Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελάτε να πούμε όλοι μαζί ΟΧΙ στα εισιτήρια του θανάτου


Άρνηση στον δρόμο του θανάτου

Όχι στην καρμανιόλα Αθήνας-Πάτρας


Το «ΠΕΣ ΟΧΙ» είναι ο δικτυακός τόπος μιας διευρυνόμενης ομάδας πολιτών, που αντιτίθεται στις ενέργειες που προσβάλουν την ποιότητα ζωής και την ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.
Το «ΠΕΣ ΟΧΙ» δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί ένα ηλεκτρονικό σημείο συνάντησης και ενημέρωσης πολιτών. Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει και να συσπειρώσει τους πολίτες απέναντι σε φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.
Στην Ελλάδα συχνά γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων που ταλαιπωρούν τους πολίτες και προσβάλλουν την προσωπικότητα τους και τις ελευθερίες τους. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το τίμημα των κεντρικών επιλογών παίρνοντας πίσω φτωχότατες υπηρεσίες.

Πληρώνουμε πλήθος φόρων, τελών και επιβαρύνσεων σαν συνεισφορά στην πολιτεία και θέλουμε επιτέλους να δούμε ένα μέρος απ’αυτά να γυρίζουν σε μας. Η πολιτεία επιδεικνύει αδιαφορία απέναντι στα δικαιώματα του πολίτη και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που οι πολίτες και η ευημερία τους αποτελούν προτεραιότητα στις κεντρικές αποφάσεις. Η παθητική στάση από μέρους της πλειονότητας των πολιτών, δείχνει να διευκολύνει την επαχθή επιβάρυνσή τους και την παντελή έλλειψη σεβασμού απέναντί τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες είναι πράγματι αδύναμοι απέναντι στην εκάστοτε πολιτεία. Η οργανωμένη εκπροσώπηση των πολιτών τελειώνει με τα μετεκλογικά πεπραγμένα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες λίγων ευσυνείδητων, ο πολίτης δεν ακούγεται ούτε ερωτάται. Οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην και εις βάρος του.
Εδώ εντοπίζεται και ο ρόλος του «ΠΕΣ ΟΧΙ». Να αποτελέσει σημείο επαφής υπεύθυνων πολιτών που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Η ιστοσελίδα είναι ένα βήμα για κάθε ελεύθερο πολίτη που θέλει να καταγγείλει ή να υπερασπιστεί την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια των πολιτών σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο pesoxi@gmail.com
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]