Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ησυχος» ο Μπαμπατζάν για τους... φιλέλληνες Δημοκρατικούς

Οι αμερικανοί υπόσχονται λόγω εκλογών

Αφού εκλεγούν θα αλλάξουν άρδην στάση


Προεκλογικές υποσχέσεις θεωρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα και του υποψηφίου του για την αντιπροεδρία Τζο Μπάιντεν για το Κυπριακό.
Επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη σημασία της κοινής δήλωσης των κ.κ. Ομπάμα - Μπάιντεν περί τουρκικής κατοχής της Βόρειας Κύπρου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι έχουν την τάση να λαμβάνουν υπόψη τους τις θέσεις κάποιων ομάδων. Αλλάζουν όμως άρδην στάση αφού εκλεγούν».

Στη δήλωση του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών που προσυπογράφει ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του κόμματος -με την οποία το δίδυμο ζητεί την ψήφο και των ομογενών στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου- υπογραμμίζεται: «Η διευθέτηση του Κυπριακού μέσα από διαπραγματεύσεις θα τερματίσει την τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου και την τραγική διαίρεση του νησιού, ανοίγοντας το δρόμο προς την ευημερία και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή».
Επιστρέφοντας από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ για την εκλογή της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την περασμένη Παρασκευή, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε: «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία χωρίς θόρυβο με τους συμβούλους και των δύο υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, όποιος κι αν εκλεγεί», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πανηγυρίζει για τους τελευταίους καρπούς της στρατηγικής του…
Η συμμετοχή της Τουρκίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος το 2009 είναι, όπως δήλωσε, αποτέλεσμα των πολιτικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που γίνονται στη χώρα και της διαρκούς ενημέρωσης των κρατών-μελών για αυτά τα βήματα προόδου από την τουρκική διπλωματία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]