Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Εβραίοι δεν τιμούν το Σάββατο - Ημέρα αργίας κάνουν την ολομέτωπη επίθεσή τους

Τους βομβάρδισαν την ώρα της προσευχής

Το πρώτο θύμα, ένα παιδί, που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του από οβίδα Ισραηλινού άρματος

Γεγονός είναι πλέον η εισβολή των χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, εγκαινιάζοντας τη δεύτερη φάση της επιχείρησης εναντίον της Χαμάς.
Από τα πρώτα θύματα της χερσαίας επιχείρησης είναι ένα παιδί που σκοτώθηκε όταν οβίδα ισραηλινού άρματος μάχης έπεσε πάνω σε σπίτι, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από οβίδα στην Μπέιτ Λαχίγια.
Διεθνή τηλεοπτικά μέσα μετέδωσαν εικόνες που έδειχναν ισραηλινούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και έφεδροι, να περνούν τους μεθοριακούς φράχτες κα να εισβάλουν στα παλαιστιανιακά εδάφη.
Παράλληλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ισραηλινά άρματα μάχης, συνοδευόμενα από μαχητικά ελικόπτερα, προελαύνουν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, βάλλοντας κατά θέσεων ενόπλων κοντά στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, ενώ η Χαμάς απάντησε με όλμους. Κάτοικοι της περιοχής ανακοίνωσαν ότι βομβαρδίστηκε δεξαμενή καυσίμων στην Μπέιρ Λαχίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά.

Την είδηση της εισβολής επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις που τονίζουν ότι σκοπός της επιχείρησης είναι να καταληφθούν τοποθεσίες απ΄όπου εκτοξεύονται ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας θα διαρκέσει πολλές ημέρες. "Δεν πρόκειται για σχολική βόλτα. Μιλάμε για πολλές ημέρες", είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ δήλωσε πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο, προειδοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την λιβανική Χεζμπολάχ. "Πολεμάμε στην Γάζα, αλλά παραμένουμε σε επιφυλακή για την ευαίσθητη κατάσταση στα βόρεια σύνορά μας", επισήμανε.
Το Ισραήλ θα πληρώσει "βαρύ τίμημα" ως αντίποινα για την χερσαία επίθεσή του στην Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε με ανακοίνωσή του το ένοπλο σκέλος της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ενώ η Χαμάς υποσχέθηκε πως θα μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε ένα "νεκροταφείο" για τον ισραηλινό στρατό.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε δριμύτατα την χερσαία επιχείρηση και ζήτησε να συγκληθεί επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αντιθέτως, η τσεχική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε πως η ισραηλινή χερσαία επίθεση είναι μια "αμυντική και όχι επιθετική" πράξη.
Τους σκότωσαν την ώρα της προσευχής
Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το βράδυ σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε τέμενος στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.
Τα θύματα βρίσκονταν στο τέμενος Ιμπραχίμ αλ-Μακαντμέ την ώρα της προσευχής. Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί 16 πτώματα από το κτίριο που καταστράφηκε τελείως.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο αδέλφια 10 και 12 ετών και δύο ξαδέλφια τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που πρόσθεσε πως οι τραυματίες ξεπερνούν του εξήντα και αρκετοί από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Περισσότεροι από 200 πιστοί ήταν μέσα στο τέμενος την στιγμή της επιδρομής...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]