Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων καταγγέλουν απόπειρες δολοφονίας κατά του Γκρούεφσκι


Ένας εθνικός ήρωας δημιουργείται

για να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές


Δύο απόπειρες δολοφονίας έχουν γίνει κατά το Γκρούεφσκι μέσα στο 2007! Αυτό ισχυρίζεται στο κύριο άρθρο της η σημερινή Vreme των Σκοπίων! Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δυνάμεις ασφαλείας της FYROM έσωσαν τον Γκρούεφσκι από δύο απόπειρες δολοφονίας, οι οποίες έγιναν το 2007.
Η πρώτη απόπειρα έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Γκρούεφσκι σε δυτικοευρωπαϊκή χώρα (западно европска ), που δεν κατονομάζεται (Βέλγιο;). Η πρώτη αυτή απόπειρα είχε καθαρά εγκληματικά κίνητρα (чисто криминални) και εικάζεται ότι έγινε από επιχειρηματίες που θίγονταν από την επιχείρηση "κάθαρσης", που ξεκίνησε ο Γκρούεφσκι.

Η δεύτερη απόπειρα όμως είχε πολιτικά κίνητρα! (политички мотив) Συγκεκριμένα, οι αρχές της ΠΓΔΜ έλαβαν πληροφορίες ότι επίκειται δολοφονία, από γειτονική χώρα, η οποία επίσης δεν κατονομάζεται (υποννοούν την Ιταλία, καθώς ο Γκρούεφσκι συναντήθηκε εκείνο το διάστημα, με Ιταλούς εισαγγελείς, για να του δώσουν τα φώτα τους, στη δίωξη της Mafia).
Η είδηση «αλιεύτηκε» από το αξιόπιστο ιστολόγιο TaXalia και ουσιαστικά σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο έντασης τόσο στο εσωτερικό των Σκοπίων, όσο και προς την Ελλάδα, η οποία πλέον αντιμετωπίζεται με τον πλέον εχθρικό τρόπο.
Ο «ήρωας» Γκρούεφσκι
Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο υπάρχει αυτή η «διαρροή» σχετικά με απόπειρες δολοφονίας του Σκοπιανού πρωθυπουργού, γεννά υποψίες για τους λόγους που οδήγησαν στην δημοσιοποίηση ενός τόσο σοβαρού θέματος, όπως είναι η (έστω και απόπειρα) δολοφονία ενός πολιτικού ηγέτη, ενός ηγέτη ενός κράτους έστω και μικρού όπως είναι τα Σκόπια.
Απαριθμώντας τα χαρίσματα του νεαρού πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, η Σκοπιανή εφημερίδα προσπαθεί να ηρωποιήσει αλλά και να συσπειρώσει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Vardarska γύρω από τον (από πολλούς Ευρωπαίους και μη ηγέτες) αμφιλεγόμενο ικανοτήτων πρωθυπουργό. Εάν καταφέρει ο Γκρούεφσκι να γίνει ήρωας, τότε δεν έχει να φοβάται τίποτε και κανέναν απολύτως στις επερχόμενες εκλογές (τοπικής αυτοδιοίκησης και προεδρικές), αλλά ταυτόχρονα θα μπορέσει να εδραιωθεί στην πολιτική σκηνή της ΠΓΔΜ για τουλάχιστον μία δεκαετία.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι ονειρεύεται και ξυπνάει με την ελπίδα πως μία ημέρα θα φαντάζει σαν η μοναδική λύση για τους Σκοπιανούς και χωρίς κανέναν άξιο πολιτικό αντίπαλο. Βέβαια, χωρίς να αγνοεί την σκληρή πραγματικότητα (Αλβανοί και Βούλγαροι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Vardarska) που είναι απολύτως βέβαιο πως μελλοντικά θα φέρει τα μέγιστα προβλήματα και ίσως ακόμη και αυτή την οριστική διάλυση της ΠΓΔΜ, φροντίζει να εκτραχύνει τις σχέσεις με την Ελλάδα, συσπειρώνοντας με εθνικιστικά μηνύματα, συνθήματα και πρακτικές τους απλούς ανθρώπους, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ (συνήθης τακτική κυβερνώντων) σε μία σειρά ψυχολογικών επιχειρήσεων προς ικανοποίηση των στόχων του. Οι σχέσεις μίσους που φροντίζει να διασπείρει καθημερινά, δεν αγγίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της ΠΓΔΜ, αλλά οι προσπάθειες (δύο στον αριθμό) δολοφονίας του, συγκεντρώνουν αυτόματα την συμπάθεια και εγείρουν ερωτηματικά (στους απλούς ανθρώπους) για την πατριωτική δράση του.
Οι απειλές κατά της Ελλάδας
Η χρήση ακραίου λόγου απέναντι στην Ελλάδα θεωρείται βασικό όπλο του νεανία Γκρούεφσκι, αλλά ταυτόχρονα γίνεται βραδυφλεγής βόμβα που απειλεί την Ελλάδα, αλλά ίσως διαλύσει εξ ολοκλήρου τα Σκόπια. Είναι ένα ρίσκο, που μάλλον γνωρίζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή την επιθετική, ακραία και αδιάλλακτη πολιτική, γνωρίζει πολύ καλά ότι διάλεξε έναν δρόμο που δεν έχει εύκολο γυρισμό και που απειλεί αυτή καθεαυτή την ύπαρξη του κρατιδίου στο οποίο ηγείται. Σύμφωνα όμως με τα γεγονότα, ο Γκρούεφσκι έχει αποφασίσει πως το πολιτικό του μέλλον και η ύπαρξή του στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι πολύ σημαντικότερα από την ίδια την χώρα των Σκοπίων. Ο άμετρος εγωισμός και εθνικισμός του δυστυχώς έχουν παρασύρει πλήθος κόσμου, μέσα και έξω από τα Σκόπια. Μάλιστα χρηματοδοτείται αδρά από οργανώσεις Σκοπιανών (ιδιαίτερα από την Αυστραλία), ενώ η στήριξή του από κυκλώματα παρανομίας (σωματεμπόρες, εμπόρους ναρκωτικών και όπλων) τείνει να καταστεί συνηθισμένη είδηση (οι σωματοφύλακές του είναι «μπράβοι» της νύχτας).
Εθνικιστικά ιστολόγια και blogs Σκοπιανών μεταδίδουν ακραίες θέσεις και επιτίθενται και απειλούν απερίφραστα στην Ελλάδα. Διαβάστε παρακάτω: «there are people who don’t like him is that because he is standing in the way of them doing what they want in Macedonia? The Greeks had it easy before he came around, nobody mentioned MPC or the Ethnic Minority in Greece now all of the sudden Greece has a major problem. He has gone on the offensives against corruption, the underworld and biggest thugs of all, Greece. That's a lot of unhappy disturbed people. Macedonians need to return to the old school VMRO methods. I think he is talking about, Assassinations, Bombing banks, ships and other key objects in Greece. That's the only choice left if diplomacy fails. if greece kills nikola, we`ll kill greece, game over. He has been the only Macedonian Leader in 60+ years to stand up to our enemies»
Είναι σαφέστατο πως προδίδουν τις διαθέσεις κύκλων που ήδη δρουν στο εσωτερικό της Ελλάδας (κάτι είχε ακουστεί για τις φωτιές στην Πελοπόννησο και ότι πίσω από αυτές βρισκόταν Σκοπιανοί προβοκάτορες) και τους φέρνουν σε δύσκολη θέση, ουσιαστικά αχρηστεύοντάς τους. Υπάρχει όμως μέτρο για την βλακεία; Έχει ανακαλυφθεί το βλακόμετρο; Μάλλον όχι… ειδάλλως θα γνώριζαν την επικινδυνότητα της ηλιθιότητάς τους οι αλαλάζοντες Σκοπιανοί και θα είχαν σωπάσει. Για πολλούς και διάφορους λόγους, ακόμη και εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα γράφουν, θα έπρεπε να σωπαίνουν και να διατηρήσουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αλλά ταυτόχρονα και της αθωότητας. Προσωπικά χαρακτηρίζω ως εγκεφαλικά νεκρούς, τόσο αυτούς που απειλούν την Ελλάδα με βομβιστικά χτυπήματα, όσο και αυτούς που αγωνίζονται να καταστήσουν ήρωα της χώρας τους, αυτόν που τους έχει καταδικάσει σε έναν παγκόσμιο αποκλεισμό προκειμένου να ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία και να εξωτερικεύσει τα κόμπλεξ και τα ψυχολογικά του προβλήματα έναντι της Ελλάδας (ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ενός «γενίτσαρου»).
Η στάση της Αθήνας
Από την πλευρά της, η Ελλάδα, μέχρι στιγμής δείχνει να μην κατανοεί ή να μην είναι σε θέση να καταλάβει πως όσο δεν παρθούν συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης αυτής της επιθετικής πολιτικής του Σκοπιανού πρωθυπουργού, αυξάνεται η δύναμη του νεαρού «ήρωα» των Σκοπίων και απομακρύνεται πάρα πολύ χρονικά κάθε πιθανότητα εξεύρεσης μίας ειρηνικής λύσης.
Τόσο η αρμόδια υπουργός Εξωτερικών κυρία Μπακογιάννη, όσο και το ΚΥΣΕΑ, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ίσως θα έπρεπε να σκεφθούν την περίπτωση να «τρίξουν τα δόντια» επιτέλους και να βάλουν τον αλαζόνα Γκρούεφσκι στη θέση του. Εξάλλου, μέσα σε ένα κλίμα αλλαγών στην αμερικανική πολιτική σκηνή, και λόγω της σχετικής αδράνειας που υπάρχει, δίνονται πολλές δυνατότητες για κινήσεις (όχι δράσεις) εκφοβισμού. Η Ευρώπη έχει κουραστεί με το συγκεκριμένο θέμα και δεν θεωρείται διόλου απίθανο να περιμένει από την χώρα και τον Έλληνα πρωθυπουργό ανάληψη σχετικών κινήσεων. Αρκεί να ξεμπροστιάσουν τον ψεύτη Γκρούεφσκι. Μόνο αυτό… Και μπορούν να το κάνουν με χαρακτηριστική άνεση… αν το θέλουν οι κυβερνώντες την Ελλάδα…
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν νομίζω ότι πρέπει να κακίζουμε αυτούς που βρήκαν τη μικρή χώρα τους να λέγεται Μακεδονία και τον λαό τους Μακεδόνες. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έβρισκε μια τέτοια κατάσταση, φυσικό είναι να την αποδεχόταν ως αληθινή. Και φυσικά, ακόμη κι αν ένας πολιτικός στα Σκόπια σκεφτόταν: "Α, έχουν δίκιο οι 'Ελληνες, δεν είμαστε Μακεδόνες" (και πολλοί μπορεί να το πιστεύουν αυτό ήδη), δεν θα υπήρχε περίπτωση να τα βάλει με το κατεστημένο της χώρας του και να το εκφράσει δημόσια. Αυτοί που φταίνε είμαστε εμείς που δεν αντιδράσαμε ΟΤΑΝ ονομάστηκε έτσι η τότε Γιουγκοσλαβική επαρχία. Τώρα είναι πολύ αργά! Και κάτι άλλο: Ας μην ξεχνάμε πόσους μύθοους και ψέματα έχουμε κι εμείς αποδεχτεί ως ιστορικές αλήθειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]