Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ θέλουν λύση του Σκοπιανού μέχρι τη λήξη της θητείας Μπους


Απαιτούνται γρηγορότεροι ρυθμοί

Οι ΗΠΑ επιμένουν να στηρίζουν την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, εκφράζοντας μάλιστα «απογοήτευση» για τους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η υπόθεση.
Κληθείσα να σχολιάσει την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντάνα Περίνο, δήλωσε: «Απογοητευτήκαμε με το ρυθμό που σημειώνει η πρόοδος γύρω από την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Νομίζουμε ότι την αξίζουν και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό».

Την Τρίτη ερωτηθείς για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ είχε περιορίσει την απάντηση του σε αυτό το ζήτημα λαμβάνοντας μάλιστα αποστάσεις.
Πάντως η προσφυγή έχει βαθύνει το ρήγμα ανάμεσα στον πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ έχει διατυπώσει δημόσια προβληματισμό «εάν με αυτή τη διαδικασία -έχοντας υπόψη τη διάρκεια και την αβέβαιη έκβασή της- επιταχύνεται ή επιβραδύνεται ο δρόμος προς την ενσωμάτωση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Η ελληνική πλευρά προσανατολίζεται στην κατάθεση αντιπροσφυγής με την οποία θα καταγγελθεί η παραβίαση από την ΠΓΔΜ της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 με σειρά αλυτρωτικών ενεργειών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]