Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία επιστολή ενός φοιτητή της περιόδου 1970-1975 όταν το φοιτητικό κίνημα σήμαινε κάτι

Τί ακριβώς θέλετε;...

"Μισό λεπτό γιατί θα τρελαθώ...


Μπορεί κάποιος νέος η νέα να μου εξηγήσει γιατί φωνάζετε και τι ακριβώς θέλετε; Ποιο είναι το αίτημα σας ή τα αιτήματα σας;
Γενικόλογα της μορφής «θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον», «θέλουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα», κλπ δεν τα καταλαβαίνω. Το μέλλον σας εξαρτάται από εσάς, δεν θα σας το δώσει κανείς. Για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας χρειάζεται σκληρή δουλειά, μυαλό και λογική. Καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να σας φέρει το φαγητό στο πιάτο έτοιμο και μαγειρεμένο.Αν η ζωή σας είναι «άδεια» φταίτε εσείς και κανείς άλλος.
Υπάρχουν τόσα και τόσα πράγματα να κάνετε και να ασχοληθείτε από το να κάθεστε με τις ώρες στις καφετέριες η στο Internet, chat, κλπ. για να «γεμίσετε» τη ζωή σας.

Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν σας ανάγκασε κανείς να σπουδάσετε (όσοι σπουδάζουν) και μετά να είστε άνεργοι πτυχιούχοι. Εκτός αν σας ανάγκασαν οι γονείς σας γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν τα παιδιά τους εργάτες, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, κλπ. Αν φταίνε οι γονείς σας, χωρισμένοι ή όχι, αρρωστημένοι «καταναλωτές», χρεωμένοι με δάνεια, νεοέλληνες φιλόσοφοι του καναπέ, τότε χτυπάτε λάθος πόρτα.
Απλώς μην επαναλαμβάνετε τα λάθη τους.Αν δεν σας αρέσει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλάξτε την με την ψήφο σας. Το «σύστημα» δεν πρόκειται να αλλάξει μόνο του. Αν πάλι βλέπετε μπροστά σας ένα τοίχο και σας έχει πιάσει η απαισιοδοξία ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάζει τότε έχετε ήδη γεράσει.
Όλα αλλάζουν. Όχι όμως με βανδαλισμούς, μολότοφ, πυρκαγιές, καταλήψεις, και διαμαρτυρίες. Τα κλειστά σχολεία βλάπτουν πάνω απ’ όλα εσάς.
Αν πάλι το σχολείο δεν σας γεμίζει γιατί οι καθηγητές είναι άσχετοι και δεν σας καταλαβαίνουν τότε θέλω να ξέρω γιατί αντιστέκεστε σε κάθε προσπάθεια αλλαγής αυτής της κατάστασης.Το «σύστημα» το αλλάζεις μόνο από μέσα. Αρκεί να μη μετατραπείτε και εσείς αργότερα σε καλοθρεμμένους δημόσιους υπαλλήλους, βουλευτές η συνδικαλιστές, μιζαδόρους, κλπ. Πάνω απ’ όλα να σεβαστείτε τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.
Αλλιώς θα έχετε να αντιμετωπίσετε τον θυμό των παιδιών σας. Και για να προλάβω μερικούς θερμόαιμους ούτε φασίστας είμαι, ούτε καλοθρεμμένος μόνιμος υπάλληλος δημοσίου, μια χαρά ξύπνιος είμαι και δεν κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου (ξύπνα ρεεεεε δεν βλέπεις τι γίνεται;), ούτε έκλεψα, ούτε μίζες πήρα, ούτε πάτησα πάνω σε «πτώματα» για να ανέβω στη ζωή, δεν ντρέπομαι να δω το εαυτό μου στον καθρέπτη το πρωί και γενικά ότι απέκτησα μέχρι τώρα το δούλεψα και το δικαιούμουν.

Ένας πατέρας μια 18χρονης και ενός 16χρονου

-Ένας πρώην φοιτητής της περιόδου 1970-1975 που η λέξη φοιτητικό κίνημα σήμαινε κάτι.

http://komotini69100.blogspot.com
http://www.press.blogspot.com
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ,
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ..
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]