Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Άγνωστη η χρονική τους διάρκεια

Σκοτώνουν αδιακρίτως και ανελέητα


Ξεκίνησαν οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας ενώ από το μεσημέρι το πυροβολικό του Ισραήλ σφυροκοπούσε για πρώτη φορά από τις 27 Δεκεμβρίου τη Λωρίδα της Γάζας. Την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων επιβεβαίωσε και επίσημα η ηγεσία του Ισραήλ.
Από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού έγινε γνωστό ότι θα καταληφθούν περιοχές από όπου εκτοξεύουν ρουκέτες μέλη της Χαμάς.

Εντωμεταξύ ισραηλινά άρματα μάχης άνοιξαν πυρ εντός της Λωρίδας της Γάζας και η Χαμάς απάντησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με το Sky News, για την επιχείρηση έχουν κινητοποιηθεί δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες. Σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο του Ισραήλ, η επιχείρηση θα διαρκέσει "όσο χρειαστεί" και πίσω από αυτή τη δήλωση κρύβεται το "και να σκοτωθούν όσοι χρειαστεί". Είναι απολύτως βέβαιο πως θα υπάρξουν χιλιάδες νεκροί, όπως είναι απολύτως βέβαιο πως έχει ήδη ξεκινήσει στρατιωτική επέμβαση από το Ισραήλ σε ξένο κράτος, με την πλήρη και έμπρακτη αποδοχή των ηγεσιών όλων των μεγάλων δυνάμεων (εκτός από την Ρωσία, της οποίας οι αντιδράσεις είναι άγνωστο τι μορφή θα έχουν, στην περίπτωση που θα υπάρξουν).
"Στόχος είναι να αλλάξουν τα δεδομένα της ασφάλειας στο νότιο Ισραήλ"΄δήλωσε συνεργάτης του ισραηλινού πρωθυπουργού".
Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, πριν την έναρξη της χερσαίας εισβολής, το πυροβολικό άνοιξε πυρ κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Λωρίδας της Γάζας. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο κυρίως επλήγησαν θέσεις στο Μπέιτ Χανούν και την Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και στον τομέα του Χαν Γιουνές στα νότια.
Παράλληλα, συνεχίζονται και οι επιθέσεις από αέρος. Η Χαμάς μετέδωσε ότι το απόγευμα επλήγη τζαμί στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άτομα -μεταξύ αυτών και παιδιά- και να τραυματιστούν τουλάχιστον 50.
Η οργάνωση, πάντως, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση χερσαίας εισβολής θα προχωρήσει σε νέες απαγωγές Ισραηλινών στρατιωτών.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών έχουν σκοτωθεί συνολικά 442 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 75 παιδιά και 21 γυναίκες. Χιλιάδες είναι πλέον οι τραυματίες. Από τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις Ισραηλινοί.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ο. Μπους, ο οποίος ζήτησε ουσιαστική εκεχειρία, απολύτως σεβαστή από Ισραήλ και τη Χαμάς.
Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες για την αιματοχυσία στην ισλαμιστική οργάνωση, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις της «τρομοκρατικές ενέργειες».
Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, απέφυγε να προσδιορίσει χρονικά τις επιθέσεις στη Γάζα. «Ελπίζω τα αποτελέσματα αυτής της επιχείρησης να φέρουν ηρεμία μακροπρόθεσμα. Εάν όμως η άλλη πλευρά ανοίξει πυρ, θα απαντήσουμε ανάλογα. Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο αγώνα» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του Ισραήλ.
Αλλάζουν τα παγκόσμια δεδομένα
Σύμφωνα με τις εξελίξεις, όπως αυτές έχουν καταγραφεί μέχρι αυτή τη στιγμή, αλλάζουν τα παγκόσμια δεδομένα που ίσχυαν για τον χαρακτηρισμό επιτιθέμενου και αμυνόμενου. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που εγκαινίασαν οι ΗΠΑ και συνεχίζει η κατάπτυστη Ισραηλινή κυβέρνηση, αρκεί να χαρακτηριστεί μία κυβέρνηση ή ένα κόμμα ενός κράτους ως "τρομοκρατική" για να του επιτεθεί ένας γείτονας.
Άνοιξαν ουσιαστικά το "κουτί της Πανδώρας" οι περιχαρείς σήμερα Ισραηλινοί και ο ανεγκέφαλος (κοινό μυστικό) Μπους. Αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι "αιτιολογίες"... και μπαίνουμε ανοιχτά πλέον σε μία Νέα Εποχή, όπου ο καθένας θα μπορεί να επιτίθεται, να σκοτώνει και να εγκληματεί κατά της ανθρωπότητας, με την αιτιολογία της "τρομοκρατικής δράσης"!!!
Προβλέπεται εξάπλωση του πολέμου
Πολύ σύντομα, δυστυχώς, προβλέπεται ο κύκλος αίματος να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και θα επιχειρηθούν λίαν συντόμως νέες επικυριαρχίες κρατών... που θα σημαίνουν αθώους άμαχους νεκρούς. Αρκεί κανείς να προσέξει τις διαφορές που ήδη υφίστανται σε κράτη, όχι μόνο της Ασίας ή της Μέσης Ανατολής, αλλά ακόμη και στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στην πρώην ανατολική Ευρώπη...

Το βίντεο είναι από το PiazzaDelPopolo

Το όφελος που θα υπάρξει, θα μπορεί να μετρηθεί μόνο στα ταμεία των Βιομηχανιών Οπλικών Συστημάτων, δηλαδή κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δυστυχώς, ο "ειρηνιστής" Μπους, έχει φροντίσει να αποχωρήσει με τα μελανότερα γεγονότα, προκειμένου να εξασφαλίσει κι αυτός τα "γεράματά του". Η Ευρώπη, ανίκανη ως συνήθως, παρατηρεί με απάθεια το νέο αιματοκύλισμα και δείχνει να περιμένει την σειρά της...
Απλά πιόνια οι ηγέτες των κρατών
Δεν υπάρχει πλέον η λέξη "ΝΤΡΟΠΗ", ούτε ποτέ πια θα μπορέσουν να ισχυριστούν οποιοδήποτε πολιτισμό αυτοί οι ηγέτες που έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα για να εισπράξουν ή για να υπακούσουν απλά στις διαταγές αυτών που εισπράττουν... Αποδείχθηκαν κακόμοιρα γελοία και ανίκανα ανθρωπάκια, που δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό... και που πρόθυμα τρέχουν να καλύψουν τους πραγματικούς ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ και τους αληθινούς ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ του πλανήτη και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Στην Γάζα, αυτές τις ημέρες σκοτώνουν την ανθρωπιά, βιάζουν την λογική και καταστρέφουν οτιδήποτε καλό έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος σε ολόκληρη την ιστορία του...
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]