Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το IQ των 12 τελευταίων αμερικανών προέδρων

Ο Μπους έχει δείκτη ευφυίας

ίδιο με παιδιού 12 χρονών

Η βλακεία είναι οικογενειακή παράδοση

Τον δείκτη ευφυίας των αμερικανών προέδρων από το 1973 μέχρι και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτο Lovenstein of Scranton με έδρα την Πενσυλβάνια των Η.Π.Α.
Τα αποτελέσματα της μελέτης η οποία είχε διάρκεια τεσσάρων μηνών εμφανίζουν τον τέως πρόεδρο Μπίλ Κλίντον να έχει το υψηλότερο (182) IQ, το Τζίμι Κάρτερ να ακολουθεί με 176 και να βρίσκεται μπροστά από το Ρίτσαρντ Νίξον (155) και το Τζώρτζ Μπούς (σημερινό πρόεδρο) των Η.Π.Α. να βρίσκεται τελευταίος στη λίστα των αμερικανών προέδρων με μόλις (91) μονάδες δείκτη ευφυίας.

Η έκθεση για το ΙQ των τελευταίων 12 αμερικανών προέδρων καλύπτει μια περίοδο 60 χρόνων από την εποχή του Φρανκλίνου Ρούσβελτ μέχρι το σημερινό Μπους.
Τα στοιχεία που χρησημοποιήθηκαν αφορούν τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τα γραπτά τα οποία δημοσίεσαν και ήταν αποτέλεσμα προσωπικής εργασίας δίχως τη βοήθεια των συμβούλων τους, καθώς επίσης και η δυνατότητα ευελιξίας και έκφρασης στον προφορικό λόγο.
Μια σειρά από ψυχολογικές παραμέτρους που συνυπολογίστηκαν εκτιμήθηκαν με τη μέθοδο Swanson\Crain. Ο δείκτης ευφυίας των 12 που παρουσιάζεται στη συνέχεια εμφανίζει τους προέδρους με τη σειρά της θητείας τους:

147 Franklin D. Roosevelt (D)
132 Harry Truman (D)
122 Dwight D. Eisenhower (R)
174 John F. Kennedy (D)
126 Lyndon B. Johnson (D)
155 Richard M. Nixon (R)
121 Gerald R. Ford (R)
176 James E. Carter (D)
105 Ronald W. Reagan (R)
98 George H. W. Bush (R)
182 William J. Clinton (D)
91 George W. Bush (R)

Οι Ρεμπουπλικανοί συγκεντρώνουν αθροιστικά 115.5 μονάδες με έξι συνολικά προέδρους και το αντίστοιχο των μονάδων που συγκεντρώνουν οι έξι Δημοκρατικοί πρόεδροι φτάνει τις 156.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο μόνος πρόεδρος για τον οποίο δεν προέκυψαν καθόλου γραπτά στην αξιολόγηση είναι ο σημερινός Τζώρτζ Μπούς.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]