Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γάζα: Φεύγουν για να σωθούν χιλιάδες οικογένειες με παιδιά

«Σπατάλη» η διακοπή της αιματοχυσίας!

Προς το κέντρο της πόλης της Γάζας προωθούνταν χθες από τα δυτικά περίχωρα μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένα άρματα του ισραηλινού στρατού, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Μιλώντας χθες σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ ξεκαθάρισε ότι οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της αποτροπής των επιθέσεων με ρουκέτες από τη Χαμάς.

Ο Ολμέρτ είπε ότι η ισραηλινή επιδρομή έχει επιτύχει ήδη πολλούς από τους στόχους της και ότι ο στρατός έχει ήδη κάνει σημαντικές θυσίες στη Γάζα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δέκα στρατιώτες. Πρόσθεσε δε ότι το να σταματήσει τώρα η επιχείρηση θα ήταν σπατάλη, την ώρα μάλιστα που επιτυχία διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέρριψε το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών που καλούσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι κανείς, παρά μόνο το Ισραήλ, δεν γνωρίζει πώς να προστατέψει τους πολίτες του.
Πάντως, ο Ισραηλινός υφυπουργός Αμυνας Ματάν Βιλνάι δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι το τέλος των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα «είναι κοντά».
Με κλιμάκωση των επιχειρήσεων απειλεί το Ισραήλ
Από τη Συρία, ο ηγέτης της Χαμάς, Χαλίντ Μεσάαλ δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στη Γάζα κατέστρεψαν κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ. Χθες, πάντως ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στρατεύματα στα Υψώματα του Γκολάν δέχθηκαν πυρά από ελαφρά όπλα από τη Συρία και παρά το γεγονός ότι δεν τραυματίστηκε κανένας παραπονέθηκε στη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που ελέγχει την περιοχή των συνόρων.
Δώδεκα Παλαιστίνιοι αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν χθες στις συγκρούσεις. Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι από την έναρξη των επιχειρήσεών του στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 550 Παλαιστίνιοι μαχητές.
Νοσοκομειακές πηγές στη Γάζα κάνουν όμως λόγο για περισσότερους από 870 νεκρούς από την έναρξη των εχθροπραξιών, εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον ήταν άμαχοι. Αλλοι 3.500 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]