Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα προκαλεί επιμένοντας πως το Νορβηγικό πλοίο έκανε έρευνες σε δικά της θαλάσσια ύδατα

Αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα

Επιμένει η Άγκυρα στη συντήρηση έντασης στο Αιγαίο, καθώς σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος αναφέρεται ότι «οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με το υπό νορβηγική σημαία πλοίο ερευνών “M/V Malene Ostervold», από 14-18 Νοεμβρίου στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν εντός των θαλασσίων αρμοδιοτήτων της Τουρκίας και εντός του τομέα ερευνών, όπως ανακοινώθηκε με την γνωστοποίηση της πορείας του πλοίου, που εκδόθηκε αργότερα».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε χθες ότι «η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ενημερωθεί ακριβώς για το πιο τμήμα της περιοχής, που έχει οριστεί από την Τουρκία ως τόπος των ερευνών, βρίσκεται εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν τα στοιχεία που έδωσε η Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση για την υφαλοκρηπίδα της είναι δεσμευτικά για τις διαπραγματεύσεις στο μέλλον για το συνολικό καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι τα στοιχεία που δόθηκαν αφορούσαν την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, μόνο όμως στο τμήμα που αφορούσε την περιοχή ερεύνης και δεν πρόκειται για συνολικό καθορισμό υφαλοκρηπίδας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]