Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλή για την Κωνσταντινούπολη ένας σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Σύμφωνα με έκθεση, σε περίπτωση σεισμού μεγέθους άνω των 7,5 βαθμών οι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να έφθαναν και τις 90.000

Ένας ισχυρός σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο σε περίπου 90.000 ανθρώπους εάν έπληττε την μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, που δοκιμάστηκε στο παρελθόν από καταστρεπτικούς σεισμούς, αναφέρεται σε έκθεση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο δήμος της πόλης.

Οι υλικές ζημιές υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τα περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια εάν σημειωθεί σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και οι επιχειρήσεις διάσωσης θα πρέπει να καλύψουν ένα εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με την έκθεση που είναι προϊόν μελέτης της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας και του δημοτικού συμβουλίου.

Ακόμη 135.000 άτομα μπορεί να τραυματιστούν σοβαρά και πάνω από μισό εκατομμύριο μπορεί να μείνουν άστεγα, σύμφωνα με το σενάριο.

Τον Αύγουστο του 1999,περίπου 18.000 άνθρωποι-χίλιοι στην Κωνσταντινούπολη- σκοτώθηκαν σε σεισμό που σημειώθηκε στη βορειοδυτική Τουρκία, μεγέθους 7,4 βαθμών. Πολλοί από τους θανάτους αποδόθηκαν στις κακές κτιριακές κατασκευές.

Η έκθεση εκτιμάει σενάρια στηριζόμενα σε σεισμούς με μεγέθη 6,9,-7,4-7,5 και 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και παρατηρεί ότι στη περίπτωση σεισμού 7,5 η 7,7 βαθμών οι νεκροί θα κυμανθούν μεταξύ 70.000 και 90.000.

Εμπειρογνώμονες είχαν δηλώσει προηγούμενα ότι υπάρχει πιθανότητα 50% για ένα σεισμό μεγέθους τουλάχιστον επτά βαθμών να πλήξει την τουρκική μεγαλούπολη τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]