Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το PKK «δείχνει» ο Ερντογάν

Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή

είναι να διατηρήσουμε την ενότητά μας




Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) κατηγόρησε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισαν τη ζωή 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150.
«Δυστυχώς το κόστος (των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των κούρδων ανταρτών) είναι βαρύ. Το χθεσινοβραδινό συμβάν αποτελεί ένα παράδειγμα γι' αυτό», δήλωσε ο Ερντογάν επισκεπτόμενος τον τόπο των επιθέσεων, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει το PKK.
«Οταν κατονομάζεις, κάνεις προπαγάνδα», επισήμανε ο Ερντογάν, ενώ το πλήθος φώναζε συνθήματα κατά του PKK.
«Παλεύουμε τριάντα χρόνια κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.
«Το πρόβλημά μας δεν είναι αν θα κλείσει το AKP (σ.σ. το κυβερνών κόμμα). Το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή είναι να διατηρήσουμε την ενότητά μας, ούτως ώστε η χώρα μας να ακολουθήσει μία διαφορετική κατεύθυνση» δήλωσε ο κ. Ερντογάν, επισκεπτόμενος την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης, το PKK, το οποίο αρνείται ότι έχει την παραμικρή ευθύνη για τις εκρήξεις, προχώρησε στις επιθέσεις αυτές σε αντίποινα για το κύμα στρατιωτικών επιχειρήσεων που εξαπολύει η Τουρκία κατά των κούρδων ανταρτών στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας και στο βόρειο Ιράκ, όπου η αυτονομιστική οργάνωση διατηρεί βάσεις.
Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]