Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την προεδρία Ομπάμα

του Λάμπρου Παπαντωνίου

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κληρονομεί την έκρυθμη κατάσταση, που δημιουργήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, με τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες ισραηλινές επιθέσεις, που στοίχισαν, ως τώρα, την ζωή εκατοντάδων Παλαιστινίων. Επιπρόσθετα, όπως διατείνονται οι γνωρίζοντες καταστάσεις και πράγματα, κατά πολύ περίεργο τρόπο, φέρονται να στοχεύουν και την Προεδρία του!!
Συνάμα, οι βομβαρδισμοί αυτοί κατέστησαν τον νυν Πρόεδρο Μπους αχυράνθρωπο και «κουταλιανό» στην κυριολεξία, ο οποίος φέρεται να τρέμει σαν το ψάρι τους Ισραηλινούς, τις παραμονές μάλιστα της αναχώρησής του από την εξουσία. Και σε τελευταία ανάλυση, η τακτική αυτή του Ισραήλ αποτελεί ένα δυνατό χαστούκι εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, τις οποίες εξευτέλισαν και εξευτελίζουν καθημερινώς.
Δυσαρεστημένοι και οι Μουσουλμάνοι των ΗΠΑ που είχαν κινητοποιηθεί για την εκλογή Ομπάμα
To φοβερό στην όλη υπόθεση είναι, ότι ο λαλίστατος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει πει κουβέντα, αυτές τις μέρες. Και στις διάφορες εκπομπές, επιδέχεται μάλιστα και κριτική από πάρα πολύ προοδευτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και μαύρων. Αλλά και αν αποτολμούσε να πει οτιδήποτε, αναμφισβήτητα θα εθεωρείτο άμεση ανάμιξη στα καθήκοντα του κ. Μπους, ο οποίος κατά το Σύνταγμα ασκεί την εξουσία, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, της 20ης Ιανουαρίου 2009, ο οποίος μπορεί ακόμη να κηρύξει και πόλεμο, π.χ. εναντίον του Ιράν και να φέρει τον Μπαράκ Ομπάμα προ τετελεσμένων γεγονότων. Το πολιτικό αυτό χάσμα, ανάμεσα σε Μπους και Ομπάμα, ευνοεί στο έπακρο τα ισραηλινά σχέδια και την ομάδα που κυβερνάει το Ισραήλ, η οποία έχει το επάνω χέρι. Βέβαια και πολλοί είναι οι Αμερικανοί που διερωτούνται για την παντελή απουσία του Ισραηλινού Λαού από τα τεκταινόμενα, αν λάβει κανείς υπόψη, ότι το Ισράηλ είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, με το λαό να παραμένει αμέτοχος, ωσάν να το κυβερνά Χούντα.

Πρόκειται, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, για καθαρά εκβιαστική πολιτική των Ισραηλινών, η οποία είναι αδίστακτη. Μάλιστα, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι οι ιθύνοντες του Ισραήλ όχι μόνο αγνόησαν τον Μπαράκ Ομπάμα, όχι μόνο τον κρατάνε από κάπου, αλλά και τον επικρίνουν, στις κατ’ ιδίαν συσκέψεις, χωρίς κανείς να γνωρίζει το ζητούμενο. Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται παγωμένος και μόνο με την σκέψη ότι, σε 18 μέρες από σήμερα, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του και θα τους βρει μπροστά του, έτοιμους να τον κατασπαράξουν. Ο μόνος που φέρεται να έχει επαφή με τους Ισραηλινούς είναι ο Προσωπάρχης του, Rahm Emanuel, που λόγω καταγωγής έχεις ιδιαίτερους δεσμούς.

Ο «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ» ΤΩΝ ΗΠΑ
Από την άλλη μεριά, η Κυβέρνηση Μπους, με την επίρριψη της ευθύνης στην Χαμάς, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των Ισραηλινών και κατάφερε να τορπιλίσει στον αέρα τις μέχρι τώρα προσπάθειες δημιουργίας δήθεν ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα από το Ισραήλ. Μάλιστα, για τον τορπιλισμό αυτό ο κ. Μπους φέρεται να έχει επιτελέσει ένα χρέος έναντι του Ισραήλ, ενώ διάχυτες είναι οι πληροφορίες, ότι φοβάται τους Ισραηλινούς, για άγνωστους λόγους.
Οι μέχρι τώρα μεγαλόστομες διακηρύξεις του Προέδρου Μπους και της Υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους και τα συναφή αποδείχθηκαν φούμαρα. Ο κ. Μπους αφήνει στο έλεος του Θεού μια παρανοϊκή κατάσταση, που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσει και τις συνέπειες της που θα ακολουθήσουν, αφού συζητείται πλέον ευρέως και το ενδεχόμενο της εμπλοκής του Ιράν, το οποίο ήδη καλεί σε επιστράτευση εθελοντές μαχητές, από ολόκληρο τον κόσμο, εναντίον του Ισραήλ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι Ισραηλινοί επιμένουν εκβιαστικά, εδώ και τώρα, από τον Μπαράκ Ομπάμα να δεσμευθεί, ότι θα στραφεί δυναμικά εναντίον του Ιράν. Ορισμένα κατευθυνόμενα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν συνέχεια, τις μέρες αυτές, την δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ότι θα συναντούσε χωρίς όρους τον Ιρανό Πρόεδρο, αν αυτό θα βοηθούσε την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας, κάτι που σχολιάζουν επικριτικά ισραηλοαμερικανικοί κύκλοι.
ΜΕΧΡΙ Ο ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ 20ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ…
Ό λη αυτή η κατάσταση απασχολεί, όλως ιδιαίτερα, τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου. Και τον προβληματίζει για τον ιδιαίτερο λόγο, ότι πριν ορκισθεί, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν απίστευτες συνθήκες, στη Μέση Ανατολή, και να του κάνουν μπούμερανκ την προεδρία του από την αρχή. Είναι γεγονός ότι, τόσο ο κ. Μπους, όσο και η Κοντολίζα Ράις ενημερώνουν τον κ. Ομπάμα, για όλες τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, και αναμφισβήτητα οι οποιεσδήποτε αποφάσεις είναι συλλογικής μορφής, με την πλήρη και εκ προοιμίου γνώση των Ισραηλινών επισήμων, που λειτουργούν ως σαν να είναι μέλη της Αμερικανικής Κυβέρνησης Μπους!! Ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώπιον ωμού εκβιασμού, δίνει πάντοτε την συγκατάθεσή του, γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Το μοναδικό αιτιολογικό, που προτάσσει-όχι ο ίδιος, αλλά πάντοτε οι σύμβουλοι του- και που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε μέρα, από το ξενοδοχείο Χίλτον του Σικάγου, από όπου ετοιμάζεται να μας έλθει στην Ουάσιγκτoν, είναι ότι υπάρχει στην εξουσία ένας μόνο Πρόεδρος.

ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΛΟΜΠΥ…
Όπως επισημάνουν κατά κόρο πολικοί παρατηρητές, δεν χωράει καμμιά αμφιβολία ότι, με αυτή την απαράδεκτη τακτική των Ισραηλινών, ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Ο οποιοσδήποτε αδέξιος χειρισμός του, συνέχιζαν, ή μια δήλωση του ακόμη, είναι δυνατόν να του στοιχίσει και την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, που μεταφράζεται πως οι Αμερικανο-ισραηλινοί να μην τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί, σ’ όλη την διάρκεια της διακυβέρνησής του όχι μόνο των τεσσάρων χρόνων, αλλά και των οκτώ, αφού προεξοφλείται πως θα είναι ο εκλεκτός του Αμερικανικού Λαού και στην επόμενη τετραετία. Εκείνο δε που θεωρούν σίγουρο είναι πως, με την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων, οι Ισραηλινοί θα του έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά, σε σημείο που πολλοί θα του καταλογίσουν ευθύνη για την απραξία του αυτή, αλλά και για την υπαναχώρηση από τις εκπεφρασμένες διακηρύξεις του.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ
Τώρα, το τι λέει ο άνθρωπος αυτός στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον Πρόεδρο Μπoυς και την Υπουργό Κοντολίζα Ράις, μόνο ένας Θεός το ξέρει. Βέβαια, όπως λένε οι διάφοροι αναλυτές, υπάρχει και η άλλη διάσταση του προβλήματος. Δηλαδή, μια γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με την ανάμιξη και του Ιράν, αλλά και πέραν, θα ενέπλεκε ασυζητητί και την Ευρώπη, γι’ αυτό και οι Ευρωπαίοι ηγέτες τρέχουν και δεν φθάνουν. Είναι δυνατόν μια τέτοια διάσταση να θέσει σε δοκιμασία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς κανένας να γνωρίζει τις γεωπολιτικές διαστάσεις, αφού το Τελ Αβίβ γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους πάντες. Και πάνω από όλους τα Ηνωμένα Έθνη και σύσσωμη την Διεθνή Κοινότητα. Δεν χωράει καμιά αμφιβολία, ότι η παρέα που κυβερνάει το Ισραήλ, υπό τους ΄Εχουντ Όλμερτ, Στρατηγό Νταν Χάρελ, Υπουργό ΄Αμυνας Εχούντ Μπαράκ και την Υπουργό Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, την οποία θα αντικαταστήσει ο σκληροπηρυνικός, Βενιαμίν Νετανιάχου, με την δική του παρέα, στις επικείμενες εκλογές του Φεβρουαρίου, για άγνωστους λόγους, επιδιώκει την συνέχιση της κρίσης. Όλμερτ και Νετανιάχου αποτελούν βίους παράλληλους και συγκοινωνούντα δοχεία.
«Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ…»
Ο Μπαράκ Ομπάμα, σε όλη αυτή την καθυβριστική πολιτική του Τελ Αβίβ, κρατά χαμηλό προφίλ και οι σύμβουλοί του επιμένουν να δηλώνουν, σε μόνιμη επωδό, ότι υπάρχει ένας Πρόεδρος αυτή την στιγμή στην Αμερική. Ένα προεξοφλείται, ότι αναλαμβάνοντας την εξουσία ο κ. Ομπάμα δεν έχει απολύτως καμμιά επιλογή να διαφοροποιήσει την πολιτική του από αυτήν του κ. Μπους και να πάει κόντρα με τους Ισραηλινούς. Άλλωστε, οι αμερικανικές εφημερίδες, με πρώτη την «Ουάσιγκτoν Πόστ», σχεδόν καθημερινά υπενθυμίζουν ότι, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφθηκε, τον περασμένο Ιούλιο, το Ισραήλ, δήλωσε «ότι αν κάποιος χτυπούσε με ρουκέτες τις δυό κόρες μου, που κοιμούνται τα βράδυ στο δωμάτιο, θα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου, για να το αποτρέψω!»

Είναι γεγονός, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας, έχει καταστήσει σαφές, ότι θα δώσει προτεραιότητα στο Μεσανατολικό, στην εξωτερική του πολιτική. Παράλληλα, οι Άραβες του έχουν διαμηνύσει πως θα περιμένουν πολύ περισσότερα, από όσα έχει κάνει ο κ. Μπους. Ενώ οι Εβραίοι περιμένουν να τηρήσει τις φιλοεβραϊκές τους δηλώσεις, καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Είναι γεγονός, ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν εκείνος που διακήρυξε, πως η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει η πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωση που προκάλεσε μεγάλες ανησυχίες στους Παλαιστίνιους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου και του συντηρητικού Αμπού Αμπάς. Κατ΄ επανάληψη δε έχει δηλώσει, το περασμένο Καλοκαίρι, ότι η Ιερουσαλήμ δεν θα πρέπει να διαιρεθεί. Και πως υπεράνω πάντων, πρώτα είναι η ασφάλεια του Ισραήλ, πριν υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία με τους Παλαιστίνιους. Δηλαδή, ο Μπαράκ Ομπάμα, κατέστησε ξεκάθαρο, προς κάθε κατεύθυνση, ότι προέχει η άμυνα του Ισραήλ σε κάθε βήμα χάραξης της στρατηγικής του πολιτικής. Τέλος, επικειμένων των ραγδαίων εξελίξεων, από τους συνεχιζόμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, που διασύρουν ακόμη και τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, μεταφέρουμε αυτούσια την δήλωση του ανωτάτου συμβούλου του Μπαράκ Ομπάμα, του David Axelrod, την οποία μεταδίδουν συνέχεια όλα τα μέσα ενημέρωσης: «Το γεγονός είναι ότι υπάρχει μόνο ένας Πρόεδρος, αυτή την στιγμή, που μπορεί να μιλήσει στον Αμερικανικό λαό. Και αυτός ο Πρόεδρος τώρα είναι ο George Bush!!»
Κατά τ’ άλλα, o BARACK OBAMA IS THE PRESIDENT-ELECT!!

Από το Νοιάζομαι

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]