματικά...
http://bp1.blogger.com/_5cOOtGWruH8/SFo ... inou.1.jpg
http://bp2.blogger.com/_5cOOtGWruH8/SFo ... inou.2.jpg
Παράλληλα την ίδια εποχή ο αδελφός του παππού ο Αλέξανδρος Αλαβάνος (από τον οποίο προφανώς ο Αλέκος κληρονόμησε και το Όνομα) ήταν Πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (είναι το ΝΠΔΔ που από το 1835 διαχειρίζεται την περιουσία της Παναγίας της Τήνου και είναι ανεξάρτητο από την Εκκλησία της Ελλάδος). Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος «κανόνιζε» δημοπρατήσεις διαφόρων έργων (υδραγωγείο, Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών) και προμήθεις (πετρέλαιο κλπ.)...
http://bp2.blogger.com/_5cOOtGWruH8/SFp ... rga.1a.jpg
http://bp0.blogger.com/_5cOOtGWruH8/SFp ... Erga.2.jpg
http://bp1.blogger.com/_5cOOtGWruH8/SFp ... rga.3a.jpg
Κάποια στιγμή γύρω στο 1932 (στα τελειώματα του Βενιζέλου) τους πήραν πρέφα και οι Ράλλης και Ζαβιτσιάνος κατήγγειλαν στη Βουλή τα «έργα και τις ημέρες» του Αλέξανδρου Αλαβάνου στο Ίδρυμα, οπότε βγήκε ο παππούς Κωνσταντίνος Αλαβάνος και τον υπερασπίστηκε.
Τον λόγο «υπεράσπισης» μάλιστα τον εξέδωσε και σε βιβλίο με τίτλο: «Αγόρευσις Κ. Αλαβάνου, βουλευτού Τήνου, Αντιπροέδρου Βουλής: απόκρουσις των διατυπωθέντων κατά της Διοικήσεως του Ι. Ιδρύματος Τήνου υπό των βουλευτών κ.κ. Π. Ράλλη και Κ. Ζαβιτσιάνου: (από τα εστενογραφημένα πρακτικά)», Αλαβάνος, Κωνσταντίνος Ν., Εκδόσεις: Καλογρίδη, Αθήναι, 1932.
Απ' ότι φαίνεται την Τήνο την έχουν πάρει «επ' ώμου» οι Αλαβάνοι εδώ και 100 χρόνια... μιας και εδώ και 100 χρόνια περίπου είναι στη Βουλή...
όταν μιλάμε για τζάκια λοιπόν να μας έρχεται στο μυαλό και ο αυτοδημιούργητος και να μην μας παραμυθιάζει ότι έγινε πολιτικός επειδή έφαγε μερικές μπάτσες στην ασφάλεια..."
Στόχος του Αλαβάνου να γίνει πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ
Ο κυρ Αλέκος του ΣΥΝ δεν ανακάλυψε εσχάτως τον οπουρτουνισμό. Την ξέρει τη δουλίτσα από τον καιρό που ήταν ευρωβουλευτής.
Υπέρ των ΚΕΣ εκεί, κλείνοντας το μάτι στους ευρωπάτρωνες της κυριαρχίας της αγοράς αλλά (γιατί όχι και σε ημεδαπούς χρηματοδότες του κόμματός του
Υπέρ του δημόσιου πανεπιστήμιου εδώ, κλείνοντας το μάτι στους αφελείς ψηφοφόρους αλλά και στα πανεπιστημιακά λόμπι της μάσας των ευρωπρογραμμάτων
Άφησε υποτίθεται την ηγεσία του ΣΥΝ στη "νέα γενιά" κερδίζοντας προβολή ως "σκεπτόμενος ηγέτης" που δεν είναι σαν τους "δεινόσαυρους" και άρχισε το κατ' εξοχήν προσωπικό παιχνίδι της καθημερινής προβολής χωρίς το βαρίδι του κομματικού ελέγχου.
Μόνο οι αφελείς δεν έβλεπαν το στόχο του: πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ!
Μετά ακόμη και οι προσφιλείς του δημοσκόποι δεν κατόρθωναν να δώσουν τα ποσοστά που προσδοκούσε. Οπότε, ένα ακόμη βήμα μπρος και όλες οι ευθύνες στον τυπάκο που έβαλε για πρόεδρο και πέφτει... (και) στις δημοσκοπήσεις.
Με τις τελευταίες δηλώσεις του, ο "αντισυνωμοσιολόγος" όταν πρόκειται για το προβοκατόρικο σχέδιο, κυρ Αλέκος γίνεται κανονικότατα συνωμοσιολόγος!
Γιατί πέφτει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Μα γιατί τον στοχοποιούν!
Ποιοι; κυβέρνηση, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ!
Γιατί; επειδή ακούει τους "νέους" και θέλει "άλλη πολιτική".
Και με αυτό το βολικό για αφελείς σχήμα θέλει να ξεχαστούν οι ευθύνες του. Γιατί ο κυρ Αλέκος ευθύνεται και προσωπικά, για τη δικιά του στάση και τις δικές του δηλώσεις και γενικότερα, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα δείχνοντας τους "εχθρούς" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προσέξουμε αυτούς που δεν δείχνει!
Να δούμε, και κυρίως να δουν τα μέλη του ΣΥΝ, ως φίλα προσκείμενο το ΠΑΣΟΚ.
Γι' αυτό ο κυρ Αλέκος "ξεχνά" τις βαρύτατες για το κόμμα του δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τον απολίτικο χαρακτήρα τους. Γιατί δεν ήταν ούτε κατά διάνοια εχθρικές στους προβοκάτορες και τα κέντρα πίσω τους αλλά τυπική πολιτικάντικη προσπάθεια προσέγγισης "νοικοκυραίων".
Ταυτόχρονα, μεταθέτοντας απολίτικα τη συζήτηση, θέλει να σταματήσει κάθε συζήτηση ουσίας για τα γεγονότα του Δεκέμβρη και να συνεχίσει ανεμπόδιστος, χωρίς εσωκομματικές αντιδράσεις και κοινωνικές επικρίσεις, το δρόμο του.
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι εύκολο. Δεν είμαστε όλοι σαν την, βολική για τον κυρ Αλέκο, ηγεσία του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ (αλήθεια τι κάνει αυτή η ψυχή, ο Λαφαζάνης για να διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο!
Το ασανσέρ που λέγεται «Τσίπρας» ή Τσίπρας ήταν και ξεφούσκωσε;
Ο σκεπτικισμός και η αβεβαιότητα έχουν αντικαταστήσει το χαμόγελο του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες εβδομάδες. Η περίοδος του μέλιτος φαίνεται ότι έχει παρέλθει και ο 34χρονος πολιτικός, που συμβόλιζε την ελπίδα αναγέννησης της Αριστεράς (για τους πιο υπερβολικούς και του σαθρού πολιτικού συστήματος) και της αλλαγής, φαίνεται ότι έχει χάσει το κέφι του, καθώς γίνεται για τα καλά κοινωνός των προβλημάτων ενός προέδρου κόμματος.
Τα κολακευτικά σχόλια των ΜΜΕ έδωσαν τη σκυτάλη στις επικρίσεις, τα δυσθεώρητα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις (…!) ψαλιδίστηκαν και ο πολιτικός σχηματισμός επιστρέφει, σύμφωνα με ευρήματα κάποιων εταιρειών, στην τέταρτη θέση.
Στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ τους πρώτους μήνες της προεδρίας Τσίπρα ,είχαν φέρει ένα πρωτόγνωρο κύμα ενθουσιασμού που μετατράπηκε σταδιακά σε άγχος για τη διατήρησή τους, από το νεαρό πρόεδρο και το επιτελείο του.
Εν τω μεταξύ σταμάτησαν σχεδόν απότομα και οριστικά -από τη στιγμή που το ΠαΣοΚ πέρασε…. μπροστά στις δημοσκοπήσεις (……! )- και τα ρεσάλτα φιλίας που είχαν ανατεθεί στον κ. Σκανδαλίδη.
Κάτι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα ,τύπου… «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», κάτι η συμμετοχή του πατέρα του στην εταιρεία του κ. Θεοδωρόπουλου που ενεπλάκη στη αγορά του Ολυμπιακού ακίνητου από την μονή Βατοπεδίου (και που προκάλεσε διαφόρους ….παράξενους συνειρμούς), συνέβαλαν στην απότομη αποκαθήλωση του θείου βρέφους των ΜΜΕ.
Αυτά που τον ανέβασαν, αυτά και τον κατεβάζουν. Κάτι σαν… πολιτικό ασανσέρ.
Παράλληλα, η πτέρυγα των Ανανεωτών στο ΣΥΝ τον αμφισβητεί ευθέως. Η εσωκομματική αντιπολίτευση κατηγορεί προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, για έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα, αλλά και υποβάθμιση των κορυφαίων οργάνων στη διαμόρφωση των πολιτικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα η κοινή γνώμη ζώντας τα κουκουλοφόρα φασιστοειδή αθύρματα απέδωσε δυο …πολιτικούς χαρακτηρισμούς. «Σιγανοπαππαδιά» και «πατρόνος». Το δεύτερο αφορούσε τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο αφορούσε τον ...εν δυνάμει συνεταίρο του.
Ο πιο... πρόσφατος πονοκέφαλος, όμως, του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει με το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στο Βοτανικό.
Έξαλλοι είναι οι οπαδοί του συλλόγου με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, καθώς θεωρούν ότι με τις ενέργειες τόσο του ίδιου και του κόμματός του, όσο και με τις δραστηριότητες της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», στην οποία είναι επικεφαλής στο δήμο της Αθήνας, βάζει συνεχώς εμπόδια στην πρόοδο των εργασιών με διάφορα προσχήματα.
Ήδη, κατά τη διάρκεια αγώνα, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο πανό, που έγραφε «Τσίπρα, η Θύρα 13 δεν ξεχνά!!! Θα μας βρεις μπροστά σου. Θα δεις τα ποσοστά σου»...
Υπό το πρίσμα της …καθόδου στο Άδη , είναι φανερό ότι ο πολιτικός μέντορας του κ. Αλαβάνος, με ενέργειες και πρωτοβουλίες παίρνει ξανά το παιχνίδι στα χέρια του, ώστε να σταματήσει η κατρακύλα.
Τσίπρας ήταν και… ξεφούσκωσε !

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να προσθέσω κι εγώ κάτι για το άκρως φιλόδοξο, ου μην αλλά και τυχοδιωκτικό και άκρως επικίνδυνο Αλαβαναίϊκο;
    Διαβάστε, παρακαλώ, τι έγραψε ΤΟ ΠΑΡΟΝ για τον αδελφό του Αλέκου που είναι πρόεδρος του ΤΕΕ:

    << ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12/10/2008
    ΖΗΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ...
    Φιλέτο στην Κλαυθμώνος είχε βάλει στο μάτι ο Αλαβάνος του ΤΕΕ

    Με αντάλλαγμα φθηνότερο οικόπεδο στη Χαρ. Τρικούπη
    Μέχρι και τους όρους είχε υπαγορεύσει στο ΤΣΜΕΔΕ που είχε το φιλέτο, όμως το Ταμείο τελικά είπε όχι!
    Στο φως όλο το αποκαλυπτικό παρασκήνιο

    Δεν είναι μόνο ο Εφραίμ που έτρεχε και «ενδιαφερόταν» για ανταλλαγές βοσκότοπων με… κυριολεκτικά φιλέτα. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν Εφραίμ παντού... Κι όχι μόνο στον χώρο του Αγίου Όρους...

    Μια περίπτωση με πολλές... αναλογίες ως προς την απόπειρα ανταλλαγής οικοπέδου με άλλο που είναι στο κέντρο της Αθήνας αφορά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

    Ο πρόεδρός του, ο κ. Γιάννης Αλαβάνος (κατά σύμπτωση αδελφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, που ξεπέρασε κάθε όριο αποκαλώντας Μαφία το Άγιον Όρος...), προσπάθησε να ανταλλάξει φτηνότερο ακίνητο του ΤΕΕ στα Εξάρχεια, Χ. Τρικούπη και Ναυαρίνου, με ακίνητο-φιλέτο του πρώην Ταμείου των Μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ (δημόσιου ασφαλιστικού φορέα και πολλών άλλων κατηγοριών εργοληπτών, λιγότερο «αριστοκρατικών») στη νότια πλευρά της πλατείας Κλαυθμώνος, δίπλα ακριβώς από το κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού, ακριβότερο (μαζί με τους χώρους στάθμευσης) κατά... δύο εκατομμύρια ευρώ! Και όλα αυτά ματαιώνοντας δύο πολύ σημαντικές προοπτικές για το Ταμείο των ασφαλισμένων μηχανικών:

    α) Την ανακαίνιση του σημερινού του κτιρίου στην οδό Κολοκοτρώνη και

    β) Την προγραμματισμένη από μακρού μεταφορά των γραφείων και των υπαλλήλων του στο ακίνητο-φιλέτο που ήθελε να πάρει ο κ. Αλαβάνος!

    Παλαιότερα είχε ληφθεί κατ' αρχήν απόφαση και από το ΤΣΜΕΔΕ για μελέτη του ενδεχόμενου ανταλλαγής, αλλά ο κ. Αλαβάνος, θεωρώντας ότι «καθυστερείται» το σχέδιο από αντιπάλους του στο Ταμείο και φοβούμενος τη ματαίωση λόγω ενοποίησης του ΤΣΜΕΔΕ με άλλους δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς από 1-10-2008, επιχείρησε τον περασμένο μήνα (Σεπτ. 2008) να μη ματαιωθεί η «απαλλοτρίωση», με σκοπό να την «πουλήσει» πολιτικά!

    Χαρακτηριστικό είναι ότι έφθασε στο σημείο ο πρόεδρος του ΤΕΕ να στείλει στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΣΜΕΔΕ στα μέσα του περασμένου μήνα (οπότε το σκάνδαλο με το Βατοπέδι ήταν στο φόρτε του) αποκαλυπτική επιστολή (φωτοτυπία) όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ... υπαγορεύει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αυτούσιο το περιεχόμενο δύο αποφάσεων, τις οποίες αυτό... «χρειάζεται να λάβει» (!), όπως λέει στην επιστολή του ο κ. Γ. Αλαβάνος, για να ικανοποιηθούν από το ΤΣΜΕΔΕ οι σχετικές επιθυμίες του... ίδιου και των μελών της παράταξής του (πρόσκειται στον ΣΥΝ) στο ΤΕΕ!

    Όπως αναφέρεται στα έγγραφα με τα οποία ο κ. Αλαβάνος συνοδεύει τις υπαγορεύσεις του (!) στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΣΜΕΔΕ, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) είχε εκτιμήσει την «ανταλλάξιμη» περιουσία του ΤΕΕ στο ποσό των 6.200.000 ευρώ, ενώ την περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ (που είναι περιουσία του συνόλου των ασφαλισμένων και όχι μόνο των... αριστοκρατών μελών του ΤΕΕ) στο σαφώς ανώτερο ποσό των 8.130.000 ευρώ! Και ναι μεν το ΤΕΕ του κ. Αλαβάνου υπόσχεται στα έγγραφα αυτά να καταβάλει τη διαφορά, αλλά κανένας δεν ξέρει με ακρίβεια με ποιον τρόπο (δεν ανακοινώθηκε) κοστολογήθηκε από τους εκτιμητές το μοναδικό σχεδόν φιλέτο στην πλατεία Κλαυθμώνος κι αν είναι δυνατόν να αξίζει μόλις 2 εκατ. ευρώ παραπάνω από ένα οικόπεδο στα Εξάρχεια! Ούτε και κανένας γνωρίζει ποιοι προετοίμαζαν τις διαπραγματεύσεις που ο κ. Αλαβάνος επίμονα προωθούσε όλο τον Σεπτέμβριο διά των εκπροσώπων του στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ (τελευταίο μήνα «ζωής» του Ταμείου των Μηχανικών!). Ούτε φυσικά είναι γνωστοί οι σχεδιασμοί για τη χρήση των ακινήτων ύστερα από την επιδιωκόμενη ανταλλαγή, τις προοπτικές, την πιθανή αξία των ανταλλάξιμων περιουσιών στο μέλλον και κυρίως ποια θα είναι η μετέπειτα αξία του φιλέτου της Κλαυθμώνος, που θα περνούσε στο ΤΕΕ.

    Το πιο περίεργο είναι ότι στο πρωτοφανές, θα λέγαμε, έγγραφό του ο κ. Αλαβάνος υποδεικνύει στο ΤΣΜΕΔΕ στις 18 Σεπτεμβρίου 2008 (δώδεκα μόλις μέρες προ της ενάρξεως λειτουργίας του νέου ενιαίου Ταμείου ΕΤΑΑ...) τη συνυπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου με το ΤΣΜΕΔΕ για την ανταλλαγή, με ρήτρα... αυτοσύμβασης!

    Δηλαδή ζητείται το ΤΕΕ να κάνει την ανταλλαγή και... μόνο του! Όμως συναντάει ισχυρή αντίσταση. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου απέρριψε τις προτάσεις του κ. Γ. Αλαβάνου στις τελευταίες συνεδριάσεις του. Σ' αυτό συνέβαλαν αποφασιστικά και οι μόνιμοι δικηγόροι του ΤΣΜΕΔΕ, επτά τον αριθμό, οι οποίοι γνωμοδότησαν όλοι μαζί αρνητικά για τις εισηγήσεις Αλαβάνου!

    Καταλήγοντας ο αδελφός του προέδρου του Συνασπισμού, πρόεδρος του ΤΕΕ, αναφέρει στα συνοδευτικά έγγραφα: «Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ η λήψη αντίστοιχης απόφασης. Οι αποφάσεις στη συνέχεια πρέπει να εγκριθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις από τους συναρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας...». Υποδεικνύεται δηλαδή στους τρεις υπουργούς το τι πρέπει να κάνουν, να εγκρίνουν την «απαλλοτριωτική» αυτή πρωτοβουλία του με ρήτρα αυτοσύμβασης (!), κατά της ασφαλιστικής περιουσίας του Ταμείου!

    «Μετά την έγκριση αυτή θα επακολουθήσει η απαιτούμενη συμβολαιογραφική πράξη και οι λοιπές ενέργειες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις», προσθέτει ο κ. Γ. Αλαβάνος. Ποιες «διατάξεις» δηλαδή; Μήπως αυτές ακριβώς που επικαλούνται και ο κ. Εφραίμ, η κ. Βουλγαράκη και ο κ. Δ. Πελέκης; >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]