Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρυτάνεις και Καθηγητάδες να πληρώσουν ΟΛΕΣ τις ζημιές από την τσέπη τους

Γεννήθηκαν για την καταστροφή...

Βιβλική καταστροφή. Κρανίου τόπος. Η μανία των «φερέλπιδων» νέων σε όλο το μεγαλείο της. Η «άλκιμος» αγωνιζομένη (για τι άραγε;) νεολαία δεν άφησε τίποτα όρθιο.
Απογοήτευση, απελπισία και σκεπτικισμός επικράτησαν στις Πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής όταν αντίκρισαν το μέγεθος των καταστροφών που υπέστησαν οι σχολές αυτές, από τις ορδές των αναρχο-αυτονόμων (ανήκεστος προσβολή προς το κίνημα της αναρχίας και τους υποστηρικτές του που είναι φιλήσυχοι, ειρηνικοί και πάνω από όλα ενσυνείδητοι ολοκληρωμένοι Πολίτες που αποσκοπούν σε μία κοινωνία μη βίας) επαναστατημένων αλητών και της απαράδεκτης στάσης των «καθηγητάδων», στην εμμονή τους να «περιφρουρούν» το κατάπτυστο άσυλο τους, με τόσο πείσμα σε σημείο που να νομίζει κανείς ότι αυτοί είναι πιο καταστρεπτικοί από τους καταστρέφοντες.

Κατεστραμμένα εργαστήρια, γραφεία καθηγητών και διοικητικού προσωπικού, βαμμένοι τοίχοι, σπασμένα τζάμια, καμένες βιβλιοθήκες, σπασμένα μάρμαρα και σκάλες, πόρτες και κουφώματα σε κακό χάλι, έγγραφα και αρχεία πεταγμένα παντού και καμμένα. «Κρανίου τόπο» άφησαν πίσω τους οι καταληψίες που είχαν εγκατασταθεί μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου) στα τρία κεντρικά κτίρια πανεπιστημίων της Αθήνας, μετατρέποντάς τα σε «ορμητήριο».
Από χθες, οι πρυτανικές αρχές άρχισαν την αποτίμηση των καταστροφών. (Πολύ αμφιβάλω ότι έστω και αυτό, μπορούν να το κάνουν θετικά). Πέραν όλων αυτών είναι και οι χαμένες ώρες και ημέρες διδασκαλίας τις οποίες «πληρώνουν», ως μη όφειλε, οι ίδιοι οι φοιτητές και οι γονείς τους παντοιοτρόπως.
Και τώρα κ. «καθηγητάδες» τι μέλει γενέσθαι; Ποιός είναι ο υπεύθυνος αυτής της καταστροφής και ποιος θα πληρώσει τα «μάρμαρα»;
Θα πληρώσει εκείνος που οι πάντες προσφεύγουν. Ο λαός. Ο Ελληνικός λαός της επαρχίας, των νησιών, των πόλεων και των οικισμών, της κάθε Ελληνικής εσχατιάς, ο γογγύζον Έλληνας του μόχθου, την αναίσχυντη και ακατανόητη δική σας παραβατικότητα, την ανευθυνότητά σας απέναντι στο κράτος και τους νόμους του, την έλλειψη οιασδήποτε ευαισθησίας έναντι της κρατικής περιουσίας που σας εμπιστεύτηκε ο λαός, την ιδεολογία των πεζοδρομίων που κάποιοι από εσάς μεταλαμπαδεύετε στους φοιτητές αντί για μόρφωση, την αμετροέπειά σας και την ανικανότητα να είστε ΔΑΣΚΑΛΟΙ.
Δεν επιτρέψατε το κράτος να επέμβει και να εκδιώξει τους αλήτες και όχι φοιτητές, ώστε να προλάβει τυχόν καταστροφές και τώρα είστε υπεύθυνοι των πράξεών σας. Και στο κάτω – κάτω έχετε την ίδια ευθύνη με αυτούς που διέπραξαν τις αλητείες γιατί δεν τους αποτρέψατε να το κάνουν, ως ο νόμος ορίζει.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ όλα τα σπασμένα. Ο Ελληνικός λαός δεν σας έχει εκεί για να άδετε τσίου – τσίου – τρα λα λάαα... Έχετε ευθύνες και μάλιστα πολλές.
Εμπρός λοιπόν Ελληνική πολιτεία, κάνε για μία φορά το καθήκον σου. ΒΑΛΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ. ΟΛΕΣ ΤΩΡΑ.
Αυτοδιοίκητο δεν θέλετε; ΠΛΗΡΩΣΤΕ. Αλλιώς θα είστε το ίδιο ανεύθυνοι όπως οι καταστροφείς…
Μα, μήπως δεν είστε;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]