Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μιλόσοσκι: «Είναι σαφές ότι η προσφυγή δεν αφορά την ονομασία»

Θέλουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα

«Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αφορά μόνο το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και θεωρώ ότι τόσο στην Αθήνα όσο και στα Σκόπια είναι σαφές ότι η προσφυγή δεν αφορά τη διαπραγμάτευση για την εκκρεμότητα της ονομασίας», ανέφερε στα Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Εσθονό ομόλογό του Ούρμας Παέτ.
Ο κ. Μιλόσοσκι χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ικανοποιητικές» τις τοποθετήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ ότι οι δύο χώρες παραμένουν προσηλωμένες στη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας.

«Ως θετικές, κρίνουμε ακόμη τις δηλώσεις εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης ότι αναγνωρίζουν την ισχύ της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, της οποίας αναπόσπαστο τμήμα είναι και το άρθρο 11.Το γεγονός και μόνο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την αρμοδιότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αποτελεί σημαντική προϋπόθεση τόσο για την αξιοπιστία του Δικαστηρίου όσο και για την όλη διαδικασία που κινήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την εξασφάλιση της εφαρμογής του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με τον κ. Μιλόσοσκι, οι αναφορές στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ σχετικά με την Ενδιάμεση Συμφωνία έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αυτόν που καταδεικνύει ότι η Συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι η χώρα του επιθυμεί φιλικές και καλές σχέσεις «στη βάση του σεβασμού των αναληφθέντων διμερών και διεθνών υποχρεώσεων».
Ανέφερε ακόμη ότι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, εδράζεται σε τρεις βασικές αρχές, τις οποίες περιέγραψε ως εξής: «στην επικράτηση της αρχής του δικαίου στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κυρίως όσον αφορά τις διεθνείς συμφωνίες, όπως είναι η Ενδιάμεση Συμφωνία, στην εφαρμογή του δικαίου όσον αφορά το γράμμα και το πνεύμα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και στην προστασία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και Ελλάδας».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]