Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και άλλες επιστολές από τα Σκόπια σε διάφορα κράτη, αυτή τη φορά από τον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων


Συνεχίζεται η επιστολογραφία

της ΠΓΔΜ

περί «μακεδονικής μειονότητας»


Μετά τις επιστολές του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σχετικά με «την κατάσταση των μελών της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» και ο πρόεδρος της Βουλής της χώρας Τράικο Βελιάνοφσκι, προχώρησε σε επιστολές αναλόγου περιεχομένου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ, ο κ. Βελιάνοφσκι απέστειλε τις επιστολές στους προέδρους των Κοινοβουλίων, των χωρών-μελών της ΕΕ, μεγάλων άλλων χωρών ( ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Καναδά, Αυστραλία κ.α.), καθώς και στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων διεθνών οργανισμών (ΟΑΣΕ, ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.α.).

Στις επιστολές αυτές ο κ. Βελιάνοφσκι, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «πολιτική διακρίσεων που εδώ και δεκαετίες εφαρμόζει η Ελλάδα εις βάρος της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» και καλεί τους παραλήπτες των επιστολών του να εξετάσουν την «κατάσταση με την μακεδονική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, στις επιστολές του αυτές, αναφέρει ότι σύντομα η Βουλή της χώρας, αναμένεται να εξετάσει και να εγκρίνει ψήφισμα για «τους πρόσφυγες από την πολεμική σύρραξη στην Ελλάδα στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του εμφυλίου πολέμου».

Προσχέδιο του ψηφίσματος αυτού, είχαν υποβάλει προς εξέταση στη Βουλή της ΠΓΔΜ, 11 βουλευτές της χώρας, τον Δεκέμβριο του 2007.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]